Clientii vor Traduceri Test- gratuite-
Thread poster: IMAGDA

IMAGDA
Local time: 13:22
English to Romanian
+ ...
Jan 13, 2005

Buna tuturor!

Cum ati raspunde dvs. unei "Cereri de Pret" ca aceasta (nu e prima data cand primim astfel de cereri:

"Va trimitem anexat un text (ca model), in cazul in care il puteti traduce ca exemplu (in engleza), dar gratis, astfel incat sa ne dam seama care este nivelul!...

Dorim acest lucru, avand in vedere specificul activitatii noastre - filatelia si mentionand ca suntem societatea specializata in editarea si comercializarea marcilor postale romanesti.

Acest text pe care il trimitem, este unul din textele pliantelor care insotesc fiecare noua emisiune filatelica.

Observatie: se poate sa il traduceti si fara caracteristicile tehnice, care se regasesc dupa text. "

MULTUMIM PENTRU ATENTIE SI ASTEPTAM COMENTARIILE DVS.


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 13:22
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
hmmmm.... Jan 13, 2005

Mai ales dacă este un text pe care îl folosesc, nu ar trebui să fie gratuit. Clienţii civilizaţi au un test standard pe care îl trimit şi pe care nu îl folosesc după ce îl traduc alţii pe gratis. E cam...icon_evil.gif

Oricum de teste nu scăpăm. Adevărat că mulţi nu au bani să le plătească, însă unii clienţi plătesc testele la preţ de traducere normală. În cazul editurilor dacă primeşti test din cartea în cauză şi îţi revine traducerea, este plătit în fond.

Dar într-adeavăr sunt şi destui care se găsesc să abuzeze de aceste teste şi cu nişte promisiuni bine ticluite reuşesc să traducă gratuit texte impresionante. Am auzit de cărţi cu sute de pagini publicate în acest fel... Trebuie să avem grijă să nu fim luaţi de fraieri de anumiţi isteţi.

Numai bine.


 

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Teste Jan 13, 2005

ARXIA wrote:

Buna tuturor!

Cum ati raspunde dvs. unei "Cereri de Pret" ca aceasta (nu e prima data cand primim astfel de cereri:

"Va trimitem anexat un text (ca model), in cazul in care il puteti traduce ca exemplu (in engleza), dar gratis, astfel incat sa ne dam seama care este nivelul!..."În general, eu aş avea reticenţe faţă de clienţii care nu se exprimă coerent în limba română. Din fraza de mai sus ne putem da seama, cred, care este nivelul! (loricon_smile.gif)

Eu până acum am primit o singură dată un „test” de vreo 8.000 de caractere, două mici contracte cu cap şi coadă (mă refer la teste de la firme româneşti). Când un test are cap şi coadă, de obicei, e de bine. Dar când are 8.000 de caractere, mă scuzaţi …


 

Maricica W.  Identity Verified

English to Romanian
+ ...
Raspundem asa: Jan 13, 2005

Stimate domnule X,

Va multumim pentru email (sau ce-o fi).

Ne-ar face placere sa efectuam o traducere test pentru firma dumneavoastra, dar solicitam plata acesteia la suma minima de 15 euro pentru un test de o jumatate de pagina. Acest lucru se datoreaza faptului ca efectuarea unui test dintr-un domeniu specializat presupune munca de cercetare care necesita timp si resurse specifice destul de costisitoare (dictionare, glosare, abonamente la dictionare online).

In cazul in care acceptati evaluarea generala a serviciilor noastre de traducere, va invitam sa cititi mostrele de traducere aflate la http//www.mostrelemeledetraducerepentruclientiicarenuvorsaplateascatestele.ro.

In speranta unei colaborari fructuoase,
Cum Ne Cheama


 

Ioana Costache  Identity Verified
Romania
Member (2007)
English to Romanian
intrebare de bun simt Jan 13, 2005

admitand ca nenii astia gasesc suficienti fraieri, cum asigura coerenta textului tradus??? sau il lasa sub forma de carpaceala? cand am facut un text jumate-jumate cu o prietena foarte apropiata, am petrecut mai mult timp punandu-ne de acord decat facand traducerea propriu-zisa... cum o fi sa aduni bucatele de text de la 20 de necunoscuti si sa le pui cap la cap!icon_smile.gif

 

aurafas
Local time: 13:22
English to Romanian
+ ...
exact la asta ma gandeam si eu Jan 13, 2005

Ioana Costache wrote:

cum o fi sa aduni bucatele de text de la 20 de necunoscuti si sa le pui cap la cap!icon_smile.gif

Tot la asta mă gândeam şi eu când citeam ce scria mai sus Cristiana Cobliş de cărţi de sute de pagini publicate din "teste" neplătite.
Unde o mai fi coerenţa ?


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 13:22
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
editori angajati (pe salar) Jan 13, 2005

care au sarcina de a verifica textele care intră sub tiparicon_evil.gif Cazul e complet real, deşi a avut loc acum câţiva ani, şi sper că nu mai există prea mulţi astfel de deştepţi. Există şi cazuri de companii străine care au teste gratuite scandalos de lungi şi termene de predare pentru acestea pe măsură de scurte... E bine să ştim să refuzămicon_lol.gif

Însă există şi companii care au teste rezonabile (întotdeauna eu precizez că daca îmi trimit un test mai lung de 250 de cuvinte nu am timp să îl traduc, ceea ce este şi foarte adevărat) şi sunt cinstiţi şi corecţi. Eu am dat inclusiv teste de revizor pentru joburi de revizie şi QA. Mi se pare corect să existe un test (preferabil plătit, dacă este gratuit să fie scurt şi să fie standard, nu din lucrări reale şi curente sau pe rol!) mai ales dacă el este urmat de o comandă sau un contract bun şi de duratăicon_biggrin.gif

Eu l-as întreba totuşi pe stimabil: Cum dracu' îşi dă el seama care este nivelul? Angajează un revizor sau cum face? Nu e un timbru totuşi e o traducere specializată în engleză. Mie asta mi se pare cea mai mare obrăznicie...

dar gratis, astfel incat sa ne dam seama care este nivelul!...[Edited at 2005-01-13 18:40]


 

Tatiana Neamţu
Romania
Local time: 13:22
English to Romanian
+ ...
totul e sa fie rezonabil Jan 13, 2005

Atata timp cat textul are o lungime rezonabila, e Ok. Interesanta ideea cu mai multe texte ce alcatuiesc o traducere completa. Cum e posibil oare?
Veronica, raspunsul tau este genial.


 

Heinz Lahni (X)  Identity Verified
Local time: 12:22
Dutch to German
+ ...
lungimea testului Jan 13, 2005

Pot confirma cifra mentionata de Cristiana: companiile serioase adera la cvasi-standardul mondial de 250 de cuvinte pentru un test neplatit.
Din 5 traduceri test efectuate, am ramas cu 2 clienti fideli si unul ocazional. As spune ca în cazul meu, de (atunci) nou intrat pe piata, investitia s-a meritat cu vârf si îndesat.


 

Suzana Brailescu
Local time: 13:22
English to Romanian
+ ...
multe mai vor clientii Jan 14, 2005

Inteleg nevoia de a "verifica nivelul", dar clientii vor de multe ori cam multe. Adica si-ar dori cam asa: o traducere foarte buna, foarte rapida si foarte ieftina, ca doar nu e mare lucru sa fii traducator - te uiti in dictionar din cand in cand si tehnoredactezi! Ce, vreti sa spuneti ca mai facem si altcevaicon_smile.gif ?
Exista si clienti de buna credinta, desigur, dar, cand avem de-a face cu ceilalti, cred ca e cazul sa punem piciorul in prag.
Scuze pentru lipsa de diacritice, dar sunt la un calculator care nu suporta asa ceva (e din epoca de piatra).


 

Emanuel Bod  Identity Verified
Local time: 13:22
English to Romanian
+ ...
bun, rapid si ieftin Jan 14, 2005

Suzana Brailescu wrote:

Inteleg nevoia de a "verifica nivelul", dar clientii vor de multe ori cam multe. Adica si-ar dori cam asa: o traducere foarte buna, foarte rapida si foarte ieftina,


Am vazut la cineva pe Proz o chestie geniala, care suna cam asa:

Traduceri de calitate, rapide si ieftine - alegeti oricare 2 dintre ele.

Combinatiile posibile ii indica clar posibilului client ce va primi:

Traduceri rapide si ieftine - fara calitate (draft, traducere automata), exact ce merita!

Traduceri de calitate si ieftine - fara rapiditate (asta e putin discutabil daca traducatorul e dispus sa le faca, eventual pentru cauze umanitare, voluntariat)

Traduceri de calitate si rapide - asta o sa va coste (adica se aplica si taxa de urgenta).

Cred ca e bine sa retinem aceste aspecte, care pot servi ca orientare pentru traducatori atunci cind le raspund clientilor.

Mult succes la negocieri,
Emanuel


 

Lidia Matei  Identity Verified
Romania
Local time: 13:22
Italian to Romanian
+ ...
Depinde de lungimea textului Jan 21, 2005

Cred ca daca este vorba doar de cinci sau sase fraze, ar fi ok. Altfel sunt de acord cu parerea colegilor mei. Si eu cunosc persoane care pica ca si prostu in oala sa nu folosesc o expresie mai urata si traduc carti pe gratis!

 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Clientii vor Traduceri Test- gratuite-

Advanced search


Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »
Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search