Drept de PFA?
Thread poster: cristina_b

cristina_b
English
Feb 8, 2005

Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat cat se poate de repede.
O companie de IT mi-a facut urmatoarea propunere: obtinerea certificatului de autorizare ca si PFA in domeniul IT si o colaborare ulterioara cu ei. Ei sustin ca PFA cu norma fixa de venit nu isi contabilizeaza veniturile/cheltuielile si ca se impoziteaza norma de venit cu 16%, si nu venitul realizat

Ce inseamna "norma de venit fixa"? cat este aceasta norma? daca obtin venituri mai mari decat norma acestea nu se impoziteaza? cum este mai convenabil: sa fii angajat cu CM sau sa obtii veniturile ca si PFA. Eu personal cred ca e mai simplu cu CM, dar as dori si alte opinii.

Eu, in calitate si de Traducator Autorizat si Asociat Unic si Administrator la un SRL am dreptul la inca o autorizatie?

Va rog sa-mi dati orice sugestii intrucat trebuie la randul meu sa raspund la oferta companiei angajatoare


 

Ruxi
German to Romanian
+ ...
Incercare de sfat Feb 8, 2005

Observ ca nu se inghesuie lumea sa raspunda si m-ar fi interesat si pe mine subiectul.
Sfatul meu, atat cat ma pricep, este sa accepti oferta si sa lucrezi mai intai in forma simpla (PFA cu 16%). Vei vedea la ce venituri poti ajuge si poti pe urma eventual sa schimbi, daca incasezi mai mult. Si eu as dori sa cunosc limita de venit.
Partea a doua a intrebarii:
-traducator autorizat ramai mereu si este bine
-ca ai deja o firma, nu cred ca are importanta.Vezi insa cum te incadrezi cu timpul. Daca firma este a ta, poate poti sa-ti incadrezi si activitatea de traduceri acolo si atunci ai un singur "acoperis" si nu mai ai nevoie poate de alte autorizatii.
Nu stiu, consulta-te cu un economist expert in astfel de probleme, sau un jurist.

Succes,
Ruxi


 

Maricica W.  Identity Verified

English to Romanian
+ ...
Daca vei lucra in calitate de angajat, e ilegal sa-ti ceara PFA Feb 8, 2005

Norma de venit la IT e cam 100 de milioane pe an, daca vei catiga mai mult, norocul tau; mai putin, tot impozitul ala il vei plati.

Am auzit de firme care vor sa evite cheltuielile cu angajatii si practica modalitatea colaborarii cu PFA, dar asta e in cel mai bun caz la limita legii. Se profita de pozitia avantajata pe care o are angajatorul pentru a impune conditii pe care angajatii nu trebuie sa le indeplineasca. Intrebare: stiu ca la companiile IT se da un test inainte de angajare. Testul nu era in vederea angajarii (nu a colaborarii ca PFA)?

CA PFA, iti vei plati: impozite, CAS, CASS, desi vei lucra la angajator. Daca iti convine, e ok, dar pentru toate astea ar trebui sa primesti un salariu cu cel putin 50% mai mare decat un angajat la o firma IT.


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 07:39
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
impozit PFA Feb 8, 2005

Impozitul a devenit 16% pentru orice nivel de venit, deci nu ma conteaza dacă depăşeşti o normă (cred).

Sincer nu cred ca PFA nu ăşi contabilizeaza veniturile şi cheltuielile, sunt convinsă că dimpotrivă trebuie să şi le contabilizeze chiar dacă în partidă simplă.

Nu văd care ar fi problema în deţinerea mai multor autorizaţii pe domenii diferite şi in faptul că ai şi un SRL. Pentru cei cu IT-ul vei emite facturi pentru servicii diferite, de It şi nu de traduceri.

Ar fi înţelept să consulţi şi un inspector de la Administraţia Financiară.


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Drept de PFA?

Advanced search


WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search