Va rog sa va spuneti parerea...
Thread poster: Ruxi

Ruxi
German to Romanian
+ ...
Dec 13, 2004

http://www.proz.com/kudoz/878424?float=1

Va rog sa va spuneti parerea cu privire la aceasta decizie. Pe mine ma depaseste si inclin sa cred ca este ceva foarte subiectiv, ca sa nu spun personal.

Multumesc,
Ruxi


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 21:48
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
parerea mea Dec 13, 2004

Daca ai nelamuriri in probleme Kudoz, cel mai bun lucru este sa apelezi la moderatorul care se ocupa de perechea respectiva.

Numai bine.


 

Elvira Stoianov  Identity Verified
Luxembourg
Local time: 20:48
German to Romanian
+ ...
nu este nimic personal Dec 13, 2004

raspunsul tau, asa cum l-ai dat initial, nu mi-a fost de ajutor. Problema nu era nicidecum traducerea directa, de dictionar, a cuvantului. Sper ca nu credeai ca nu stiam ce inseamna injection. Raspunsul pe care l-am punctat a fost mai elaborat, cu mai multe explicatii, care a primit doar 3 puncte pentru ca nu m-a convins pe deplin. Judecand dupa pozitia raspunsurilor, explicatia ta, care este poate mai pe scurt, dar exprima aceeasi idee ca si cea a primului raspuns, a venit ulterior aduagirilor la primul raspuns (raspunsurile sunt ordonate de sistem dupa ultima adaugire facuta).
Sper ca ti-am mai eliminat putin din nelamuriri. In rest, daca vei citi regulile KudoZ, raspunsurile nu se puncteaza dupa numarul de agree-uri (in caz ca de asta esti nemultumita). Raspunsurile se puncteaza de catre cel care intreaba, conform "preferintelor" personale, adica in functie de raspunsul pe care il considera ca i-a fost de ajutor.


 

Ruxi
German to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Raspuns Dec 13, 2004

Pentru Cristiana:
Mai intai ca nu inteleg ce are Veronica (moderatoarea KudoZ la intrebarea respectiva) cu chimia.
Pe urma cu ce m-ar fi ajutat?
Si situatia nu este singulara, de aceea am deschis discutia. Nu e vorba de puncte, ci de o atitudine.

Pentru Elvira

Da, este dreptul tau sa alegi raspunsul, dar cand atatia oameni au avut aceeasi parere...
Pe urma raspunsul punctat nu a adus chiar nimic in plus fata de al meu, iar persoana mi se care ca nu este de specialitate.
N-am vazut cand am scris completarea, ca si persoana cealalta a completat. Am intrat direct din mail.
Pe urma am vazut si singurul agree dat de o persoana care indica in mod deschis cui sa acorzi punctele.Asta nu mi se pare corect.
In fine,exista la tine o ostilitate deschisa fata de mine si in general am evitat arealul in care am vazut numele tau. Totusi cand e vorba de specialitatea mea greu ma abtin sa nu raspund.
Punctele tot nu-mi folosesc, raspundeam de placere. De altfel m-am retras cu mult timp in urma din KudoZ tocmai pentru stilul in care se lucreaza acolo.Doar daca mai vad o intrebare pe homepage mai atractiva mai intru in KudoZ.

Imi amintesc cum s-a incheiat cu putin timp in urma un KudoZ intre mine si Cristina Andrei.Aveam fix acelasi raspuns,acelasi numar de agree-uri, ea a primit punctele pana la urma, dar m-am plecat deciziei, caci era pe specialitatea ei, chiar daca stiam si eu.I-am si scris lucrul asta si am incheiat prieteneste.
Aici insa ma deranjeaza nedreptatea fatisa.
Dar...este acus Craciunul si nu vreau sa-l astept cu suparare pe nimeni.

Ruxi


 

Andrei Albu  Identity Verified
Romania
Local time: 21:48
Member (2002)
English to Romanian
+ ...
Ruxi: citeste regulamentele inainte sa ataci Dec 13, 2004

Veronica e moderatoarea KudoZ English>Romanian, la fel cum eu sunt moderatorul KudoZ Romanian>English. Nu exista moderatori pentru fiecare specialitate - chimie, medicina, mecanica, IT si mai stiu eu ce. Daca ai o problema, te adresezi moderatorului competent sa o rezolve.

Cata vreme esti intr-un club, ii respecti regulile. Or, ProZ tocmai asta e, intr-un fel: un club. E rolul moderatorilor sa atraga atentia membrilor "de rand" asupra regulilor si a necesitatii de a le respecta. Asa ca, daca cineva crede ca a fost nedreptatit, trebuie sa se adreseze intai moderatorului inainte sa iasa "in public". Si, inainte de a-i scrie moderatorului, trebuie sa citeasca si sa inteleaga regulile. Daca le-a citit, inteles, dar nu le accepta, e liber sa se retraga din club. In fine, citez din regulamentul KudoZ, pentru improspatarea memoriei:

.......
3. Answering KudoZ questions

3.1 - Read KudoZ questions carefully before answering. Always choose the confidence level that best reflects yours. Guessing should be avoided.

3.2 If you answer KudoZ questions, be prepared for colleagues to comment both positively and negatively on your terminology. Do not take it personally.

3.3 - It is preferable to answer a single question only once. Periodic exceptions are permitted, but systematically providing multiple answers is prohibited.

3.4 - Commenting to an asker regarding his/her decision to post a certain question, to grade a certain way, or to make a certain glossary entry, is strictly forbidden. (Glossary entries can be edited after a question is closed without the involvement of an asker. Point decisions can be undone only by joint request to a moderator from both the asker and the person who was awarded the points.)

3.5 - Avoid answering in language pairs in which you are not capable, and in fields in which you are not knowledgeable.

3.6 - Whenever possible, cite references using the dedicated input boxes. Note that 'references' are resources to which others may refer, and comments such as 'Lived in Germany for 5 yrs' should be entered in the explanation box rather than the reference boxes.

3.7 - Always assume good faith. Example: while an answer may seem to be merely a copy of the answers that have preceded it, it is also possible that an answerer was viewing a copy of the page in which the prior answers had not yet appeared.

3.8 - If you notice violations of the rules, contact a moderator. Enforcement of these rules is an optional role of moderators, not of regular members.

4. Peer Comments

4.1 - Agrees and disagrees should be based solely on linguistic evaluation of answers provided.

4.2 - Backing up peer comments with references is encouraged.

4.3 - To disagree, one must enter linguistic justification. Personal comments are strictly prohibited.

4.4 - Encouraging others to agree with your answers or disagree with answers provided by others, is prohibited.

4.5 - Avoid entering peer comments in language pairs in which you are not capable, and in fields in which you are not knowledgeable.

4.6 - Be prepared to receive both positive and negative feedback from peers.


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 21:48
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
rolul moderatorului Dec 13, 2004

Ruxi wrote:
Pentru Cristiana:
Mai intai ca nu inteleg ce are Veronica (moderatoarea KudoZ la intrebarea respectiva) cu chimia.
Pe urma cu ce m-ar fi ajutat?
Si situatia nu este singulara, de aceea am deschis discutia. Nu e vorba de puncte, ci de o atitudine.


Draga Ruxi,

Sustin cele mentionate si explicate mai sus de Andrei. Rolul moderatorului este ca atunci cand exista un caz de presupusa incalcare a regulilor sa intervina si sa se asigure ca regulile au fost respectate. Tot moderatorul are unele optiuni in plus pentru a putea asigura indreptarea unor situatii.

Atunci cand au existat incalcari ale regulilor (o situatia similara cu doua raspunsuri identice dintre care a fost ales unul dat cateva zile mai tarziu) eu insami am intervenit si am depunctat raspunsul ales nedrept.

Cred ca este o solutie mult preferabila rafuielilor personale IN PUBLIC, pentru ca acest forum este un public si o audienta. Ar trebui probabil sa ne gandim mai intai daca colegii nostri au chef si nervi pentru astfel de situatii.

De asemenea, in sistemul Kudoz nu au ce cauta simpatiile sau antipatiile si nici impresiile personale decat daca sunt fundamentate lingvistic.

Din aceste motive recomand solutia contactarii moderatorului si daca consideri dupa aceea ca tot esti nedreptatita, se poate ajunge la discutii si dezbateri publice.

[Edited at 2004-12-13 14:37]


 

Maricica W.  Identity Verified

English to Romanian
+ ...
Ruxi, Dec 13, 2004

Nu stiu chimie, dar raspunsul tau este mult mai scurt si are mai putine explicatii decat celalalt, asa ca nu este imposibil ca Elvira sa il fi preferat pe celalalt pentru ca i-a fost mai util.
Dat fiind ca vrei o parere, in cazul de fata, cred ca as fi facut aceeasi alegere, daca as fi avut nevoie de traducerea si explicarea termenului respectiv. Chiar daca raspunsurile ar fi fost egale ca lungime si complexitate, cine pune intrebarea are dreptul sa aleaga raspunsul care i-a fost de folos.

Nu cred ca trebuie sa consideri o astfel de alegere ca pe un atac personal, pentru ca asta ar insemna ca Elvira a pus intentionat intrebarea ca sa raspunzi tu si sa nu-ti acorde punctajul; mi se pare un efort cam mare pentru putin.

In schimb, bine ar fi fost sa folosesti linkul din josul paginii si sa ma contactezi daca voiai sa propui anularea punctajului - nu chimia e problema aici, ci utilizarea sistemului KudoZ.

Cristina, imi permit sa blochez threadul, cu rugamintea catre Ruxi de a contacta direct moderatorii de KudoZ inainte de a-si face publice nemultumirile pe forum.

[Edited at 2004-12-13 15:22]


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Va rog sa va spuneti parerea...

Advanced search


Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »
BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search