Off topic: Ce putem face de 8 martie? Evenimente culturale cu acces gratuit pentru femei
Thread poster: veronica drugas

veronica drugas  Identity Verified
Italy
Local time: 02:07
Italian to Romanian
+ ...
Feb 22, 2012

Dat fiind ca in aceasta meserie, reprezentantele sexului frumos sunt majoritare, cu tot respectul pentru colegii nostri barbati, m-am gandit sa semnalizez evenimente culturale cu ocazia zilei de 8 martie, ziua "femeii-mame, creatoarea tuturor fiintelor vii si simbol al renasterii perpetue".

De exemplu, in Italia nu exista traditia martisorului de 1 martie, iar de cand m-am mutat aici in fiecare an de 8 martie primesc un buchetel de ...mimozeicon_smile.gif!
Se intampla sa le primesc de la cei dragi, colegi, clienti sau pur si simplu pe strada de la diversi voluntari sau asociatii care, cu aceasta ocazie, incearca sa obtina si mici donatii de la trecatori.

In regiunea mea, Toscana, anul acesta - pe data de 8 martie - se organizeaza o serie de evenimente culturale la care accesul persoanelor de sex feminin este gratuit: expozitii la diferite muzee, galerii, conferinte despre rolul femeii in societate, arta etc.

Fara indoaiala, accesul gratuit la muzee de stat faimoase (de genul: Museo di San Matteo la Pisa si Galleria degli Uffizi la Florenta) sunt cele mai apreciate cadouri-propuneri, inregistrandu-se efective o crestere considerabila a vizitatoarelor pe acea data.

Pentru doamnele si domnisoarele care vor fi in vacanta in Italia de 8 martie, iata un link cu lista detaliata a institutiilor care au aderat la aceast proiect:


"Festa della Donna 2011 in Toscana: ingresso gratuito per le donne nei luoghi dell'arte


Martedì 8 marzo il MiBAC per festeggiare la Giornata Internazionale della Donna offre a tutte le donne l’ingresso gratuito nei luoghi d’arte statali...."


http://www.toscanaetirreno.com/blog/festa-della-donna-2011-toscana-ingresso-gratuito-le-donne-nei-luoghi-dell-arte

(sub articol este un tabel cu lista completa a muzeelor, adrese, numar de telefon, site etc)


Sunt curioasa sa aflu daca in Romania statul sau privatii pun in practica astfel de intitiative.

O zi buna tuturor,
VERONICA


 

Daniela Ciobeica
Local time: 03:07
Italian to Romanian
+ ...
:) Feb 22, 2012

Multumim pentru informareicon_smile.gif

Cu siguranta vor fi organizate si la Bucuresti (in cazul meu) evenimente culturale sau mai putin culturale (vorbesc de discoteci sau cluburiicon_wink.gif ) la care accesul doamnelor si domnisoarelor sa fie gratuit.
O seara buna!
Lara


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Ce putem face de 8 martie? Evenimente culturale cu acces gratuit pentru femei

Advanced search


SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »
SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running, helps experienced users make the most of the powerful features, ensures new

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search