Pierdut in... legislatie
Thread poster: Roxana Marian

Roxana Marian
Local time: 21:53
English to Romanian
+ ...
Aug 15, 2004

Am incercat sa gasesc niste lamuriri in hatisul legislativ care reglementeaza organizarea si desfasurarea unor activitati economice de catre persoane fizice si rezultatul e o durere de cap si un pachet de nervi.
Ma poate ajuta cineva?
Situatia e urmatoarea. Sunt inregistrata la Adm. Financiara in baza autorizatiei eliberate de Min. Justitiei.
1. Dupa ce m-am inregistrat la ei si am completat declaratia estimativa de venit, m-am apucat de treaba. Eu, ca persoana fizica inregistrata la adm. Financiara in conditiile descrise mai sus, am obligatia de a imi preschimba autorizatia potrivit Legii 576/2004 privind organizarea si desfasurarea unor activitati economice de catre persoane fizice si asociatii familiale sau activitatea mea este reglementata de Legea 178/1997, respectiv Legea 281/2004?

2. Fiind autorizata si inregistrata la adm. financiara in conditiile de mai sus, trebuie/trebuia sa ma inregistrez si la Registrul Comertului?

3. Avand calitatea de angajat propriu este obligatoriu sau optional sa inchei contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, Casa Judeteana de Pensii s.a.m.d.?

Stiu ca potrivit Legii 281/2004, va trebui sa ma reautorizez la Min. Justiei in termen de un an de la intrarea in vigoare a legii si sa dau examen la MCC pentru domeniul juridic. Asta este altceva. Ce nu inteleg este: exista vreo legatura intre Legea 576/2004 si Legea 281/2004? Sper sa ma lamureasca si pe mine cineva. Daca am fost prea confuza, please let me know.
Multumesc.

Roxana


Direct link Reply with quote
 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 23:53
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
raspuns la nelamuriri Aug 15, 2004

Sper sa nu te ametesc de cap si mai tare

Daca te-ai inregistrat la Finante cu autorizatia de la Min. de Justitie (nu cu cea de la primarie) atunci esti sub incidenta legii 178/97 modificata (or should I say, and why not; carpita) cu 281 per 2004.

De retinut, autorizatia ta este valabila pana in iunie 2005 CEL PUTIN (asa cum toate s-au prelungit inainte, eu am siguranta ca si aceasta se va prelungi)... asa incat, nu ai de ce sa-ti faci probleme pentru moment, pana cand nu expira legal autorizatiile emise de MJ.

Din cate stiu eu, nu este obligatoriu sa te inregistrezi la Registrul Comertului conform legii 178/97, am inteles ca in acest caz a existat o procedura "scurtata" de inregistrare. Insa inregistrarea la Reg. Comertului este obligatorie pentru cei cu autorizatii de la primarie (nu e cazul tau).

Platile pentru sanatate, pensii etc sunt obligatorii pentru toata lumea. Am inteles ca recent aceste lucruri se fac tot la Finante in toata tara (cel putin aici asa este), asa incat mai putine drumuri, sejur placut la Finante

Legea 178/97 modificata ultima data prin 281/2004 si legea 576/2004 nu au legatura intre ele, sunt doua legi diferite, nu cumulative. Singura conexiune este ca alternativa.

Numai bine.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Pierdut in... legislatie

Advanced search


SDL Trados Studio 2017 only €415 / $495
Get the cheapest prices for SDL Trados Studio 2017 on ProZ.com

Join this translator’s group buy brought to you by ProZ.com and buy SDL Trados Studio 2017 Freelance for only €415 / $495 / £325 / ¥60,000 You will also receive FREE access to our getting started eLearning program!

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search