Cât de sigur poate fi un cont de e-mail?
Thread poster: Mihai Badea (X)

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Mar 14, 2005

Am ajuns să-mi pun această întrebare după o păţanie cu PCNET. Am avut mereu o impresie foarte bună despre ei. Apuse vremuri… Acum vreo lună şi acum vreo săptămână, când cineva mi-a trimis nişte documente şi n-au ajuns (nici până aziicon_smile.gif), mi-am zis că o fi ceva în neregulă la cine a trimis. După cele întâmplate azi, sunt sigur că ceva nu este în regulă cu PCNET. Mi-am trimis singur un e-mail de pe o altă adresă şi n-a ajuns nici după o jumătate de oră. În plus, nu am primit unele dintre notificările pe care trebuia să le primesc de la Proz.com. Singurul e-mail pe care l-am primit azi (cu vreo jumătate de oră în urmă) este unul trimis ieri după-amiază.

Ce să faci într-o asemenea situaţie, te întrebi. Îi suni să vezi ce se întâmplă. Problema este că la toate telefoanele de pe site-ul lor sau din Pagini Aurii sună ocupat sau nu răspunde nimeni.

În sfârşit, m-am cam lămurit de ei. Treaba e destul de neplăcută fiindcă majoritatea clienţilor mă caută pe adresa respectivă. O să-i informez probabil că mi-am schimbat adresa de e-mail.

Voi aţi avut experienţe similare? Cunoaşteţi vreun serviciu care să funcţioneze ireproşabil? Că tare aş avea nevoie de unulicon_smile.gif!


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 07:48
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
server in US Mar 14, 2005

Mail domeniu propriu, the best. Eu auzisem că pcnet a dat colţul? Posibil de asta e obositicon_lol.gif Cel puţin pe adresa ATR Flash am primit mai multe înştiinţari de la posesori de adrese pcnet cu rugămintea de a le schimba adresa pe acest motiv. Adresele la ISP în experienţa mea sunt cam obosite şi dau rateuri.

 

lucca
Romania
Local time: 07:48
English to Romanian
PCNet Mar 14, 2005

Pierderi de e-mailuri trimise la PCNet am avut şi eu. Nu au dat colţul, dar au fost cumpăraţi de RDS acum câteva luni. Folosesc dial up la PCNet ca back up pentru cazul că legătura prin cablu la RDS nu mai merge. Am făcut o alegere excelentăicon_smile.gif (de fapt, nu ştiu dacă-i de râs sau de plâns).

Recent am primit următorul mesaj:

Va anuntam ca incepand cu data de 15 martie 2005 noul numar de acces national pentru serviciul dialup este 0870211122. Aceasta inseamna ca puteti folosi acelasi numar de telefon in orice oras in care va aflati.
Acest numar de telefon, ca si cele anterioare, beneficiaza de reducerea acordata de Romtelecom pentru utilizatorii ce folosesc serviciile dialup PCNet.
La folosirea acestui numar de acces va veti conecta folosind un nume de utilizator de forma @pcnet.ro ( reprezinta utilizatorul folosit de dumneavoastra in acest moment). Parola si setarile TCP/IP corespunzatoare conexiunii dial-up raman neschimbate.
Informatii detaliate in legatura cu configurarea conexiunii gasiti la urmatoarea adresa:
http://www.pcnet.ro/suport/dialup-uian.html

Tot ce pot să mai adaug este că nr. obişnuit de acces la dial up nu a funcţionat un timp ieri (sau sâmbătă?).


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 07:48
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
am fost dezinformată Mar 14, 2005

sau am reţinut eu greşit (mai degrabă)icon_biggrin.gif
Chiar aşa rău merge RDS cablu? La Astral nu mă pot plânge decât de nepoliteţea crasă a angajaţilor. Am avut imprudenţa de a-mi face abonament la pachetul de programe Plus şi după ce mi-au luat banii, au venit să vadă de ce nu merge după săptămâni de telefoane la care îmi tot răspundeau cu obrăznicie când telefonam "Dar, cum se poate? Văd că sunteţi programată azi!". (Ce zi polară, dom'le!) Când nu au putut să facă pachetul să meagă mi-au zis că trebuie să codeze negativ jumătate de oraş până la mine (după ce mi-au luat banii, că atunci e momentul, nu înainte). Şi azi aşa, mâine tot aşa, după vreo 5 luni m-am trezit că dau din greşeală peste ceva programe din pachetul Plus (deşi n-am mai vrut să aud de el de atunci) şi acum mă tot întreabă când achit factura dacă nu doresc pachetul Plusicon_lol.gif Nu, bineînţeles că nu. Între noi fie vorba, e cam subţirel şi oricum nu merita toată tevatura, doar că vroiam şi eu în marea mea vanitate să-mi văd măcar o traducere, ceea ce am şi reuşit într-o dimineaţă. Dracu' ştie ce au făcut, dar nici nu mă interesează. Tant pis pour eux, tant mieux pour moi.

Ce au mai făcut? Au schimbat nu ştiu ce la cablu de nu mai intra netul şi a trebuit reconfirgurat după setările lor, că they ruleicon_smile.gif Şi recent a decedat modemul, dar au venit şi l-au înlocuit fără alte fiţe. Dar adevărul e că nu anunţă niciodată când au probleme, lucrări sau chestii de genul ăsta şi the worst: trebuie să plăteşti în avans cu o lună sau te blochează, ceea ce mi se pare că seamănă cu schema din filmul ăla cu future crime sau cum se numea, cu Tom Cruise. E ceva de basm să-ţi iei banii înainte cu o lună, sincer ar trebui să încercăm şi noiicon_lol.gif

[Edited at 2005-03-14 17:04]


 

Maria Diaconu  Identity Verified
Romania
Local time: 07:48
English to Romanian
La mine merge bine RDS Mar 14, 2005

În legătură cu RDS, nu am de ce să mă plâng, au fost şi amabili la telefon şi serviciul de "suport", cum îi spun ei, este disponibil chiar 24 din 24, că am sunat şi la ore târzii în noapte şi au răspuns fără probleme. Mi-au trimis şi e-mail de atenţionare, când au avut lucrări de reparaţii, întreţinere etc.
Oricum, e bine să ai şi o conexiune de rezervă, just in case...
A mea e pe Artelecom şi e mai mult decât groaznică (poate şi pentru că nu am telefonul în reţea digitală).
Despre siguranţa conturilor de e-mail, nu mă pronunţ, pentru că eu nu ştiu altceva decât yahoo şi gmail (cel de pe rdslink nu îmi place ca aspect, de aceea nu îl folosesc).


 

lucca
Romania
Local time: 07:48
English to Romanian
RDS şi alte horror stories Mar 14, 2005

RDS nu merge chiar aşa de rău, aş fi nedrept să spun că acum nu sunt (în linii mari) mulţumit. Cu ceva timp în urmă mi-au produs f. mari necazuri. Problemele sunt însă cu PCNet, care trec printr-o lungă perioadă de tranziţie (şi are şi RDS ceva probleme, că ei trebuie să asimileze PCNet, care e un provider destul de mare). La fel ca la Astral, schimbă (destul de des) lucruri fără să anunţe. Prima reacţie a celor de la service este "aţi schimbat ceva", a doua este "de ce nu folosiţi Internet Explorer".

Zapp On Line merge foarte fiabil (chiar dacă nu cine ştie ce repede, dar pt. dial up este OK). Varianta cu modem dedicat (de mare viteză, cu 100 ore acces pe lună) este ispititoare, dar pe unele calculatoare (laptopuri) nu vrea să meargă şi, pe de altă parte, 100 ore în plus faţă de accesul de bază mi se pare mult prea mult.


 

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
RDS Mar 14, 2005

Lucian Alexandrescu wrote:

Nu au dat colţul, dar au fost cumpăraţi de RDS acum câteva luni.


Dacă schimbarea s-a petrecut acum câteva luni, cred c-ar fi fost normal să anunţe treaba asta pe site-ul pe care utilizatorii erau obişnuiţi să intre.

Eu despre cei de la RDS (+RCS, divizia televiziune) am în general o părere bună. Ştiu că celor din conducere le pasă dacă sunt sau nu mulţumiţi clienţii. Anul trecut, după câteva telefoane inutile la nr. de service obişnuit, am trimis un fax la sediul central. A doua zi de dimineaţă băieţii erau la poartă. Au rezolvat problema şi au întocmit un raport verbal ca la carteicon_smile.gif. Câteva ore mai târziu m-a sunat unul dintre patroni ca să verifice dacă e totul OK.

O experienţă similară am avut cu Romtelecom-ul. După o întâmplare extrem de neplăcută cu unul dintre angajaţi, am trimis o recomandată la centru. Nu mică ne-a fost mirarea când peste câteva zile a descins la noi o echipă de lucrători, cu un şef în frunte, care şi-a cerut scuze pentru situaţia creată. Ca un fel de bonus, ne-au schimbat toată căblăria de la stâlp la cele două aparate.

Am făcut tatonări şi la Astral. Au fost foarte prompţi şi foarte politicoşi. Din cauze tehnice însă nu am putut colabora.


 

Dan Ilioiu  Identity Verified
Romania
Local time: 07:48
English to Romanian
+ ...
mail sigur ?!? Mar 15, 2005

Nu exista asa ceva - "cont sigur". In functie de banii platiti si de ceea ce scrie in contract se asigura un anumit grad de "uptime" si de garantare a stocarii mailurilor. La serviciile gratuite (yahoo, hotmail, gmail, home.ro) nu cred ca poate fi vorba de vreo garantie.Recuno0sc ca nu am avut niciodata rabdare sa citesc tot "User Agreement"-ul.

*******
In alta ordine de idei, timpul in care ajunge un mesaj dintr-o parte in alta (indiferent de locatia geografica unde se afla sursa si destinatia) depinde de foarte multi factori. De asemenea drumul pe care il parcurge mesajul este depinde de multi factori.

In general, serverul smtp (cel care trimite mesajul) incearca sa trimita mesajul timp de patru ore. Daca nu reuseste in acest timp, se trimite o notificare sender-ului (acesta nu trebuie sa re-trimita mesajul). Mesajul se pastreaza timp de patru zile pentru a se incerca trimiterea lui. In aceste patru zile, se incearca retrimiterea lui in functie de incarcarea serverului. Daca nici dupa acest timp, nu s-a putut transmite mesajul, se notifica din nou sender-ul, si mesajul se sterge din coada de asteptare de la server.
Aceste valori (patru ore/patru zile) sunt valorile implicite, evident ca fiecare administrator poate sa le modifice, in general insa sunt lasate asa.

*******
eu nu ştiu altceva decât yahoo şi gmail (cel de pe rdslink nu îmi place ca aspect, de aceea nu îl folosesc)


Cit despre asta, ma mir ca foarte putina lume foloseste un client de mail pentru a lua mesajele de pe rdslink. De ce oare?
Plus ca, poate nu stiti, dar traficul in RDS este gratuit adica daca trimit un mesaj de la o adresa rdslink, prin serverul rdslink, nu se inregistreaza trafic.


 

Bogdan Honciuc
Romania
Local time: 07:48
Romanian to English
+ ...
pcnet au probleme Mar 22, 2005

PCNet au probleme mari zilele astea, nu stiu ce se intimpla. Stiu cazul unei firme tinute in stand-by toata saptamina trecuta, pina cind ieri (luni) si-au schimbat providerul, ca nu se mai putea.

 

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Adio, PCNet! Apr 19, 2005

Tocmai am avut o discuţie cu cei de la RDS. Voiam să ştiu dacă mă mai pot baza sau nu pe adresa de PCNnet. Răspunsul a fost că, în principiu, ar trebui să mai meargă, cel puţin o perioadă, dar mai bine folosesc adresa de RDS. Eu ştiam că preluarea unei societăţi implică şi preluarea obligaţiilor faţă de clienţi (cum ar fi întreţinerea conturilor de e-mail), dar cei de la RDS nu par să fie de acord.
Prin urmare, adio PCNet!


 

Ovidiu Martin Jurj
Romania
Local time: 07:48
German to Romanian
+ ...
Mail client Apr 19, 2005

Dan Ilioiu wrote:

*******
eu nu ştiu altceva decât yahoo şi gmail (cel de pe rdslink nu îmi place ca aspect, de aceea nu îl folosesc)


Cit despre asta, ma mir ca foarte putina lume foloseste un client de mail pentru a lua mesajele de pe rdslink. De ce oare?
Plus ca, poate nu stiti, dar traficul in RDS este gratuit adica daca trimit un mesaj de la o adresa rdslink, prin serverul rdslink, nu se inregistreaza trafic.


Eu folosesc The Bat! si sunt foarte multumit de el, fiindca imi vad toate conturile intr-o singura fereastra, sau cum sa zic eu, deci nu trebe sa ies dintr-unul si sa intru in altul si vad imediat daca am mesaje noi in toate deodata. Outlook express e naspa exact din cauza asta: trebuie sa iesi dintr-un cont ca sa poti intra in altul. Tot asa era si Incredimail, care pe deasupra arata si naspa de naspa, ziceai ca e de copii mici. Am auzit ca s-ar fi lansat recent o varianta noua de Incredimail, dar nu stiu sigur.

Adresele de pe rds nu mi le folosesc nici eu, fiindca nu poti trimite attachment-uri mari de tot cum merge de pilda pe yahooo, pana la 10 mega parca era la un singur e-mail. Traficul e gratis, asa e, dar numai de la rds la rds, si cum nu toata lumea are rds, ba mai rau, prea putina lume are din cei cu care corespondez eu... Oricum, acuma s-a marit traficul, parca la 2 giga pe luna, sau nu mai stiu, dar si la 1 giga tot mi-era destul, n-am pe ce sa consum atata trafic, pe mailuri ce trimit, pe yahoo messenger am stat din ce in ce mai rar in ultima vreme, ca am tot avut de lucru, apoi mai caut in dictionare online, surfen-esc pe diverse pagini, mai dau jos muzica mp3-uri si tot nu apuc sa consum atata trafic, deci nu-mi fac griji.


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Cât de sigur poate fi un cont de e-mail?

Advanced search


memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »
SDL MultiTerm 2019
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2019 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2019 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search