Preturi pentru traduceri la Comisia Europeana
Thread poster: Bogdan Dusa

Bogdan Dusa  Identity Verified
Romania
Local time: 06:45
English to Romanian
+ ...
Jan 24, 2013

Pana nu demult, aveam convingerea ca nu renteaza sa (mai) lucrezi pentru Comisia Europeana in calitate de contractor (am partipat la un moment dat la o licitatie) pentru ca cei de acolo sunt dispusi sa plateasca foarte putin, reducandu-si si ei cheltuieile in ultima vreme. Consultand insa informatiile publice referitoare la traducerile externe ale Comisiei pentru anul 2011 (inca nu exista cifre pentru 2012), am constatat ca dimpotriva, Comisia poate plati chiar foarte generos, cu conditia sa stii sa te vinzi bine.

Spre exemplu, in cazul traducerilor de pagini Web (singurele pentru care existe cifre si pentru romana), pentru limbile vestice intervalul de preturi convenit poate fi cuprins si intre 35 - 40 EUR / pagina. Pentru limbile estice, pretul e mai mic, insa pentru romana este de-a dreptul revoltator de mic in comparatie cu celelalte, cel mai mic chiar (intre 11,8 - 15 EUR). Chiar atat de mare e disperarea romanilor (agentii de traduceri sau traducatori freelance) incat sa coboare preturile pana la un nivel de dumping? Atentie, vorbim aici de client direct, nu de sub-contractant.

In cazul traducerilor altor documente administrative si legate de politicile UE, Comisia a platit cu mult mai mult, ajungand, pentru limbile vestice, chiar si la un interval 34 - 59 (!!) EUR / pagina pentru suedeza, in timp ce pentru limbile estice, avem 11.99 - 45 pentru ungara, 12 - 38 EUR pentru poloneza, 13 - 31 pentru slovaca si altele...

Conncluziile le trageti singuri - http://ec.europa.eu/dgs/translation/workwithus/calls/closed/index_en.htm


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Preturi pentru traduceri la Comisia Europeana

Advanced search


memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »
LSP.expert
You’re a freelance translator? LSP.expert helps you manage your daily translation jobs. It’s easy, fast and secure.

How about you start tracking translation jobs and sending invoices in minutes? You can also manage your clients and generate reports about your business activities. So you always keep a clear view on your planning, AND you get a free 30 day trial period!

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search