Voice Recognition Software
Thread poster: George Luca

George Luca  Identity Verified
Local time: 14:42
German to Romanian
+ ...
Feb 21, 2015

Stimați colegi,
Nu mi-am pus niciodată problema utilizării unui Voice Recognition Software (VRS), de ex. DNS de la NUANCE, deoarece am o viteză de tastare foarte mare. Din păcate mâna mea stângă a devenit indisponibilă și se pare că nu o voi putea utiliza încă vreo 4 săptămâni (fractură de humerus). Cu singura mână rămasă validă nu sunt în stare să tastez, deoarece se pare că decuplarea dintre cele două mâini face ca nici mâna dreaptă să nu mai știe unde sunt tastele.
Întrebarea mea este dacă utilizați cumva DRAGON NATURALLY SPEAKING de la NUANCE pentru limba română , sau alt program de dictare în corelație cu Studio 2011? Dacă da, cum se poate face acest lucru?
Nu am căutat încă o soluție pe internet deoarece un răspuns clar și sintetic din partea dumneavoastră îmi poate economisi o groază de timp de căutare (nu vreau să reinventez roata).
Nu mă compătimiți, este contraproductiv, dați-mi soluții.


 

Mihaela Bordea  Identity Verified
Romania
Local time: 14:42
Member (2011)
English to Romanian
+ ...
o solutie Feb 21, 2015

Poti folosi Windows Speech Recognition pe care il gasesti in Start - All Programs - Accessories - Ease of Access. Poti dicta intr-un document Notepad sau Wordpad. Nu stiu sa fie valabil pentru alta limba in afara de engleza, si dureaza ceva timp sa se invete cu vocea si felul tau de a pronunta in limba engleza.
Sper sa te ajute.


 

George Blum  Identity Verified
Local time: 14:42
Member (2003)
English to Romanian
+ ...
Dragon Naturally Speaking Nov 3, 2015

Stimați colegi,

Redeschid subiectul deoarece pe un grup al traducătorilor de pe Facebook am citit afirmații entuziaste despre creșterea eficienței procesului de traducere prin utilizarea DNS. Întrebarea me este: utilizează cineva DNS pentru a traduce în limba română?

Cu salutări colegiale,
George


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 14:42
English to Romanian
+ ...
Este disponibil pentru română? Nov 3, 2015

Bună ziua.
Ultima dată când am verificat, acum vreo două luni, am înțeles că nu este disponibil pentru română.

Pe de altă parte, pot să vă spun că eu am testat MyEcho, la recomandarea lui Kevin Lossner. MyEcho este o aplicație gratuită. Funcționează foarte bine pe limba română. Un avantaj considerabil este că se poate utiliza dictarea în orice aplicație Windows, cu alte cuvinte se poate folosi MyEcho pentru a dicta direct într-un CAT tool. Confirm că funcționează fără probleme.

Legat de rezultate, procesul diferă de procesul normal de lucru. Cu procesul meu normal de lucru, reușesc să fiu destul de productivă. Cu myEcho, la testele inițiale, nu am atins aceeași productivitate. Teoretic, viteza cu care gândim și vorbim este mult superioară celei cu care scriem. Practic, metoda de lucru este destul de diferită.

În fine, vă încurajez să testați MyEcho dacă aveți prin casă un dispozitiv gen iPhone, iPod sau iPad mai nou. Eu a trebuit să cumpăr un iPod Touch pentru a efectua aceste teste, care nu ar fi așa o investiție majoră dacă productivitatea ar atinge nivelurile pe care le vehiculează unii online. URL: myechoapp.com


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Voice Recognition Software

Advanced search


Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search