Organism international de acreditare ca traducator FR-EN
Thread poster: Monica S.

Monica S.  Identity Verified

English to Romanian
+ ...
Jul 4, 2013

Salutari tuturor!

As vrea sa va cer sfatul intr-o dilema pe care o am. Lucrez ca si traducator din limbile romana, engleza, norvegiana si franceza. Pentru engleza si norvegiana am certificat de traducator de la MJ, insa pentru franceza nu am decat o diploma de Masterat de traduceri si interpretariat. Din pacate desi masteratul a fost facut cu specializarile EN si FR (la Universitatea Bucuresti) pe diploma scrie doar Traduceri si interpretariat, nu scrie si limbile studiate. Asa ca practic pentru franceza nu am niciun document care sa ateste faptul ca stiu limba.

Am lucrat destul de mult din franceza in engleza, dar cu acelasi client, insa as vrea sa imi largesc baza de clienti pe aceasta pereche. In lipsa unei certificari insa nu prea am succes. De aceea, as vrea sa gasesc o institutie internationala la care sa dau un examen si daca il trec sa fiu acreditata pe aceasta pereche de limbi, chiar daca nu sunt vorbitor nativ al niciuneia din ele. Deci intrebarea mea: ati putea sa-mi recomandati o asemenea institutie internationala care sa ofere acreditari recunoscute international, pe baza unui examen?

Desigur, m-am gandit si la varianta de a ma autoriza in Romania, dand un examen la Ministerul Culturii. Insa in acest caz trebuie neaparat ca una din limbi sa fie romana, nu pot avea limbi straine si la sursa si la tinta. Si cum eu prefer sa lucrez cu clienti din afara, pe perechea FR-EN, pentru ca sunt mult mai bine platite traducerile, nu stiu cat rost ar avea acest demers.

Va multumesc anticipat pentru sfaturile si sugestiile voastre!

Monica


Direct link Reply with quote
 

Bernd Müller
Germany
Local time: 21:24
German to Romanian
+ ...
N-am auzit niciodată sü existe un asemenea organism! Jul 12, 2013

Fiecare ţară îşi autorizează ea însăşi traducătorii; la nivel de UE, de exemplu, autorizaţiile LUATE ÎN SERIOS se echivalează în celelalte ţări. De exemplu, autorizaţia mea, pt. DE/ RO, obţinută la Munchen, este recunoscută şi echivalată în Austria şi în România, fără probleme.

Autorizaţiile din România însă nu sunt recunoscute şi echivalate, în Germania, cel puţin.

Pt. EN/ FR ar trebui obţinută o autorizaţie într-una din ţările care au limbile oficiale EN şi/ sau FR. Problema ar putea să fie că, de exemplu (ca în RFG), şi acolo autorizaţiile să se dea numai pt. un anumit perimetru în care se află domiciliul traducătorului, faţă de instanţa juridică- sau care o fi aceea organizaţie care face acreditarea - care-i eliberează autorizaţia.

My 2 cts.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Organism international de acreditare ca traducator FR-EN

Advanced search


SDL Trados Studio 2017 only €415 / $495
Get the cheapest prices for SDL Trados Studio 2017 on ProZ.com

Join this translator’s group buy brought to you by ProZ.com and buy SDL Trados Studio 2017 Freelance for only €415 / $495 / £325 / ¥60,000 You will also receive FREE access to our getting started eLearning program!

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search