CV-ul european impus in Romania
Thread poster: Cristiana Coblis

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 12:23
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Jul 20, 2004

In Monitorul Oficial, Partea I nr. 633 din 13/07/2004 a fost publicata Hotararea nr. 1021/2004 din 25/06/2004 pentru aprobarea modelului comun european de curriculum vitae, "in scopul sporirii transparentei si exactitatii informatiilor existente pe piata fortei de munca si pentru alinierea legislatiei romane la reglementarile comunitare in domeniu" - modelul comun european de curriculum vitae constituind "un mod de prezentare sistematic, cronologic si flexibil a calificarii si competentelor fiecarei persoane". Hotarirea transpune Recomandarea Comisiei Europene nr. C(2002)/516 din 11 martie 2002 privind Modelul comun european pentru curriculum vitae, publicata in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene L079 din 22 martie 2002.

Puteti descarca modelul de CV in romana in format .doc la adresa:
http://www.cnrop.ise.ro/CV-ROM.doc

Textul Hotararii este:
Guvernul Romaniei

Hotarare nr. 1021/2004


din 25/06/2004
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 633 din 13/07/2004


pentru aprobarea modelului comun european de curriculum vitae
In temeiul art. 108 din Constitutie, republicata,


Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.


Art. 1. - (1) Se aproba modelul comun european de curriculum vitae, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare, in scopul sporirii transparentei si exactitatii informatiilor existente pe piata fortei de munca si pentru alinierea legislatiei romane la reglementarile comunitare in domeniu.
(2) Modelul comun european de curriculum vitae constituie un mod de prezentare sistematic, cronologic si flexibil a calificarii si competentelor fiecarei persoane.
(3) Modelul comun european de curriculum vitae cuprinde urmatoarele categorii de informatii:
a) informatii cu caracter personal, limbi straine cunoscute, experienta profesionala, nivelul studiilor si al formarii profesionale;
b) alte aptitudini ale persoanei, in special aptitudini tehnice, organizatorice, artistice si sociale;
c) informatii suplimentare care pot fi mentionate in curriculum vitae sau intr-o anexa a acestuia.
Art. 2. - (1) De la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, modelul comun european de curriculum vitae reprezinta modelul de curriculum vitae existent pe piata muncii, acceptat de catre angajatori si utilizat de catre persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, in mod voluntar.
(2) Autoritatile administratiei publice centrale, respectiv Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, vor populariza si vor promova modelul comun european de curriculum vitae prin informarea persoanelor care se afla in cautarea unui loc de munca, a celor care urmeaza o forma de invatamant sau orice alta forma de calificare profesionala.
(3) Institutiile prevazute la alin. (2) vor populariza si vor promova modelul comun european de curriculum vitae, inclusiv prin publicarea pe pagina de Internet proprie a unor modele completate.
Art. 3. - (1) In scopul implementarii modelului comun european de curriculum vitae, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie vor pune la dispozitia cetatenilor, in mod gratuit, modelul comun european de curriculum vitae, in format electronic si/sau pe suport de hartie.
(2) Celelalte autoritati ale administratiei publice centrale si locale sau institutii centrale, in cazul in care persoanele interesate solicita angajarea in institutia respectiva sau doresc sa urmeze un program de pregatire profesionala organizat de catre acestea, vor pune la dispozitia acestora, in mod gratuit, modelul comun european de curriculum vitae.
(3) Partenerii sociali si organizatiile neguvernamentale pot furniza acest model membrilor lor, persoane fizice sau juridice, si pot actiona astfel incat acesta sa fie acceptat ca un instrument comun pe piata fortei de munca.
Art. 4. - Prezenta hotarare transpune Recomandarea Comisiei Europene nr. C(2002)/516 din 11 martie 2002 privind Modelul comun european pentru curriculum vitae, publicata in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene L079 din 22 martie 2002.


PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneaza: --------------- Presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, Eugen Ovidiu Chirovici Ministrul educatiei si cercetarii, Alexandru Athanasiu Ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei, Elena Dumitru

Bucuresti, 25 iunie 2004.
Nr. 1.021.

Numai bine.


Direct link Reply with quote Turn social sharing on.
Like 12
 

Claudia Serban  Identity Verified
Local time: 12:23
English to Romanian
varianta engleza Jul 20, 2004

precum si alte variante le gasiti la http://www.cedefop.eu.int/transparency/cv.asp

Direct link Reply with quote Turn social sharing on.
Like 7
 

Susanna & Christian Popescu GbR
Germany
Local time: 11:23
Romanian to German
+ ...
Are un design aparte Jul 20, 2004

insa nimic mai mult. El ramane o... recomandare adresata tarilor membre. In fiecare stat insa circula mai multe variante de CV-uri. Vreo cateva sunt date de oficiile pentru forta de munca in caietele de training pe care acestea le editeaza. Alte variante apar sau sunt cerute de societati comerciale sau/si institutii publice. Nici una insa nu cere in mod obligatoriu varianta data de UE. Nu exista un standard pe care sa-l accepte si sa-l astepte firmele. Dimpotriva, ele asteapta putina originalitate si in crearea CV-ului, nu doar a scrisorii de intentie.
Enumerarea in ordine inversa a activitatilor (începand cu cea mai recenta) este un tipic al statelor anglo-saxone; in Germania, de pilda, se practica enumerarea lor in ordine cronologica. Asa ca... Aici oamenii s-au obisnuit sa primeasca tot felul de instructiuni si standarde, incepand cu lungimea standard a castravetilor si terminand cu curbura bananei. Tot asa, oamenii s-au obisnuit sa ia la cunostinta si... sa-si vada de treaba.

[Edited at 2004-07-20 21:20]


Direct link Reply with quote Turn social sharing on.
Like 7
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

CV-ul european impus in Romania

Advanced search


BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »
memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search