Targ de prezentare pt traducatori ?
Thread poster: Carmela Moldovan

Carmela Moldovan  Identity Verified
Romania
Local time: 17:40
Member (2005)
German to English
+ ...
Nov 23, 2004

Va propun o tema de discutie... in ultima vreme m-am tot gandit la ce fel de targ ar putea sa isi prezinte serviciile traducatorii ?
Servicii Academice/ Info&Office ?
Ce impact ar avea o astfel de forma de prezentare servicii ?


Direct link Reply with quote
 
Heinz Lahni  Identity Verified
Local time: 16:40
Dutch to German
+ ...
... piata (target groupul) cam nespecifica Nov 28, 2004


Va propun o tema de discutie... in ultima vreme m-am tot gandit la ce fel de targ ar putea sa isi prezinte serviciile traducatorii ?
Servicii Academice/ Info&Office ?
Ce impact ar avea o astfel de forma de prezentare servicii ?

Aici in Germania traducatorii s-au lipit oarecum de târgul de carte de la Frankfurt, mai ales prin organizatia lor profesionala BDÜ. Am participat ptr. prima data in acest an, si am avut putin senzatia ca traducatorii sunt acolo un fel de a 5a roata la caruta.
Totusi: au avut la dipsozitie pe toata durata târgului de un spatiu clar delimitat si de un numar destul de mare de seminarii/prezentari/conferinte pe teme dintre cele mai diverse, de la calitatea traducerilot literare la greutatile de "getting started" ca liber profesionist (Ruxi, nu am aflat nimic ce nu stiam si mai inainte datorita existentei diferitelor forumuri de discutii, ca altfel iti raspunsdeam intr-un private mail), de la aspecte fiscale si de asigurari pâna la munca de terminologie etc.
Datorita eterogenitatii target groupului (buuaaa, ce urât suna termenul asta) al traducatorului, nu sunt convins ca o alipire similara la vreunul din târgurile de carte de la Bucuresti ar aduce foloase reale bransei noastre. Mai eficienta decât un târg mi se pare crearea unei organizatii profesionale puternice si unite. Dar din acest p.d.v. se vede ca se misca multe lucruri bune.
Atat pentru acum. Traiasca victoria în alegeri,

duminica faina,
Heinz


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Targ de prezentare pt traducatori ?

Advanced search


Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search