Sir Henry of Oxford
Thread poster: Dan Marasescu

Dan Marasescu  Identity Verified
Romania
Local time: 10:51
Member (2003)
English to Romanian
+ ...
Dec 7, 2004

Dragi prieteni,

Am amanat prea mult deja povestea asta si ma simt dator. Nu ma lungesc prea mult facand cronica conferintei de la Oxford, pentru ca scriu chiar acum un articolas ceva mai batos pentru Flash-ul ATR. Pentru voi insa am ceva mult mai palpitanticon_wink.gif

Va spun pe scurt ca Henry m-a recunoscut imediat, spre incantarea mea, si ne-am conversat foarte familiar, ca doi vechi prieteni. Iata ce am aflat:

Cu multi ani in urma, pe vremea cand ProZ.com nu era nici in stadiul de proiect, Henry isi facea uneori veacul prin Transilvania, unde il atrageau niscai laudabile scopuri umanitare, dar si nurii unei frumoase ardelence!!!! A vizitat pe atunci Clujul de doua ori, dar a ajuns si la Baia Mare, unde a intalnit un traducator. Ei bine, acest traducator anonim i-a spus cam cu ce se mananca traducerile si l-a facut sa se gandeasca pentru prima oara ca ar putea sa traiasca din traduceri. Cu aceasta samanta semanata in minte, a plecat in Japonia, s-a facut traducator, iar la intoarcerea in America a fondat ProZ.com.

Va mai spun numai ca Henry e fara indoiala un mare gentleman, din aceia fara fasoane, si ca m-a impresionat la Oxford mai mult decat oricine.

Mentionez cu placere ca si Mats Wiman a venit sa povesteasca cu mine, vrand sa afle cat mai multe despre Romania, pe care a vizitat-o si el cu multi ani in urma. Ne-a urat tuturor tot binele din lume.

Fara alte adaugiri, va salut clduros,
Dan


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 11:51
English to Romanian
+ ...
ba sa avem pardon! Dec 7, 2004

Dan Marasescu wrote:
A vizitat pe atunci Clujul de doua ori, dar a ajuns si la Baia Mare, unde a intalnit un traducator. Ei bine, acest traducator anonim i-a spus cam cu ce se mananca traducerile si l-a facut sa se gandeasca pentru prima oara ca ar putea sa traiasca din traduceri. Cu aceasta samanta semanata in minte, a plecat in Japonia, s-a facut traducator, iar la intoarcerea in America a fondat ProZ.com.


Si pe mine m-a impresionat povestea asta.

Dar sa avem pardon, traducatorul baimarean se numeste Mociran si traduce italiana/romana. Daca cineva il cunoaste, si eu vreau sa-i strang mana!!!! Pentru a-l cita pe Henry, a fost "my first real translator" si se pare intr-adevar ca l-a indemnat sa nu mai viseze sa devina traducator "intr-o buna zi", ci sa se apuce cat mai repede de treaba. La vremea respectiva, Henry avea 25 de ani. Sweet youthicon_smile.gif!

PS:
Va spun pe scurt ca Henry m-a recunoscut imediat, spre incantarea mea.
E si greu sa nu te vada cineva!!!!icon_biggrin.gif

[Edited at 2004-12-07 15:07]


 

Henry Dotterer
Local time: 04:51
SITE FOUNDER
Thanks, Dan! Dec 7, 2004

It was great to meet you and talk in Oxford, Dan. I look forward to doing more with our members in Romania and hope to visit Cluj and other cities in Romania in the future.

Multumesc!


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Sir Henry of Oxford

Advanced search


TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running, helps experienced users make the most of the powerful features, ensures new

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search