neclaritati autorizare dupa legea noua
Thread poster: ioana ardelean

ioana ardelean  Identity Verified
Spain
Local time: 14:01
Romanian to English
+ ...
TOPIC STARTER
sunt in ceata Jul 12, 2004

am mai scris o data dar se pare ca nu am facut ceva bine , sau chiar nu am idee , oricum eu sunt coplet in ceata , pe langa faptul ca nu gasesc nicicum o alta modalitate de depunere a actelor pentru autorizatie decat personal, nici nu mai tiu ce sa fac , sa ma iau dupe ceea ce scrie pe site-ul ministerului de justitie (http://www.just.ro/bin/info_publice/Actele%20necesare%20Autorizare%20Traducatori.htm) sau dupa ceea ce am vazut ca ati descoperiti voi, de dimineata tot "cotrobai" si internetul si forumurile de pe acest site insa tot ce reusesc sa fac este sa ma afund si mai mult in necunoastere. Poate este cineva atat de dragut sa imi raspunda si mie sa ma lumineze , pentru ca am impresia ca nu mai pricep nimik , poate e doar vina mea...
Din pacate , citind ceea ce ati discutat pe forumuri , am ramas profund dezamagita , in ceea ce priveste aceasta meserie , care ma intriga enorm inainte , insa , acum imi lasa un gust amar , realizez cat de greu este in Romania sa te lupti, la propriu, cu morile de vant , cu lipsa de ... tot , incepand cu materiale , bunavointa si apoi puteti adauga restu , ca precis mai sunt de adaugat o droaie.
Sper sa reusesc curand sa dau de lumina de la capatul tunelului, pt ca , in calitate de proaspat absolvent, nu prevad pentru viitor decat un postas ce aduce acasa somajul...(


Direct link Reply with quote
 

Cristina Anghel  Identity Verified
Romania
Local time: 15:01
English to Romanian
+ ...
Nu te lasa coplesita Jul 12, 2004

Buna Ioana,

Linkul pe care l-ai "postat" dateaza din martie 2004. Noua reglementare a aparut in iunie sau iulie 2004.
Si noi suntem dezamagiti, dar mergem inainte.
Eu te sfatuiesc urmatoarele: suna la Ministerul Justitiei.
Dupa cum banuiesc, nici ei nu vor sti ce este de facut. Incearca sa te angajezi la un birou de traduceri, daca asta vrei sa faci pe viitor, si incearca sa capeti un pic de experienta. Peste cateva luni, cand se vor aseza apele, poti incerca examenele la Ministerul Culturii, de care se pare, nu vei scapa. Asta, daca vrei sa fii autorizata. Daca nu, si vrei doar sa fii traducator liber profesionist vezi ca s-a modificat legea. S-a discutat lucrul acesta la http://www.proz.com/topic/22642.

Bafta,
Cristina Andrei

Uite linkul: http://diasan.vsat.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=5654


[Edited at 2004-07-12 20:08]


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

neclaritati autorizare dupa legea noua

Advanced search


WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »
SDL Trados Studio 2017 only €415 / $495
Get the cheapest prices for SDL Trados Studio 2017 on ProZ.com

Join this translator’s group buy brought to you by ProZ.com and buy SDL Trados Studio 2017 Freelance for only €415 / $495 / £325 / ¥60,000 You will also receive FREE access to our getting started eLearning program!

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search