nu se mai pune licenta
Thread poster: hamera

hamera
Local time: 19:07
Romanian to English
+ ...
Jul 28, 2004

de ce nu se mai ia in consideratie licenta? trebuie, mai nou, sa dam un examen la ministerul culturii si cultelor, un examen ce poate avea o val de pina la 10 mil. (d-na de la MJ nu stia exact)ce se intimpla?

Direct link Reply with quote
 

Claudiu Morarescu
Romania
Local time: 19:07
English to Romanian
+ ...
uite autorizatia, nu-i autorizatia Jul 30, 2004

Nu numai ca nu se mai pune licenta, ba mai mult, nici autorizatiile eliberate de ministerul justitiei pana in momentul de fata nu vor mai fi valabile incepand cu luna iunie 2005 (daca an inteles eu bine). Asta inseamna ca fiecare minister poate contesta dreptul celorlalte ministere de a conferi diplome sau autorizatii. Pe diploma de licenta scrie traducator-interpret conferinte. SO WHAT? - ar fi raspunsul din partea ministerului culturii. Ce importanta are diploma data de ministerul invatamantului prin care se recunoaste calitatea de traducator? Poate ar trebui sa dam teste si la ministerul sanatatii ca sa se demonstreze ca suntem capabili din punct de vedere fizic sa profesam sau, de ce nu, la ministerul agriculturii ca sa se certifice capacitatea noastra de a traduce in aer liber, pe camp (aberant...? - bineinteles! dar nu mai aberant decat noua lege care se pare ca nu face diferenta intre traducatorii care au studiat ca sa devina traducatori aceasta fiind meseria lor si cei cu alte meserii. Imi scapa mie ceva sau statul ne incurajeaza sa plecam pe alte meleaguri? Personal am fost intotdeauna de parere ca nu trebuie sa o luam la fuga cum am terminat facultatea si sa ne gasim de lucru prin strainatate. Cu toate astea, nimeni nu face nimic sa ne ajute ci dimpotriva. Cine va avea de castigat de pe urma acestei legi si cine va avea de pierdut? Un lucru e sigur: in momentul in care un traducator va cere 2.000.000 pentru traducerea unei diplome de licenta (ceea ce va fi de inteles avand in vedere ce taxe va trebui sa plateasca pentru autorizare) tot omul de rand, cu un venit mic sau foarte mic va avea de suferit...

Direct link Reply with quote
 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 19:07
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Universitatile sunt de vina Jul 30, 2004

Dragii mei, se pare ca ajungem cu totii la urmatoarea concluzie: problema pleaca de la universitati care nu lupta pentru recunoasterea diplomelor pe care le emit. In curand poate vor descoperi ca munca lor este zadarnica daca nu isi asigura scopul final... Pentru ce se mai chinuie aceste universitati 4-5 ani de zile daca diplomele nu folosesc la nimic concret? Cine va mai face 4 ani de facultate daca sunt suficiente atestatele MCC?

Universitatile trebuie sa se adune si sa isi faca ordine in aceste probleme care afecteaza intreg sistemul.

Aceasta este parearea mea.

Numai bine.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

nu se mai pune licenta

Advanced search


Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »
BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search