Examene MCC - info pe situl MCC si conexe
Thread poster: Cristiana Coblis

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 19:24
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Jan 16, 2005

MCC-ul abunda de situri net si de informatii, mai nou, in sensul ca au rasarit peste noapte cel putin 4 situri net conexe sitului MCC… Ma mir si eu ca in fata unei minuni (sper sa nu tina trei zile) pentru ca in trecut greu gaseai o informatie ca lumea pe situl MCC.

Va recomand sa vizitati urmatoarele link-uri:

http://www.formare-profesionala.ro/atestate.php?iid=3&ce=acte

si

www.ministerulculturii.ro la sectiunea Activitati – Cursuri (ultima pagina 3 ultima intrare: Certificare traducatori)

Nu imi place ca pe situl ministerulculturii.ro nu apar link-uri explicite si e greu sa explici unde si cum sau sa faci o trimitere la ceva de pe sit...

Acte normative si tarife

1.Tarifele de inscriere la examenele de traducator, pentru fiecare
examen (proba):

a) in cadrul sesiunilor ordinare 2.184.000 lei;
b) in cadrul sesiunilor de urgenta 2.886.000 lei;
c) in cadrul sesiunilor speciale 7.150.000 lei;
d) pentru persoanele handicapate gradul I cu insotitor, 725.000 lei in cadrul sesiunilor ordinare, 936.000 lei in cadrul sesiunilor in regim de urgenta si 2.574.000 lei in cadrul sesiunilor speciale.
e) pentru persoanele handicapate locomotor, gradul II, fara
însotitor, precum si pentru alte categorii de handicapati 1.154.000 lei în cadrul sesiunilor ordinare, 1.451.000 lei in cadrul sesiunilor in regim de urgenta si 4.004.000 lei in cadrul sesiunilor speciale.
f) candidatii care solicita sustinerea examenelor si la alte domenii decat cele aprobate de Comisia Centrala vor achita – pentru fiecare proba – o suma suplimentara ce se adauga la tariful initial de 749.000 lei in cadrul sesiunilor ordinare, 936.000 lei in cadrul sesiunilor în regim de urgenta si 2.574.000 lei in cadrul sesiunilor speciale.

2. Tarifele pentr reexaminare pentru fiecare examen (proba) în
cazul depunerii contestatiilor:
a) in cadrul sesiunilor ordinare 725.000 lei;
b) in cadrul sesiunilor de urgenta 936.000 lei;
c) in cadrul sesiunilor speciale 2.574.000 lei.

3. Tarife pentru situatii speciale
• In situatia în care se solicita sustinerea examenului (examenelor)
de traducator, în si din alte limbi straine (din limba straina în limba straina), la domeniile stabilite de Comisia Centrala pentru acordarea certificatelor de traducatori, taxa pentru alegerea si controlul stiintific al textelor (pentru fiecare text), pentru

corectarea si aprecierea lucrarilor (pentru fiecare lucrare), pentru contestatii si pentru
înscrierea la examenele de traducator (pentru fiecare examen/proba), se majoreaza cu 50% atât pentru sesiunile ordinare, pentru cele in regim de urgenta, cât si pentru sesiunile speciale.
• Persoanele care se încadreaza în prevederile Legii nr. 42/1990 privind cinstirea eroilor martiri si acordarea unor drepturi urmasilor acestora, precum si ranitilor din timpul Revolutiei din decembrie 1989, modificat si completat prin Legea nr. 43/1991, sunt scutite de plata tarifelor pentru examenele de acordarea certificatului de traducator în si din limbi staine.
• Pentru studentii facultatilor acreditate de Ministerul Educatiei si Cercetarii (cu exceptia
studiilor serale, aprofundate, continuarii studiilor pentru o noua specializare, invatamant la distantâ), pensionari si someri, tarifele de înscriere se diminueaza cu 20%, indiferent de caracterul sesiunii.
• Persoanele înscrise la examenul de traducator care anunta in scris cu cel putin 24 de ore inainte de începerea examenului anexând acte doveditoare, ca sunt în imposibilitatea de a sustine examenul (examenele) vor primi 50% din taxa de înscriere pentru fiecare examen (proba), indiferent de caracterul sesiunii. În cazul celor neprezentati, taxele de examinare
nu se restituie.
• Solicitarea de adeverinta provizorie cu valabilitate pâna la eliberarea certificatului de traducator se tarifeaza cu suma de 234.000 lei.
• Titularii certificatelor de traducatori pierdute, deteriorate sau distruse au dreptul la un singur duplicat, tarifat cu 50% din taxa de înscriere prevazuta pentru sesiunea in care s-a sustinut examenul.

Formular: Cerere evaluare pentru traducator

Mai multe informatii se gasesc pe site-ul: www.formare-profesionala.ro


 

aurafas
Local time: 19:24
English to Romanian
+ ...
dar datele examenelor ? Jan 17, 2005

Apar tot după ce se termină înscrierile ?

 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 19:24
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
anul trecut le-au anuntat in martie Jan 17, 2005

Numai pentru sesiunea din ianuarie 2005 le-au fixat ulterior... In orice caz, o sa incercam sa le aflam, dar depinde de ei sa le stabileasca si sa le anunte. Trag nadejde ca sunt ceva mai transparenti acum si ca opaca era a lui Theodorescu la MCC a trecut (desi sechele cred ca au ramas, sper ca dragul de un loc de munca sa prevaleze...)icon_biggrin.gif

 

pur
English to Romanian
+ ...
datele examenelor vor fi facute publice la sfarsitul lunii februarie Jan 21, 2005

Cel putin asta este informatia pe care am primit-o cand am sunat la minister.
Sfatul doamnei care mi-a raspun la telefon era sa bombardam Ministerul de Justitie cu cereri de prelungire a perioadei de autorizare.


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Examene MCC - info pe situl MCC si conexe

Advanced search


memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search