atac cu virusi pe contul de mail
Thread poster: Cristiana Coblis

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 13:17
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Jan 3, 2005

administrat de Astral. In ultimul timp (dinainte de Craciun) am primit cel putin 5000 (nu sunt prea multe zerouri, va asigur) de mesaje continand un virus Zafi pe mailul meu de pe cluj.astral.ro. Cred ca in ziua de 23 dec am primit minim 2000 de astfel de mesaje. Nu stiu daca cei de la astral au "suferit" vreo bresa de securitate (pana acum nu am mai primit atatia virusi deodata) pentru ca nu prea mi-am lasat adresele aiurea... Oricum, mi-am schimbat setarile peste tot si am inlocuit adresa de astral si intentionez sa scap de ea cat de curand. Interpelarile cu ei nu sunt prea productive de obicei si ezit sa-mi pierd vremea la telefon cu ei...

S-a mai intamplat cuiva un fenomen asemanator? Daca s-a mai intamplat cuiva, eu as scrie un mesaj de "complaint" catre stimabilii (parca si vad raspunsul...)


Direct link Reply with quote
 

lucca
Romania
Local time: 13:17
English to Romanian
Probleme cu conexiunea la Net Jan 3, 2005

Atac cu virusi nu am avut, dar inainte de Craciun serverul de e-mail de la Pcnet.ro nu a primit nici un mesaj care imi era adresat. Evident, nu mi-au dat nici un mail sa ma anunte ca au probleme, dar mi-au creat probleme (mai multe newletter-uri la care eram abonat si cativa corespondenti m-au declarat "disparut") si am pierdut destul timp ulterior.

Pe 31 seara de pe ambele adrese (rdsnet si pcnet) nu am putut expedia un mesaj foarte important si urgent, am primit ulterior Failure Notice sau asa ceva. Era totusi posibil sa fi fost ceva in neregula cu serverul destinatar.

De 4-6 saptamani primesc niste mesaje ciudate, de la persoane pe care nu le cunosc. Unele mesaje au si un attachment, care nu stiu ce contine pt. ca nu il deschid

De ex., acum cca. o ora am primit un mesaj de la Derida P. Handbill , cu subiectul "dapples" si continutul "sociable". Mesajul nu are nici un attachment! Hm, "sociable", cine stie ce pierd nedand reply... (presupunand ca Derida este o ea).

Pe scurt, in ultimele 2-3 luni mi se pare ca trimiterea si primirea de e-mail este mai putin fiabila decat obisnuia sa fie. Nu imi dau seama care e cauza.

(Folosesc Mozilla, cu firewall si antivirus Computer Associates, rulez regulat Add Aware si Spy Bot). Chiar acum conexiunea prin cablu la RDS practic nu-mi merge, a trebuit sa trec pe Dial-up.


Direct link Reply with quote
 

lucca
Romania
Local time: 13:17
English to Romanian
Dapples Jan 3, 2005

De curiozitate, m-am uitat sa vad ce inseamna: pete, prin extensie - pistrui. Interesant , dar tot nu dau Reply.

Direct link Reply with quote
 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 13:17
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
virusii Jan 3, 2005

E foarte ciudat (cu toate ca nu cunosc in amanunt cum functioneaza chestiile astea). Sunt membra in foarte multe grupuri si liste de discutie si pe multe eram inscrisa cu aceasta adresa. Cu toate acestea, din cate mi-am dat eu seama, (pentru ca m-a luat cam prin surprindere prima serie de 500 de mesaje cu virusi) mesajele vin pe adresa personala de astral si nu prin grupuri (pentru ca la majoritatea am daily digest, nu mesaje individuale).

Mi-am schimbat adresa in grupuri (ma intreb acum daca am facut bine sau mai sacrific o adresa de mail). In schimb, virusii continua sa curga pe aceeasi adresa nestingheriti. Nu imi dau seama cum as putea sa stiu de unde vin si ce sa fac ca sa opresc invazia. Pana acum am setat tot ce vine in Junk si antivirusul ii izoleaza automat si merg in deleted. Insa tot e foarte enervat sa sterg sute si sute de mesaje zilnic si sa pierd vremea asteptand pana termina de curs suvoiul de mesaje etc. Cateodata din greseala mai sterg si chestii care imi trebuie si tot felul de lucruri de genul asta.

Sper ca vreun coleg cu cunostinte in domeniu sa ma poata sfatui cum sa scap de acest torent de virusi.


Direct link Reply with quote
 

Elvira Stoianov  Identity Verified
Luxembourg
Local time: 12:17
German to Romanian
+ ...
si eu am inceput sa primesc destul de mult spam Jan 3, 2005

desi nu imi las nici eu adresa pe niciunde, in ultima vreme am inceput sa primesc spam (cate 2-3 pe zi). sper sa nu se inmulteasca

Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

atac cu virusi pe contul de mail

Advanced search


PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search