Încălcarea unor reguli ProZ.com- doar un "delict cavaleresc"??
Thread poster: Bernd Müller
Bernd Müller
Germany
Local time: 00:32
German to Romanian
+ ...
Feb 5, 2014

Este oare posibil - dar mai ales admisibil- ca o persoană să aibă mai multe „înfăţişări” la ProZ.com???

Pare-se că este posibil. De exemplu, de peste 1 an., pe KudoZ, DE/ RO:
Tot mai des văd că apar noi „membrii ProZ”, cu un profil nul, date de contact nule, dar un lucru comun:
Pun întrebări tehnice f. dificile, care nu se pot clarifica cu dicționarele uzuale.

A mai constata altcineva acelaşi fenomen, la alte perechi de limbi?
Eu ştiam că ProZ nu admite acest lucru; dar, cu 3 PC- uri şi 3 conturi de e-mail- lucru lesne de realizat, la îndemâna oricui în ziua de astăzi- probabil că poţi ocoli filtrele ProZ/ protecţiile ProZ în acest sens.
Scopul acestor apariţii multiple? Poate fi unul dăunător, care ocolește regulile şi politica ProZ:
Pe când un membru neplătitor n-are dreptul decât la 5 întrebări puse/ zi, resp. 15/ săptămână, folosind 3 înfăţişări se poate tripla acest număr.

OARE PROZ.COM ESTE DE ACORD CU ACEST LUCRU?? Sau îl va suprima? Şi- este la curent?


Direct link
 

Maria Diaconu  Identity Verified
Romania
Local time: 01:32
English to Romanian
Încălcarea regulilor Feb 5, 2014

Acestea sunt chestiuni pentru care trebuie să trimiteţi mesaj unui moderator, cu detalii despre profilurile respective.

Direct link
 

Bogdan Burghelea  Identity Verified
Romania
Local time: 01:32
English to German
+ ...
Conturi multiple pe ProZ Feb 5, 2014

O persoană să-şi facă mai multe conturi pe ProZ? Bizar, foarte bizar.

Oricine poate să-şi pună întrebarea: care este interesul? De ce ar face cineva aşa ceva? Îl favorizează în vreun fel?

Mie mi se pare că nu există nici un motiv raţional pentru a deschide mai multe conturi.

[Edited at 2014-02-06 07:57 GMT]


Direct link
 

Mădălina Lăcrămioara Ionescu
Romania
Local time: 01:32
English to Romanian
Traducători habarniști, dar ieftini Feb 5, 2014

Bogdan Burghelea wrote:

O persoană să-şi facă mai multe conturi pe ProZ? Bizar, foarte bizar.

Orice persoană îşi va pune întrebarea: care este interesul? De ce ar face cineva aşa ceva? Îl favorizează în vreun fel?

Mie mi se pare că nu există nici un motiv raţional pentru a deschide mai multe conturi.


Am remarcat și eu situația asta, e adevărat, pentru limba engleză, cred că am și scris un mesaj pe forum. Dacă e adevărat ce spune domnul Müller, că membrii neplătitori nu pot să pună decît 5 întrebări/zi, 15/săptămînă, atunci ăsta e răspunsul la întrebarea dumneavoastră. Au fost zile în care întrebările curgeau cu zecile, aici și în alte părți. Toate din domenii extrem de specializate și puse de persoane care aveau contul de puțin timp și care nu dăduseră prea multe informații personale.


Direct link
 
Post removed: This post was hidden by a moderator or staff member because it was not in line with site rule

liviu roth
United States
Local time: 18:32
Romanian to English
+ ...
avem și pe EN aceeași situație Feb 6, 2014

Acum câțiva ani am observat că un anumit traducător/oare avea două conturi. Printre altele, pe un cont (cel nou) punea întrebări la care contul vechi avea deja răspunsul și așa a reușit să acumuleze o sumedenie de puncte. Nu am urmărit dacă mai este activ. Treaba lui/ei.

Deci, nu este atât de bizar, Bogdan!

liviu


Direct link
 

Maria Diaconu  Identity Verified
Romania
Local time: 01:32
English to Romanian
Mesajul către moderator nu trebuie tradus Feb 6, 2014

Nu trebuie tradus în engleză, trimiteţi către un moderator român, care poate fi cel trecut în josul paginii Kudoz sau poate fi oricare altul. Încălcările regulamentului trebuie semnalate, altfel nu rezolvăm nimic concret doar discutând aici, pe forum. Ca să ia măsuri, moderatorul trebuie să cunoască detaliile cazului - care sunt profilurile respective.

Direct link
 
Bernd Müller
Germany
Local time: 00:32
German to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Este 100% adevărat- 5 întrebări/zi, 15/săptămînă Feb 6, 2014

Este 100% adevărat- se poate citi în "regulili" ProZ/ KudoZ, şi este informația pe care am primit-o ultima dată acum vreo 2 săptămâni când am avut de pus vreo 7 întrebări, parcă!--

2. Dar , acolo parcă scrie ceva că nici membrii plătitori nu au mai mult de 60 de întrebări pe săptămână, parcă- ceea ce la un proiect mare, tehnic de exemplu, poate fi la fel prea puţin.
Deci, nu vă gândiţi numai la cei neplătitori - astfel nu acoperiţi 100% din eventualii făptaşi/ interesaţi!--Uff, prost mai e corectorul ortografic RO! Cred că io să-l pin iar, standard, pe "germană"!

[quote]Mădălina Lăcrămioara Ionescu wrote:

Dacă e adevărat ce spune domnul Müller, că membrii neplătitori nu pot să pună decît 5 întrebări/zi, 15/săptămînă, atunci ăsta e răspunsul la întrebarea dumneavoastră. Au fost zile în care întrebările curgeau cu zecile, aici și în alte părți. Toate din domenii extrem de specializate și puse de persoane care aveau contul de puțin timp și care nu dăduseră prea multe informații personale.[Editat la 2014-02-06 12:48 GMT]


Direct link
 
Bernd Müller
Germany
Local time: 00:32
German to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Ei, Bogdan şi ... bizareria!- Dar despre altceva era vorba, aici: Feb 6, 2014

Şi eu am impresia că aici intervine şi problema mândriei proprii- a punctelor acumulate-

- la cele descrise de mine în sensul de a-i fenta pe cei care răspund, ca să nu ajungă prea "sus". Adică, protecţia- frauduloasă- a punctelor acumulate, a "avuţiei proprii", acumulate ... eventual tot fraudolus??

Cum se numeşte articolul de lege la care se încadrează asta- să zicem, dacă ar fi vorba de bunuri reale, d-le avocat? Deci, de Cod Penal???
La Codul Moral, la "infamie" cred că s-ar categorisi cel mai bine- sau are altcineva o propunere şi mai bună?
Iar stâlpul infamiei se află după primul colţ ...

Iar dacă totuşi este acţiune făcută/ concertată, în grup, 3-4-5 pers.- nu s-ar încadra la furt calificat/ înşelăciune calificată/ ... calificat- mai ales că se folosesc aşa căi sofisticate pt. a deghiza acţiunile şi personajele??

Ce zici, d-le avocat?

Între timp, cercetând punctele obţinute de diverse persoane eventual implicate, nu mai sunt de loc sigur că-i o singură pers. care acţionează- mai ales că leaderii de la DE/ RO, primii 4, de peste 1 an au dispărut, nu mai pun întrebări dar mai ales nu m,ai dau răspunsuri- lucru care taaaaare dă de gândit!- vezi şi threadul meu "E ruşine ..."- că de mai demult mi s-a păerut tare curioasă această retragere. Acum îi ştiu clar rostul! --

Îţi ajung acum motivele "raţionale", d-le avocat? Cum atacăm tema în ... instanţă- pe furt calificat, pe infamie, sau pe ambele combinate cu un extrem egoism? - Este, până la urmă, o problemă socială, penală sau pt. ... un psihiatru, sau o combinaţie, un talmeş-balmeş dintre toate??????

- la cele descrise de Lee, pt. pielea proprie şi dragă a acelei persoane/ punctajul lui/ piedestalul pe care ajunge şi de pe care doreşte să privească şi să-i trateze plin de superioritate pe cei rămaşi ... jos, departe, de-abia de mai sunt vizibili... furnicile harnice, de fapt!!! - ca să apară mai harnic, mai erudit, MULT mai bun încă DECÂT ESTE DE-A ADEVĂRATELEA!

Ei, oameni şi oameni! Iar şmecheria-i cucoană mare şi mult iubită la români- sau greşesc, deodată?

- a treia problemă- am amintit-o în threadul meu, cu întrebarea: dacă-i ruşine să pui întrebări pe ProZ/ KudoZ.

PĂREREA MEA
Sunt unii care înţeleg greşit situaţia noastră din ultimele 2,5 decenii- şi probabil multe decenii de acum înainte: NU este posibil să le ştii pe toate din domeniul tău de specialitate, decât dacă este f. îngust, şi ai o memorie fenomenală.

Dar dacă lucrezi într-un număr mai mare de domenii- chiar apropiate/ înrudite- capacitatea creierului uman nu mai face faţă. Nici măcar la terminologie- care-i doar mult mai mică decât cantitatea de informaţii ŞTIINŢIFICE, plus PRACTICE ETC. DIN ACEL DOMENIU.

DAR UNII N-AU ÎNŢELES-O ÎNCĂ ŞI nu vor să pună prea multe întrebări, de teamă să nu-i ia alţii la mişto. așa CUM MICUŢA ŞI PROBABIL , atunci măcar, CAM NEINSPIRATA colegă A. ... M-A LUAT PE MINE, LA ÎNCEPUT.Iar aceștia, neînţelegătorii de tot soiul, totodată speră, prin aceste matrapazlâcuri, să menţină neschimbate lucrurile/ ierarhia leaderilor, pt. o mică veşnicie- visul neîmplinit al tuturor regilor, împăraţilor, tiranilor, papilor şi preoţilor, cotropitorilor, inchizitorilor, călăilor comunişti, moşierilor şi "nobililor" ! Tocmai am citit o carte înspăimântătoare despre Guatemala anilor 1950- 70, şi câte ceva despre istoricul-escroc Mihail Roller, made in Romania.


lee roth wrote:

Acum câțiva ani am observat că un anumit traducător/oare avea două conturi. Printre altele, pe un cont (cel nou) punea întrebări la care contul vechi avea deja răspunsul și așa a reușit să acumuleze o sumedenie de puncte. Nu am urmărit dacă mai este activ. Treaba lui/ei.

Deci, nu este atât de bizar, Bogdan!

liviu[Editat la 2014-02-06 21:14 GMT]

[Editat la 2014-02-06 21:18 GMT]


Direct link
 

Claudia Coja  Identity Verified
Local time: 00:32
Member (2010)
English to Romanian
+ ...
Bernd Feb 7, 2014

Acum 2 ani am semnalat ProZ un caz asemanător, în care un anumit utilizator de prin China, solicita traducerea acelorași termeni (banali, de altfel...) în diferite limbi europene (puteti cauta in KudoZ En-ro "Wine Storage Volume" si veti înțelege despre ce vorbesc).
Bănuiala mea era că o agenție/un traducător din China traduce gratis, și că, evident, acela nu era singurul cont al respectivei agenții/al respectivului traducător. Mi s-a răspuns că, atâta vreme cât nu se încalcă regulile ProZ, nu există nicio problemă... Din punctul meu de vedere există o problemă, dar, din păcate, nu au fost luate niciun fel de măsuri. Tot ce am putut eu să fac, a fost să nu mai răspund întrebărilor publicate de respectivul utilizator, respectiv să blochez acel utilizator astfel încât întrebările sale să nu mai ajungă la mine.


Direct link
 
Post removed: This post was hidden by a moderator or staff member for the following reason: at the poster's request

Bogdan Burghelea  Identity Verified
Romania
Local time: 01:32
English to German
+ ...
Probe, nu calomnii Feb 7, 2014

Bernd Müller wrote:

Şi eu am impresia că aici intervine şi problema mândriei proprii- a punctelor acumulate-

- la cele descrise de mine în sensul de a-i fenta pe cei care răspund, ca să nu ajungă prea "sus". Adică, protecţia- frauduloasă- a punctelor acumulate, a "avuţiei proprii", acumulate ... eventual tot fraudolus??

Ce zici, d-le avocat?

Între timp, cercetând punctele obţinute de diverse persoane eventual implicate, nu mai sunt de loc sigur că-i o singură pers. care acţionează- mai ales că leaderii de la DE/ RO, primii 4, de peste 1 an au dispărut, nu mai pun întrebări dar mai ales nu m,ai dau răspunsuri- lucru care taaaaare dă de gândit!- vezi şi threadul meu "E ruşine ..."- că de mai demult mi s-a păerut tare curioasă această retragere. Acum îi ştiu clar rostul! --

- la cele descrise de Lee, pt. pielea proprie şi dragă a acelei persoane/ punctajul lui/ piedestalul pe care ajunge şi de pe care doreşte să privească şi să-i trateze plin de superioritate pe cei rămaşi ... jos, departe, de-abia de mai sunt vizibili... furnicile harnice, de fapt!!! - ca să apară mai harnic, mai erudit, MULT mai bun încă DECÂT ESTE DE-A ADEVĂRATELEA!


Domnule Müller,

mă simt dezgustat şi oarecum iritat de insistenţa cu care vă tot legaţi de persoana mea, cu aluzii mai mult sau mai puţin voalate.

Dacă aveţi ceva de spus, atunci spuneţi-o clar şi răspicat.
Iar dacă aveţi de făcut acuzaţii, atunci vă recomand să le susţineţi cu probe clare.

În ceea ce priveşte acuzaţiile făcute la adresa mea, vă desfid să demonstraţi că am obţinut ceva, indiferent ce, în mod fraudulos pe acest site.
Iar dacă nu veţi reuşi, atunci eu o spun clar şi răspicat încă de pe acum că nu sînteţi decît un jalnic calomniator.

Salutîndu-vă cordial, la fel ca altădată,
Bogdan I. Burghelea

[Edited at 2014-02-07 14:20 GMT]


Direct link
 

Bogdan Burghelea  Identity Verified
Romania
Local time: 01:32
English to German
+ ...
În loc de concluzie Feb 7, 2014

lee roth wrote:

Acum câțiva ani am observat că un anumit traducător/oare avea două conturi. Printre altele, pe un cont (cel nou) punea întrebări la care contul vechi avea deja răspunsul și așa a reușit să acumuleze o sumedenie de puncte. Nu am urmărit dacă mai este activ. Treaba lui/ei.

Deci, nu este atât de bizar, Bogdan!

liviu


Deci, pînă la urmă, "cui prodest"? Pentru nişte amărîte de puncte KudoZ?
Ridicol cine se pretează la aşa ceva şi jalnic cine îşi pierde onorabilitatea făcînd poliţia KudoZ.

[Edited at 2014-02-07 17:44 GMT]


Direct link
 
xxxMihai Badea  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Punctele KudoZ Feb 7, 2014

Pot să confirm că o poziție fruntașă în clasamentul KudoZ nu aduce beneficii semnificative. Un număr mic de potențiali clienți m-au contactat în urma unei căutări în director și, de cele mai multe ori, persoanele respective nu mi-au devenit clienți (nu erau dispuse să plătească prețurile practicate de mine, lucrarea nu era pe domeniul meu etc.).

Cred că mai mult decât numărul punctelor contează calitatea răspunsurilor. Dacă oferi în mod constant răspunsuri pertinente, bine documentate, pe un anumit domeniu, începi să fii recunoscut ca specialist pe domeniul respectiv. Din experiența mea, sunt mult mai mari șansele să fii căutat de clienți de calitate în urma unor recomandări primite de la colegi de pe ProZ.com (chiar dacă nu te-au întâlnit niciodată personal) decât în urma unor căutări în director.


Direct link
 
Erzsebet Schock  Identity Verified
Germany
Local time: 00:32
Member (2006)
German to Romanian
+ ...
Conspirație DE/RO Feb 7, 2014

Bernd, te pot liniști că nu există nicio conspirație a "liderilor" DE-RO, cel puțin eu nu știu nimic de ea și nu știu de unde vii cu asemenea idei. Participarea a fost mai intensă acum câțiva ani iar acum fiecare își vede mai mult de treaba lui, atâta tot. Nu există nimic ascuns și fiecare participă când și cum vrea și poate. Nimeni nu poate controla sau dirija acest lucru în vreun fel și nu cred că lucrul ăsta merită tematizat așa de des.

O seară plăcută,

Erzsebet


Direct link
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Încălcarea unor reguli ProZ.com- doar un "delict cavaleresc"??

Advanced search


SDL Trados Studio 2017 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2017 helps translators increase translation productivity whilst ensuring quality. Combining translation memory, terminology management and machine translation in one simple and easy-to-use environment.

More info »
WordFinder
The words you want Anywhere, Anytime

WordFinder is the market's fastest and easiest way of finding the right word, term, translation or synonym in one or more dictionaries. In our assortment you can choose among more than 120 dictionaries in 15 languages from leading publishers.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search