Pages in topic:   < [1 2 3 4 5 6 7 8 9] >
Trăim cu IT zi de zi...
Thread poster: lucca

Ciprian Dumea  Identity Verified
Local time: 05:56
English to Romanian
+ ...
pixeli morti Feb 10, 2005

Pixelii morti sunt cauza pentru care costa atat de mult tehnologic sa faci LCDuri. Un asemenea pixel se "blocheaza" pe o anumita culoare si ramane asa, orice ai face (stins/aprins monitorul etc.) In cadrul procesului de fabricatie sunt ecrane care cad la testul de calitate (au mai multi pixeli morti). Cat de multe "pica" testul depinde de tehnologia folosita, puritatea aerului in fabrica etc. etc. Din cate stiu, un pixel poate "cadea mort" si in urma folosirii (corectati-ma daca gresesc). Din fe... See more
Pixelii morti sunt cauza pentru care costa atat de mult tehnologic sa faci LCDuri. Un asemenea pixel se "blocheaza" pe o anumita culoare si ramane asa, orice ai face (stins/aprins monitorul etc.) In cadrul procesului de fabricatie sunt ecrane care cad la testul de calitate (au mai multi pixeli morti). Cat de multe "pica" testul depinde de tehnologia folosita, puritatea aerului in fabrica etc. etc. Din cate stiu, un pixel poate "cadea mort" si in urma folosirii (corectati-ma daca gresesc). Din fericire, datorita tehnologiei actuale, problemele de acest gen nu sunt atat de frecvente (mai ales la firmele mari - de aceea aveti grija de unde cumparati!).Collapse


 

lucca
Romania
Local time: 06:56
English to Romanian
TOPIC STARTER
Diverse Feb 10, 2005

Am puţin timp liber şi caut să mai contribui şi eu câte ceva.

Şi eu folosesc uneori listarea (având un singur monitor). Pe hârtie "se vede altfel"... iar dacă documentul nu e prea mare, nu e o problemă.

Monitoarele cu plasma nu sunt pentru PC, ci pentru TV (televiziunea de înaltă defininiţie, HDTV). (Pt. un sistem TV sunt ceea ce este amplificatorul pentru un sistem HiFi). Necesită sursă de semnal video de bună calitate (semnal TV de înaltă definiţie
... See more
Am puţin timp liber şi caut să mai contribui şi eu câte ceva.

Şi eu folosesc uneori listarea (având un singur monitor). Pe hârtie "se vede altfel"... iar dacă documentul nu e prea mare, nu e o problemă.

Monitoarele cu plasma nu sunt pentru PC, ci pentru TV (televiziunea de înaltă defininiţie, HDTV). (Pt. un sistem TV sunt ceea ce este amplificatorul pentru un sistem HiFi). Necesită sursă de semnal video de bună calitate (semnal TV de înaltă definiţie de pe un satelit, de la cablu sau din eter - ultimele două nefiind disponibile la noi - sau de la un DVD player). Acceptă şi semnal (tip TV) de la calculator, dar rezultatele sunt slabe.

Plăcile video cu 2 ieşiri de monitor nu mai au preţuri chiar aşa de mari (iar preţurile scad mereu), cred că o astfel de placă este de preferat variantei cu două plăci video în calculator, are poate crea complicaţii şi, pe de altă parte, sloturile PCI sunt pe ducă iar plăci video first hand pt. PCI nu se mai găsesc. Evident că aceia care au astfel de plăci mai vechi trebuie să profite şi să le folosească, dar la un sistem nou nu se merită.

Mai important (pentru traducători) este ca placa video să lucreze bine cu text. Înainte nu existau decât plăcile Matrox (care erau şi sunt excelente cu textul), acum şi plăcile ATI recente sunt la fel de bune (am 8500LE 64 MB, care e cam bătrână, şi merge perfect pentru text). De asemenea, în Windows XP există o anumită setare care activează un sistem (Microsoft) de prezentare mai clară a textului (util în primul rând pe laptop-uri, dar merită încercat şi pe desktop-uri). Nu am văzut cu ochii mei, că nu am Windows XP.

Monitoarele refurbished includ 2 tipuri: unele chiar refurbished (reparate la producător pentru diferite defecte mai mari sau mai mici - aici pot exista riscuri, pt. că au garanţie, dar e greu de folosit din România) sau monitoare (ori alte echipamente) care au fost folosite la expoziţii, în magazine etc, unde au funcţionat de dimineaţa până seara ("extensiv") şi, poate, au şi fost la dispoziţia publicului, care a umblat la ele aşa cum a dorit / s-a priceput. Avantajul este că orice defecte ascunse ale echipamentului respectiv ar fi apărut de mult dacă ar fi existat.

La calculator nu am nimic second hand (nu că am evitat în mod special, dar nu am găsit "ocazii" chiar atât de mari), dar din 4 TV am 3 second hand: un Loewe (Loewe!) dintr-un hotel care schimbă toate televizoarele la un anumit interval fix, un Hitachi 16:9 care era practic nou, dar i se rupsese plăcuţa de plastic care acoperă reglajele de pe partea frontală şi un Nordmende tot 16:9 care nu mai avea telecomanda originală, dar am găsit-o la un magazin on line din UK. Cel mai prost merge singurul meu televizor actual (am mai avut un Daytron mititel şi un Saba imens) first hand, un bătrân Nokia, care din când în când se apucă singur să caute din nou toate canalele... Din acest motiv, locuinţa ("situl") lui este în bucătărie

Pe scurt, vreau să spun că second hand în materie de electronică nu este de loc de dispreţuit sau de neglijat.

În privinţa pixelilor morţi, dacă sunt puţini şi periferici, nu e problemă. Dacă nu sunt deloc, e şi mai bine (ne uităm cu atenţie atunci când cumpărăm, folosind o imagine albă - pur şi simplu deschidem Word dacă există pe calculatorul respectiv). Pe parcursul utilizării normale (whatever this may mean) la monitoarele TFT recente nu apar decât rar pixeli morţi noi.


Până luni-marţi nu cred că mai am timp să mai intervin, dar oricum discuţia este interesantă, m-a convins că trebuie neapărat să mă gândesc serios la o soluţie cu 2 monitoare. Din păcate, o duc prost cu spaţiul pe masa de lucru şi îmi place ca monitorul principal să fie exact în faţa mea, nu-i înţeleg pe aceia care pun monitorul lateral (se vede pe la TV, mari şefi de toate felurile cu calculator pe birou şi cu monitorul într-un colţ, rulând un screen saver din Windows
Collapse


 

Oana Popescu  Identity Verified
Romania
Local time: 06:56
English to Romanian
+ ...
Cateva opinii... Feb 23, 2005

M-am hotarat sa intervin si eu, pentru ca e un subiect care ma intereseaza acum. Vreau sa-mi iau si eu monitor TFT si am facut "sapaturi" intense. In plus, acum lucrez intr-o firma de consultanta in informatica (culmea e ca pe cartea mea de munca e trecut "consultant in informatica... cica nu aveau cum sa ma incadreze altfel, de fapt sunt consultant functional... ma rog, de-ale codului muncii). Am discuta mult cu colegii mei (spec... See more
M-am hotarat sa intervin si eu, pentru ca e un subiect care ma intereseaza acum. Vreau sa-mi iau si eu monitor TFT si am facut "sapaturi" intense. In plus, acum lucrez intr-o firma de consultanta in informatica (culmea e ca pe cartea mea de munca e trecut "consultant in informatica... cica nu aveau cum sa ma incadreze altfel, de fapt sunt consultant functional... ma rog, de-ale codului muncii). Am discuta mult cu colegii mei (specialisti si pe hard si pe soft). Si am sa va impartasesc cateva idei:

Treaba cu scapatul de oboseala ochilor e cat se poate de reala, cu conditia ca monitorul sa fie de generatie mai noua. Doua aspecte foarte importante aici sunt: timpul de raspuns si contrastul. Timpul de raspuns sa fie maxim 16 ms, iar contrastul minim 500. Asta e valabil nu numai pentru jocuri si filme, ci si pentru lucrul obisnuit in word, pdf etc, pentru a nu aparea efectul suparator de remanenta cand faci scrolling, care oboseste ochii. Mi-a aratat unul din colegi un monitor LCD mai vechi, unde cand miscai mausul te deruta complet, pana gaseai unde s-a dus cursorul pe ecran. De aceea, ei nu recomanda LCD-urile mai vechi sau prea ieftine. Cu ajutorul lor (si din alte surse), eu m-am decis pentru un Samsung 710N (atentie, nu M si nu V, pentru ca au timp de raspuns mai mult decat dublu fata de N).

In oferta de azi de la emag.ro, pretul e mai mult decat atractiv:
263 EURO (fara TVA)
11.892.860 LEI (cu TVA) (saptamana trecuta costa 13,2 mil.)

Vedeti pe site caracteristicile: http://www.emag.ro/default.php?cale=49&&page=5 , oricum are timpul de raspuns 12ms si contrastul 600. Si de la colegii mei stiu ca Samsung e printre cei mai buni producatori de ecrane LCD (se pare ca si Sony cumpara de la ei).

Mai e si modelul propus de Cip, care pe site-ul emag costa
309 EURO (fara TVA)
13.972.980 LEI (cu TVA).

De emag am auzit numai cuvinte bune, sunt oameni seriosi. Nimeni nu s-a plans de ei.

Oana
Collapse


 

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Monitor LCD Feb 23, 2005

Oana P wrote:

M-am hotarat sa intervin si eu, pentru ca e un subiect care ma intereseaza acum. Vreau sa-mi iau si eu monitor TFT si am facut "sapaturi" intense.Mulţumim mult pentru preţioasele informaţii. Preţurile sunt într-adevăr mai atractive decât ce-am văzut prin magazine. Modelul propus de tine (Samsung 710N ) pare să fie varianta ideală.

Dar, are cineva o experienţă directă cu e-mag? Eu nu am cumpărat încă de la magazinele virtuale aşa că simt nevoia de nişte informaţii „de la sursă” înainte să dau 2-3 sute de Euro pe un monitor.


[Edited at 2005-02-23 14:15]


 

Andrei A.Albu
Romania
Local time: 06:56
Member (2002)
English to Romanian
+ ...
Despre E-mag Feb 23, 2005

Mihai Badea wrote:
Dar, are cineva o experienţă directă cu e-mag? Eu nu am cumpărat încă de la magazinele virtuale aşa că simt nevoia de nişte informaţii „de la sursă” înainte să dau 2-3 sute de Euro pe un monitor.


[Edited at 2005-02-23 14:15]


Mihai, eu am cumpărat de câteva ori de la ei şi am fost foarte mulţumit. Livrarea au făcut-o cu promptitudine după ce le-am arătat (prin fax) copia ordinului de plată, fără să aştepte să le intre banii în cont. Am fost mulţumit şi de calitatea produselor, ca să nu mai vorbim de preţuri. Dar te rog să consideri acest mesaj drept unul pur informativ, nu ca pe un îndemn de a cumpăra - sau nu - de la ei.
Toate cele bune.
Andrei


 

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Transport gratuit Feb 23, 2005

Andrei Albu wrote:

Mihai, eu am cumpărat de câteva ori de la ei şi am fost foarte mulţumit. Livrarea au făcut-o cu promptitudine după ce le-am arătat (prin fax) copia ordinului de plată, fără să aştepte să le intre banii în cont. Am fost mulţumit şi de calitatea produselor, ca să nu mai vorbim de preţuri. Dar te rog să consideri acest mesaj drept unul pur informativ, nu ca pe un îndemn de a cumpăra - sau nu - de la ei.
Toate cele bune.
Andrei


Mulţumesc frumos pentru răspuns, Andrei. Cred că puteam să mă gândesc la varianta asta cu magazinele virtuale şi cu alte ocazii. Aş fi economisit niscaiva bani Am citit condiţiile de cumpărare de la e-mag şi m-au convins. Atâta timp cât primim exact ce am primi şi de la un magazin obişnuit (inclusiv garanţie), dar la un preţ mai bun, nu văd de ce nu am apela la această soluţie.

De reţinut: în afară de preţul mic mai e un avantaj - pentru comenzile (din Bucureşti) care depăşesc trei milioane, e-mag asigură transportul gratuit. Încă o economie la buzunarul nostru de traducători
zgârciţi .


[Edited at 2005-02-23 15:07]


 

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Transport gratuit şi în alte localităţi Feb 23, 2005

Văd că asigură transport gratuit şi în alte localităţi. Lista completă se găseşte aici.

[Edited at 2005-02-23 15:14]


 

Oana Popescu  Identity Verified
Romania
Local time: 06:56
English to Romanian
+ ...
e-mag Feb 23, 2005

Eu n-am luat inca de la ei, dar intamplator il cunosc pe patron (a friend of my friend) si este un tip foarte serios.

Lasand asta la o parte, ca sa nu par partinitoare, am cautat pe diverse forumuri pe internet (o metoda buna cand vrei sa iti iei ceva... vezi cat mai mult din experienta si parerea altora) si am gasit numai cuvinte bune despre ei. Iar preturile sunt intr-adevar foarte bune.

Eu nu o sa pr
... See more
Eu n-am luat inca de la ei, dar intamplator il cunosc pe patron (a friend of my friend) si este un tip foarte serios.

Lasand asta la o parte, ca sa nu par partinitoare, am cautat pe diverse forumuri pe internet (o metoda buna cand vrei sa iti iei ceva... vezi cat mai mult din experienta si parerea altora) si am gasit numai cuvinte bune despre ei. Iar preturile sunt intr-adevar foarte bune.

Eu nu o sa profit de "pila" si o sa fac comanda pe calea oficiala, pe site. Asa mi se pare normal, am incredere ca va fi totul bine. Oricum, Mihai, daca vrei sa iei de la ei si Doamne fereste o sa aveti probleme, spuneti-mi.

Oana
Collapse


 

Dan Ilioiu  Identity Verified
Romania
Local time: 06:56
English to Romanian
+ ...
Cumparare online/offline Feb 24, 2005

Eu as recomanda, in cazul monitorului, sa mergeti la magazin, pentru a-l putea pune in functiune inainte de a-l cumpara.

Pentru monitoare Samsung, in Bucuresti, va recomand Deck Computers - ei sunt reprezentanti Samsung in Romania. Cei de la magazin nu sunt chiar model de amabilitate si servitudine dar preturile sunt bune.

In alta ordine de idei:
La monitoarele TFT, rezolutia "recomandata" este rezolutia fizica, data de numarul efectiv de pixeli. La orice alta rez
... See more
Eu as recomanda, in cazul monitorului, sa mergeti la magazin, pentru a-l putea pune in functiune inainte de a-l cumpara.

Pentru monitoare Samsung, in Bucuresti, va recomand Deck Computers - ei sunt reprezentanti Samsung in Romania. Cei de la magazin nu sunt chiar model de amabilitate si servitudine dar preturile sunt bune.

In alta ordine de idei:
La monitoarele TFT, rezolutia "recomandata" este rezolutia fizica, data de numarul efectiv de pixeli. La orice alta rezolutie, imaginea nu arata bine (ca o comparatie grosolana ginditi-va la o imagina bitmap pe care se face zoom). In XP exista o functie de "smoothing", special pentru monitoare TFT care aplica un blur pe marginile literelor, etc, astfel incat rezultatul final este placut la ochi.

Cit despre e-mag, din cite am vazut eu, preturile sunt putin mai mari decit la magazinele "normale".
Collapse


 

lucca
Romania
Local time: 06:56
English to Romanian
TOPIC STARTER
De unde cumpărăm Feb 24, 2005

De acord cu Dan, monitorul (TFT sau CRT) se cumpără din magazin fizic, pe văzute şi pe încercate.

Cei de la Deck nu sunt modele de serviabilitate, dar ceea ce este mai grav, am încercat de 2 ori să cumpăr de la ei şi nu aveau ceea ce doream. Vine camionul din Germania joi, poate că ne aduc, mai încercaţi, vă punem pe o listă dar asta nu înseamnă că vă şi vine monitorul... Am vrut printer laser, apoi monit
... See more
De acord cu Dan, monitorul (TFT sau CRT) se cumpără din magazin fizic, pe văzute şi pe încercate.

Cei de la Deck nu sunt modele de serviabilitate, dar ceea ce este mai grav, am încercat de 2 ori să cumpăr de la ei şi nu aveau ceea ce doream. Vine camionul din Germania joi, poate că ne aduc, mai încercaţi, vă punem pe o listă dar asta nu înseamnă că vă şi vine monitorul... Am vrut printer laser, apoi monitor de 19', am cumpărat, în cele din urmă, de la Best Computer printer HP şi monitor Iiyama. Nu vreau să fac antireclamă iar cele de mai sus s-au întâmplat cu peste 1 an în urmă, dar nu prea cred că s-a schimbat ceva. N-am mai văzut "reprezentanţă" a unei firme care să nu aibă tocmai produsele care sunt punctele forte ale firmei respective. Mi se pare ciudat. Prima impresie contează, iar la mine şi prima şi a doua impresie au fost nefavorabile. Ce vor, la urma urmelor? Să merg eu în Germania să le aduc marfă, ca să aibă ce să vândă? Cred că Deck se adresează în primul rând reseller-ilor, nu end-user-ilor.
Collapse


 

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Cumpăr doar pe probate Feb 24, 2005

Dan Ilioiu wrote:

Cit despre e-mag, din cite am vazut eu, preturile sunt putin mai mari decit la magazinele "normale".


Eu sper să-mi pot cumpăra în viitorul apropiat un Samsung 710N. Dacă îmi indici un loc în care modelul ăsta e mai ieftin ca la e-mag (263 Euro fără TVA), fac cinste cu o bere cât se poate de adevărată.

Oricum, dacă în final voi cumpăra de le e-mag, nu voi semna documentul de recepţie înainte de a mi se face proba şi de a mă asigura că este totul OK.


 

lucca
Romania
Local time: 06:56
English to Romanian
TOPIC STARTER
Spune-ne şi nouă! Feb 24, 2005

Mihai Badea wrote:

Eu sper să-mi pot cumpăra în viitorul apropiat un Samsung 710N. Dacă îmi indici un loc în care modelul ăsta e mai ieftin ca la e-mag (263 Euro fără TVA), fac cinste cu o bere cât se poate de adevărată.

Oricum, dacă în final voi cumpăra de le e-mag, nu voi semna documentul de recepţie înainte de a mi se face proba şi de a mă asigura că este totul OK.


Dacă au să-ţi facă proba la domiciliu, spune-ne şi nouă, că nu mai cumpără nimeni de la alţii!


 

Veronica Durbaca  Identity Verified

English to Romanian
+ ...
Uite-te si pe aici pentru 710N Feb 24, 2005

http://www.price.ro/d_Samsung_710N_17_1280x1024_-monitoare-lcd-341.html

 

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Afacere bună Feb 24, 2005Mulţumesc frumos pentru link, Veronica! E super site-ul. Îţi indică preţul unui produs la mai multe magazine, iar comparaţia devine mult mai simplu de făcut. Şi am văzut că Samsung 710N e în unele locuri mai ieftin decât la e-mag! Nu aş fi crezut, fiindcă eu am găsit monitorul respectiv mai scump şi cu 80 de Euro. Ce diferenţe …

Sunt mulţumit. Astă seară am făcut o afacere bună. Am aflat că pot să fac o economie de peste 10 Euro. Şi în schimb nu trebuie decât să dau o bere .

Lucian Alexandrescu wrote:

Dacă au să-ţi facă proba la domiciliu, spune-ne şi nouă, că nu mai cumpără nimeni de la alţii!


La un alt magazin virtual (http://www.cel.ro/index.php?main_page=cum_cumpar) scrie că „De asemenea punerea in functiune a produselor achizitionate de la cel .ro este gratuita.” De fapt, sunt obligaţi să pună produsul în funcţiune, adică să-i arate clientului că funcţionează cum trebuie. Probabil că aceleaşi condiţii sunt şi la e-mag sau la orice magazin virtual care funcţionează legal. Orice utilizator are dreptul să i se probeze produsul pe care urmează să-l achiziţioneze, iar dacă vânzătorii nu ne respectă uneori acest drept e şi vina noastră că nu insistăm.

Mihai


 

Oana Popescu  Identity Verified
Romania
Local time: 06:56
English to Romanian
+ ...
aveti putintica rabdare ;-) Feb 24, 2005

Sper ca sambata sa am deja monitorul (Samsung 710N) si o sa va spun impresii proaspete. Oricum, bineinteles ca ii voi face proba (si voi numara toti pixelii))). Altfel nu se discuta.

 
Pages in topic:   < [1 2 3 4 5 6 7 8 9] >


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Trăim cu IT zi de zi...

Advanced search


CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search