Off topic: Minciunele
Thread poster: Mihai Badea (X)

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Aug 23, 2004

Ce parere aveti de urmatorul anunt, pe care il puteti gasi la http://www.tradu.ro/angajare/oferte/detalii.asp?id=147 ?

„Stimati traducatori,
Daca sunteti interesati sa aflati cum puteti fi platiti la standardele practicate in Uniunea Europeana si in SUA, va pot ajuta.
Tarifele minime la care veti fi platiti sunt de 3000-3500 lei pe cuvant (ceea ce inseamna cam 700.000 lei pe pagina) iar in cazul interpretarii, daca sunteti dispusi sa calatoriti, veti fi platiti cu cel putin 700 Euro/saptamana, cu cheltuielile de deplasare incluse. Pachetul informativ contine coordonatele unor societati de traduceri din SUA, UK si UE, care sunt in cautare de traducatori. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa le transmiteti datele dv personale si in cel mult 2 zile, veti primi primele traduceri.Nu veti regreta nici un moment ca ati comandat acest pachet, pentru ca veti castiga asa cum meritati ! Pretul pachetului de informatii este de 250.000 lei, plata ramburs. Daca doriti sa-l comandati, trimiteti-mi datele dv. (nume, prenume si adresa din BI sau CI) si in cateva zile va puteti apuca de treaba !
Mult success !”

Singura coordonata dezvaluita de autor este un e-mail. Mie unul mi-aduce aminte de celebrele anunturi din ziare, pentru munca la domiciliu, de tipul „tu imi trimiti banii prin posta, eu nu iti trimit nimic, ca oricum nu ai de unde sa ma iei”. Anunturi pentru fraieri. Eu credeam ca s-a depasit momentul. E totusi unii care mai spera …


 

lucca
Romania
Local time: 07:02
English to Romanian
Deja vu Aug 23, 2004

Mihai Badea wrote:

Mie unul mi-aduce aminte de celebrele anunturi din ziare, pentru munca la domiciliu, de tipul „tu imi trimiti banii prin posta, eu nu iti trimit nimic, ca oricum nu ai de unde sa ma iei”. Anunturi pentru fraieri. Eu credeam ca s-a depasit momentul. E totusi unii care mai spera …


Si mie imi aduce aminte exact de acelasi lucru. Si de anunturile "Vreti sa castigati x milioane pe luna? Trimiteti 100.000 pt. brosura detaliata". Cine trimite banii primeste o brosura in care scrie "Faceti ca mine".

Aviz amatorilor!


 

Cristina Anghel  Identity Verified
Romania
Local time: 07:02
English to Romanian
+ ...
Daca stiam ... Aug 23, 2004

ca in 2 zile primesti deja primele comenzi, trimiteam si noi direct acolo. Cat timp am pierdut... Pacat ca nu zice nimic de termenul de plata, cu siguranta ca este vorba de plata in avansicon_smile.gif.

 

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Anuntul a disparut Aug 24, 2004

Interesant … De la cine o fi aflat?
Dar sa nu dezarmam. Mai avem o posibilitate. De pe acelasi site:
“Daca esti un tip(a) corect trimite un email cu subiectul detalii la adresa de email si vei vedea ce interesant va fi sa colaboram. TE ASTEPT.”


 

Susanna & Christian Popescu GbR
Germany
Local time: 06:02
Romanian to German
+ ...
A disparut, e adevarat... Aug 25, 2004

Mihai Badea wrote:

Interesant … De la cine o fi aflat?


Pai, de la mine... Dar nu cel care a postat anuntul, ci directorul tradu.ro, care mi-e prieten, si care l-a sters imediat. Problema e ca el nu prea poate citi toate anunturile imediat ce sunt postate in pagina lor si nici n-ar dori sa instituie un fel de cenzura sau filtru sau mai stiu eu ce, avand incredere in clientii sai. E adevarat ca asta implica riscuri de genul celor pe care le-ai semnalat, dar marea majoritate isi vede de treaba si foloseste serviciile firmei in scopuri profesionale.
Am sa va rog cu ocazia asta ca pe viitor, atunci cand constatati asemenea anunturi pe tradu.ro, sa contactati direct firma (prin intermediul "Intrebarilor si sugestiilor" din stânga paginii principale a tradu.ro).


 

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
A mai disparut unul Aug 25, 2004

A disparut si al doilea anunt semnalat.
Adevarul este ca pe site-ul respectiv apar si anunturi serioase. Si e un semn bun ca directorul site-ului a reactionat atat de prompt. O sa folosesc si eu functia “Intrebari si sugestii” daca va mai fi cazul.


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Minciunele

Advanced search


SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »
BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search