Reducere cu 85%
Thread poster: lucca
lucca
Romania
Local time: 03:49
English to Romanian
Nov 16, 2004

La abonamentul anual la testele Brainbench (inclusiv cele - dificile! - de limba engleza) pentru utilizatorii din mai multe tari, printre care si Romania.

Info la:

http://www.brainbench.com/xml/bb/landing/offer/promotion.xml?contentId=2215

Se introduce INTLSAVINGS in the promotional code field.

Nu am actiuni sau alte beneficii de la Brainbench, dar hai sa ma laud si eu putin: acum vreo doi ani am trecut doua dintre teste la nivelul maxim ("Master").


Direct link Reply with quote
 
lucca
Romania
Local time: 03:49
English to Romanian
TOPIC STARTER
Bad news? Jan 3, 2005

Despre promotia de la Brainbench, a expirat si nu m-am putut abona si eu.

Mult mai important este insa urmatorul lucru: am incercat sa platesc cu debit cardul Visa Prospera, de la Banc Post, card pe care l-am folosit de zeci de ori pe Internet (la diferite plati on line in SUA si in Marea Britanie) sau direct in magazine (in Suedia) fara nici cea mai mica problema. Mi s-a cerut codul de verificare (3 cifre de pe spatele cardului). Mi s-a raspuns, de mai multe ori, ca, virgula, codul meu nu corespunde cu numarul cardului! Am dat telefon la helpul pentru utilizatori de la Banc Post si am aflat ca s-a schimbat ceva si ca nu voi putea face plati on line in "America" (SUA? SUA si Canada?) pana la primavara, cand "se va schimba sistemul" si la Banc Post!!!!!!

Partea proasta... sunt cel putin doua parti proaste:
1. Eu ce fac pana la primavara? Am card VISA, a mers aproape 3 ani, acum nu mai merge. I se face reclama ca merge oriunde, sute de tari, nenumarate locatii, dar iata ca nu mai merge tocmai in SUA!
2. Atunci cand cardul tau refuza o plata, mai ales atunci cand este negata verificarea autenticitatii sale, ajungi automat pe un fel de lista neagra. Cel putin situl respectiv te pune sigur pe o astfel de lista. Este posibil ca lista sa fie centralizata, si sa nu te mai accepte nimeni in tara in cauza ca posesor al unui card valid de debit/credit. Eu ce fac atunci?

Rugamintea mea ar fi ca aceia care au mai avut experiente de felul acesta in ultima saptamana (cu alte carduri decat cele emise de Banc Post) sa le relateze aici si sa ne spuna si ce li s-a spus de la banca emitenta a cardului. S-ar putea sa fie numai o deficienta a Banc Postului (ca si Connex a renuntat recent la ei).

Problemele apar numai cu siturile care cer verificarea cardului prin introducerea codului de control de pe spatele cardului. La un sit US care nu cerea acest lucru am putut plati fara probleme, tot in ziua cu pricina.

Deci, ATENTIE: daca un sit "american" va cere codul de verificare al cardului, renuntati imediat la cumparatura respectiva ca sa va feriti de a ajunge, poate, pe mai stiu eu ce lista neagra! Si asa cei din Ro nu avem reputatie prea buna pe Web.

Ata ete.

Din cate am citit (pe undeva pe Internet) se pare ca in vest s-a introdus un nou sistem de autentificare / verificare a cardurilor, care presupune introducerea unui cod de 4 cifre, nu de 3 cifre ca pana acum (se pare, dar nu sunt sigur, ca acest nou cod ar fi chiar PINul cardului, repet - nu sunt sigur). Ce faceau bancile noastre in acest timp? Nu stiu, ca nu sunt de meserie. Bancile sunt

La Multi Ani si la mai putine probleme!


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Reducere cu 85%

Advanced search


TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search