informatie din Romania Libera privind reautorizarea
Thread poster: Cristiana Coblis

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 11:12
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Dec 13, 2004

In Romania Libera de astazi, 13 decembrie la rubrica Posta Redactiei

Atestatul de traducator in specialitatea stiinte juridice

Doamna Sabina Popa, din Caransebes, ne-a trimis o scrisoare prin care-si exprima nemultumirea fata de noile reglementari cu privire la autorizarea interpretilor si traducatorilor folositi de organele de urmarire penala, de instantele judecatoresti, de avocati si de Ministerul Justitiei.
Obtinerea atestatului de traducator in specialitatea stiinte juridice de la Ministerul Culturii si Cultelor si de catre persoanele care poseda diploma de licenta se impune, ni se precizeaza in raspunsul primit de la Ministerul Justitiei, avand in vedere faptul ca scopul Legii nr. 178/1997 este autorizarea interpretilor si traducatorilor folositi de organele de urmarire penala, de instantele judecatoresti, de birourile notarilor publici, de avocati si de Ministerul Justitiei. In vederea respectarii drepturilor castigate de catre interpretii si traducatorii autorizati, Ministerul Justitiei va initia un proiect de modificare a Legii 281/2004 privind eliminarea obligatiei acestora de a se reautoriza.

Ramane sa vedem daca stirea de mai sus se confirma.


 

IMAGDA
Local time: 11:12
English to Romanian
+ ...
Dorim mentinerea drepturilor castigate! Dec 14, 2004

Stimate colege / Stimati colegi,

Legea din 2004 privind reautorizarea la MCC ( Ministerul Culturii si Cultelor) a celor peste 12.000 de traducatori din evidenta Min. Justitiei a bulversat piata traducerilor si a cauzat o multime de controverse si nemultumiri.

In calitate de traducatori autorizati de catre MJ, intre anii 2000 / 2002, si absolventi ai facultatilor de profil ( gen L.M.A., Univ. Babes-Bolyai, Cluj) posesori ai titulaturii de ‘Traducator / Interpret Conferinta’, obtinuta in urma examenului de licenta, propunem sa se fie luate masuri, sa se intocmeasca liste, sa se adune semnaturi de la traducatorii deja autorizati, care doresc sa-si mentina drepturile castigate, etc. si care doresc eliminarea obligatiei de reautorizare.

In acest sens consider ca un cuvant important de spus il poate avea ARTT –ul ( Asociatia Romana a Tinerilor Traducatori) http://www.artt.ro/contact.shtml pe care-i felicitam pentru initiativa constructiva de-a infiinta aceasta grupare, care poate apara cel mai bine la ora actuala interesele Traducatorilor din Romania.

O data cu schimbarea vechiului guvern, consideram oportuna luarea acestei atitudini.

Multumim pentru atentie.

Echipa de Traducatori ai Arxia Srl
www.arxia.com


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

informatie din Romania Libera privind reautorizarea

Advanced search


SDL MultiTerm 2017
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2017 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2017 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search