Pages in topic:   [1 2 3 4 5 6 7 8 9] >
Off topic: Spam-ul telefonic şi nu numai
Thread poster: Ovidiu Martin Jurj

Ovidiu Martin Jurj
Romania
Local time: 21:55
German to Romanian
+ ...
May 5, 2005

Oameni buni,de ceva vreme încoace mă sună divrese firme ba pe fix, ba pe mobil, nu pentru traduceri, ci ca să îşi facă reclamă la diverse produse şi servicii de-ale lor. Au vreo bază legală să facă asta? Într-adevăr, datele mele sunt publice, atât la mine pe website, cât şi în Pagini Aurii. Da, dar eu mi-am făcut site, respectiv mi-am plătit anunţ în Pagini Aurii sau am inserat anunţuri gratuite în diverse alte site-uri şi portaluri pe internet doar pentru ca să îmi fac reclamă la traduceri. A mi se folosi datele de contact în alte scopuri decât cele în care le-am făcut eu publice, ata nu e folosire abizivă? Nu e spam telefonic, sau cum să-i zic? Mă deranjează enorm când mă întrerupe cineva din lucru cu aşa ceva. Munca mea de traducător cere atenţie, putere de concentrare, să nu greşesc cifre, nume, date de tot felul etc., apoi cere şi imaginaţie creatoare şi inspiraţie de moment; dacă îmi vine o idee chair cand mă sună x la telefon şi îmi împuie capul cu prostii?! După aia uit ce am vrut să zic şi nu mai îmi vine formularea aa minune pe care o găsisem uneori cu atâta greutate! Sau pot să pierd şi clienţi grăbiţi pe chestia asta, că îmi ţine firma x sau y telefonul ocupat şi omul sună în altă parte dacă are urgenţă. Menţionez că firmele cu pricina care mă bombardează cu telefoane sunt companii de asigurări, companii aeriene şi firme de turism. Sunt 2 companii de asigurări, nume importante, nu vreau să le fac reclamă gratuită, care aproape zilnic mă sună, deşi le-am zis să nu mai îmi facă asta. M-am săturat. Ce pot să le fac? I-aş putea da în judecată pentru aşa ceva? Nu ştiu, dar eu nu mă bag cu de-a sila în sufletul omului şi nu dau nimănui telefoane din astea. Cum ziceam, am anunţuri plătite şi gratuite, deci cine vrea servicii de traducere şi legalizare acte de la mine, mă caută şi mă şi găseşte. Am mai băgat pe vremuri fluturaşi la cutii poştale, dar atât, eu nu sun în vecii vecilor pe nimeni să deranjez omul de la lucru, să-l fac să-şi întrerupă munca etc. Reclamele electronice, deci prin e-mail şi reclamele prin poşta normală nu mă deranjează, le citesc când am timp, dar astea telefonice au ajuns de nesuportat. Mai are cineva probblema asta? Sau are cineva idee ce aş pzutea face contra celor care continuă să mă deranjeze, deşi le-am mai zis să nu o facă? Chiar acuma m-au sunat nii de la o companie aeriană, care m-a mai sunat în scopuri de astea publicitare, ăsta e minim al zecelea telefon de la ei şi deşi le-am zis că nu mă interesează oferta lor, continuă să mă sune.

[Titlu editat de un membru al personalului sau de un moderator 2006-10-14 12:39]


Direct link Reply with quote
 

Bogdan Honciuc
Romania
Local time: 21:55
Romanian to English
+ ...
baze de date May 5, 2005

inseamna ca nr tau de telefon a fost introdus intr-o baza de date. cind te mai suna intreaba-i de unde au nr tau si scoate-ti datele din baza de date respectiva. sint obligati sa iti spuna de unde au nr tau de telefon, altfel ii poti da in judecata pentru hartuire.

eu pe mine cind ma suna (rar se mai trezeste unul, o data pe an) le zic ca poimiine plec din tara forever si nu mai mai suna.


Direct link Reply with quote
 
lucca
Romania
Local time: 21:55
English to Romanian
Progresăm, progresăm... May 5, 2005

Se pare că în SUA păţeşti curent chestia asta, it's a fact of life. Cei care sună sunt agenţii de reclamă specializate, nu sunt chiar firmele care işi fac reclamă. Nu mi s-a întâmplat decât o singură dată, o bancă dornică să-mi deschid cont la ei.
Altă calamitate sunt însă studiile de marketing. Unele sunt destul de bine concepute, dar recent am fost contactat cu întrebări de felul: aţi auzit despre Diazepam? Cât de des prescrieţi Diazepam? Aţi auzit despre Rudotel? Cât de des prescrieţi Rudotel? (Nu exagerez, nu era vorba despre medicamentele astea, dar nu numai psihiatrii ci şi cei mai mulţi alţi medici auziseră obligatoriu despre medicamentele de care întrebau ei). Până la urmă, cu tot regretul, a trebuit să închid telefonul.
Ajungem astfel la soluţie: Mulţumesc, nu sunt interesat, la revedere. Întreruperea din lucru rămâne însă.


Direct link Reply with quote
 
lucca
Romania
Local time: 21:55
English to Romanian
Mulţumesc! May 5, 2005

Bogdan Honciuc wrote:

de unde au nr tau si scoate-ti datele din baza de date respectiva. sint obligati sa iti spuna de unde au nr tau de telefon, altfel ii poti da in judecata pentru hartuire.

eu pe mine cind ma suna (rar se mai trezeste unul, o data pe an) le zic ca poimiine plec din tara forever si nu mai suna.


N-am cum să mă şterg, sunt listat la Colegiul medicilor, unde este înscris fiecare medic din ţară.
Excelentă idee, cea cu plecarea poimâine.

[Edited at 2005-05-05 19:10]


Direct link Reply with quote
 

Ovidiu Martin Jurj
Romania
Local time: 21:55
German to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Multumesc mult May 5, 2005

Bogdan Honciuc wrote:

sint obligati sa iti spuna de unde au nr tau de telefon, altfel ii poti da in judecata pentru hartuire.



Bun, mersi mult, bine că mi-ai zis. Sper să nu ajung aşa departe, adică sa-i dau în judecată pentru hărţuire, că sunt un om paşnic din fire, n-am cu nimeni nimic dacă nimeni n-are nimic cu mine. Dar nu strică să ştiu ce drepturi am, măcar să-i ameninţ cu asta.

Cât despre numerele mele de telefon, chiar că nu mi-au zis, dar nici eu nu m-am gândit să întreb de unde le au, dar mai mult ca sigur că din Pagini Aurii de C-ţa, fiindcă sunt firme locale. Firme din alte localităţi nu m-au sunat până acum niciodata, asta mi-ar mai lipsi. Ăştia sigur sunt de la firme locale, sau mă rog, filiale locale ale unor firme, fiindcă nu numai că mă sună şi mă fac să îmi întrerup lucrul, dar cu o insistenţă ieşită din comun vor să îmi fixeze o întâlnire, adică să mă duc eu la sediile lor şi să îmi prezinte oferta şi mai detaliat. Sunt 2 firme de asigurări arhicunoscute care tot vor să mă facă să mă asigur la ei, apoi mai sunt vreo 4 agenţii de turism care tot insistă să mă trimită în concediu în străinătate şi mai sunt alţii care tot vor să mă trimită cu avionul. De prin martie încoace mă sună aproape zilnic, deşi le-am zis să nu ma sune la mine, că nu mă interesează oferta lor. Aşa dacă m-ar suna doar o data şi basta, nu aş zice nimic, iaca. Am mai avut aşa, servicii de zugrăveli şi ipsoserie, spălătorie covoare, au sunat oamenii o dată şi atât, le-am zis că nu mă interesează nici acum şi nici în viitor şi nu m-au mai cicălit. Dar ăştia cu asigurările, turismul şi avioanele sună tot timpul, că sunt firme mari cu angajaţi mulţi, că nu mă sună niciodată aceeaşi persoană. Mereu e altcineva, dar zice că e de la firma X şi vrea să-mi prezinte minunata lor ofertă. Dacă zici nu, mulţumesc frumos, îţi zice vai, dar nici nu aţi auzit, staţi să auziţi ce avem, că e unic, e minunat etc. etc. Şi te ţine o groază la telefon. Cred că au o foaie, un pliant ceva în faţă de pe care citesc, că prea turuie repede. Dacă apuc să închid telefonul, a doua zi, ba nu, mi s-a întâmplat chiar în aceeaşi zi, să mă sune altcineva, tot de la firma X. Zici că mi-au pus gând rău, nu alta.

Am mai remarcat ceva: de la firmele astea care sună tot timpul, întotdeauna sună câte o femeie, niciodata nu m-a sunat un bărbat. Deci nu poţi să fii nici prea dur şi nepoliticos cu ele, că na...

Vorba ta, poate nu-i rea ideea cu plecatul din ţară poimâine...


Direct link Reply with quote
 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 21:55
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
vânzările de baze de date May 5, 2005

Sunt destul de surprinsă... Nu ştiu unde te-ai înscris dar e clar că ăia au vândut baza de date în toată Constanţa şi s-au îmbogaţit

Direct link Reply with quote
 

Claudia Serban  Identity Verified
Local time: 21:55
English to Romanian
Profesionalismul marilor companii de asigurări May 6, 2005

Bogdan Honciuc wrote:

sint obligati sa iti spuna de unde au nr tau de telefon, altfel ii poti da in judecata pentru hartuire.


Asta nu ştiam. Pe mine mă sună cel puţin o dată pe săptămână de la companii mari de asigurări (de cîţiva ani mă chinuie ) şi la început întrebam şi eu de unde au numărul meu. Mi se răspundea invariabil că sursa e confidenţială. La un moment dat, exasperată de numărul mare de telefoane pe care le primeam de la aceeaşi companie, am întrebat ce ar trebui să fac ca să fiu scoasă din baza lor de date. Răspunsul a fost "Nu puteţi. Ştiţi, compania noastră are circa 400 agenţi şi până nu vă sună toţi, nu scăpaţi!" (e vorba de una dintre cele mai mari companii de asigurări de la noi din ţară, nu spun care, că nu-i frumos ).
Un timp am scăpat cu replica "Am asigurare!". Acum nu mai merge nici cu asta, le spun că am asigurare şi încearcă să mă convingă să fac totuşi alta.
Am vorbit recent cu un prieten care s-a angajat ca agent de asigurări exact la compania cu pricina, care mă exasperează pe mine. L-am întrebat ce şanse aş avea să scap de telefoanele astea şi mi-a zis să le răspund agenţilor că am asigurare chiar la compania respectivă, după care voi fi întrebată care este numele agentului care mi-a făcut asigurarea. Le spun numele acestui prieten, că nu-l controlează nimeni dacă mi-a făcut asigurare. Şi aşa scap. Din păcate, de unul singur, nu de toţi(
Altfel, în afară de varianta cu plecatul din ţară la care nu m-am gândit până acum şi pe care aş încerca-o, rămâne cea (absolut nepoliticoasă, dar uneori extrem de necesară) a închisului telefonului în nas.
Mie mulţi mi-au spus, când m-am luat de ei, că atât timp cât datele mele sunt publice, pot fi folosite în orice scop, inclusiv acest "spam telefonic". N-am studii juridice, deci nu i-am contrazis.
Succes în lupta cu agenţii "terorişti"!


Direct link Reply with quote
 

Dan Marasescu  Identity Verified
Romania
Local time: 20:55
Member (2003)
English to Romanian
+ ...
Perspectivă May 6, 2005

Pe mine nu mă deranjează prea des, dar când o fac, mă gândesc că tot mai bine e aşa decât să fiu în locul lui, să mă înjure lumea cât e ziua de lungă.

Direct link Reply with quote
 

Elvira Stoianov  Identity Verified
Luxembourg
Local time: 20:55
German to Romanian
+ ...
nu s-a dat cumva o lege ca nu au voie sa faca asa ceva decat daca iti dai acordul? May 6, 2005

Cel putin mai nou, la concursuri unde se trimit datele, mereu apare un text mic mic de tot, cum ca "sunt de acord sa primesc informatii...", sau "sunt de acord ca datele mele sa fie utilizate...", etc. Eu stiam ca de aia s-a introdus clauza, pentru ca fara ca tu sa iti dai acordul, nu mai au voie. Poate ai trimis vreodata datele la ceva concurs sau ai semnat pe ceva unde scria ceva similar si asa te-ai ales cu chestia asta.
Oricum, cred ca cel mai bine intrebi un avocat.


Direct link Reply with quote
 

Maria Diaconu  Identity Verified
Romania
Local time: 21:55
English to Romanian
Spamul telefonic... Nov 15, 2005

...e în floare toamna. Cel puţin, aşa am observat eu.
Pe mine mă sună destul de des pe mobil nişte agenţi de asigurări, se pare că goana după asigurările de viaţă este mare. Asta de vreun an, cam o dată sau de 2 ori pe lună. Când o voce feminină, când o voce masculină, alternativ. Şi, mai nou, unii care vor neapărat să-mi ofere tot felul de carduri. M-am obişnuit cu ei, îi refuz politicos. O dată însă m-a cam enervat un telefon pentru că avea numărul ascuns. Aşa o fi politica firmei lor, nu ştiu, dar nu-mi place să văd pe mobil "intrare apel", fără nici un număr. Ce au de ascuns, la urma urmei? Le e teamă să nu-i deranjeze alţii cu telefoanele, aşa cum ne deranjează ei pe noi?
Am cam uitat de politeţe şi i-am spus domnişoarei respective să mă şteargă odată din baza aia de date, că m-am săturat de atâtea telefoane. Inutil... peste o lună, alt telefon, altă voce. Deci fiţi siguri că nu vă scoate nimeni din nici o bază de date, la o adică. Suntem prea preţioşi pentru ei

[Edited at 2005-11-15 11:12]


Direct link Reply with quote
 
Marcela MF
Italy
Local time: 20:55
English to Romanian
+ ...
Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic Nov 15, 2005

Elvira Stoianov wrote:

Cel putin mai nou, la concursuri unde se trimit datele, mereu apare un text mic mic de tot, cum ca "sunt de acord sa primesc informatii...", sau "sunt de acord ca datele mele sa fie utilizate...", etc. Eu stiam ca de aia s-a introdus clauza, pentru ca fara ca tu sa iti dai acordul, nu mai au voie. Poate ai trimis vreodata datele la ceva concurs sau ai semnat pe ceva unde scria ceva similar si asa te-ai ales cu chestia asta.
Oricum, cred ca cel mai bine intrebi un avocat.


Salve,
exista o lege anti-spam in Romania, "Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic":
http://rbl.uniques.ro/legislatie.php

Cateva legi la nivel european:
http://spamlinks.net/legal.htm#eu-it

Numai bine,
MARCELA


Direct link Reply with quote
 

Bogdan Honciuc
Romania
Local time: 21:55
Romanian to English
+ ...
baze de date Nov 16, 2005

Maria Diaconu wrote:

Deci fiţi siguri că nu vă scoate nimeni din nici o bază de date, la o adică. Suntem prea preţioşi pentru ei

[Edited at 2005-11-15 11:12]


sounds like you're in more than one database.
ti-ai lasat numarul de telefon pe vreun site, te-ai inscris la un concurs in care ti-au cerut nr de telefon? atunci nu prea mai ai sanse sa scapi de ei, decat daca le oferi tuturor motive sa te scoata din respectivele baze de date. eu am lucrat trei luni oribile la un astfel de call centre si aveam un buton "never call back" pe care il apasam cand persoana apelata ne spunea ca deja beneficiaza de serviciul oferit - si era automat scoasa de pe lista potentialilor clienti. altfel, de ex. daca le zici ca nu te intereseaza oferta lor, te suna din trei in trei luni, ptr ca exista parerea asta cum ca lumea se poate razgandi in aceasta perioada.


Direct link Reply with quote
 

Maria Diaconu  Identity Verified
Romania
Local time: 21:55
English to Romanian
baze de date Nov 16, 2005

Bogdan Honciuc wrote:
sounds like you're in more than one database.
ti-ai lasat numarul de telefon pe vreun site, te-ai inscris la un concurs in care ti-au cerut nr de telefon? atunci nu prea mai ai sanse sa scapi de ei, decat daca le oferi tuturor motive sa te scoata din respectivele baze de date.


Ai dreptate, Bogdan, cam din trei în trei luni mă caută, fiecare dintre ei. Mda, nu ştiu foarte exact, eu am preluat de la soţul meu un număr de mobil - el l-a folosit 3 ani, eu îl folosesc de 2. La concursuri nu obişnuiesc să particip, poate să fi fost soţul meu, deşi nu-şi aminteşte. O dată am participat la un sondaj de opinie în mai multe etape (îl cunoşteam personal pe cel care se ocupa, i-am dat numărul, aveam încredere în el, dar nu pot şti sigur dacă m-a introdus în vreo bază de date). Cred că există firme care construiesc asemenea baze de date şi le vând altor firme interesate.
Mai există o posibilitate, dar nu pot face nimic în sensul acesta: soţul meu desfăşoară şi el o activitate ca PFA (nu traducător), iar instituţia care l-a autorizat are obiceiul să afişeze la sediu şi pe site-ul lor datele persoanelor autorizate, pentru ca potenţialii clienţi să ştie că sunt autorizaţi. Pe Internet nu apare direct, ci numai în urma unei căutări, nu ştiu dacă aşa ar putea fi preluat numele şi numărul.

De fapt, am un amănunt care indică faptul că numărul a fost "captat" în urmă cu cel puţin 2 ani, deci când soţul meu folosea numărul, pentru că unii dintre cei care sună cer să vorbească cu "domnul Diaconu", eu îi întreb în ce problemă şi atunci încep să îşi expună oferta. Alţii însă nu indică un nume, ci încep direct să vorbească. Cum spuneam, am vorbit cu ei foarte calm, atâta timp cât vedeam ce număr mă sună. Însă, când m-a sunat cu numărul la secret, nu m-am putut abţine şi mi-a sărit muştarul. E clar că nu le place să fie deranjaţi la rândul lor. Cui îi convine?

Atenţie la următorul lucru: uneori este nevoie să vă preveniţi prietenii dacă nu aveţi nevoie de asemenea servicii, pentru că mamei mele i-a făcut figura o prietenă veche, care şi-a făcut o asigurare, apoi i-a dat agentului respectiv un şir de numere din agenda ei... Agentul a dat un telefon pe fix, sper că nu ne va mai hărţui cu alte telefoane ulterior, dar e clar şi că numărul de fix a intrat într-o bază de date.
Expunere totală, ce să mai...
La început erau numai asigurări, acum este vorba şi de oferte de carduri. Ce aş putea să fac cu atâtea carduri, beats me


[Edited at 2005-11-16 19:00]

[Edited at 2006-02-05 10:34]


Direct link Reply with quote
 

Ovidiu Martin Jurj
Romania
Local time: 21:55
German to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Spamul electronic sau postal e ok Nov 16, 2005

Marcela Maidaniuc wrote:


exista o lege anti-spam in Romania, "Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic":
http://rbl.uniques.ro/legislatie.php



Legea nr. 365 / 2002 este numai impotriva spamului electronic, din pacate, deci nu si contra spamului telefonic. Mai nou, vad ca nu ma mai hartuieste nimeni cum ma hartuiau cand am lansat firul acesta. Cei cu turismul si cu rezervari bilete avion nu m-au mai sunat, m-au mai sunat din cand in cand cele doua mari companii de asigurari si le-am amenintat ca le dau in judecata pt. hartuire si ca inregisterz convorbirile. O singura data m-a mai sunat o firma care monteaza apometre si tot o singura data, recent, o firma care monteaza rezervoare din acelea de apa rece pt. consum, cu pahare de unica folosinta si le-am zis ca nu ma intereseaza produsul lor, ca in casa am apa de la robinet care are filtru de apa. Deci la mine vad ca acuma toamna s-a diminuat spamul telefonic. Atunci, in primavara, parca imi pusesera toti gand rau, nu alta. In orice caz, am inceput sa intreb de unde au numarul meu, iar unii au zis din proprie initiativa: din pagini Aurii. Asta mi se pare foarte aiurea, fiindca telefonul normal, deci cel dat in partea din Pagini Albe, e pe numele lui maica-mea, deci nu ar fi sunat tinta la mine, fiindca maica-mea e divortata si avem nume diferit. Deci e clar ca e vorba de anuntul meu PLATIT, asta ma revolta. Eu platesc anunt ca sa castig eu potentiali clienti si chiar castig, se merita, dar nicidecum ca sa devin potentialul client al altora, care isi fac publicitate agresiva pe banii mei. Normal ar trebui sa le platesc cu aceeasi moneda: sa ii sun si eu de enspe mii de ori pe zi pe astia cu asigurarile, sa cer cu bossul al mai mare si sa-i zic: "Sunt X, vreti traduceri de germana? Hai sa fixam o intalnire, sa imi dati acte la tradus." Si azi asa, maine asa, pana s-o satura. Dar de cand i-am amenintat cu datul in judecata, vad ca s-au mai potolit.

Spamul electronic nu ma deranjeaza, sincer sa fiu, fiindca am un antispam foarte bun si deja stie ce e spam si ce nu e. Oricum eu verific si folderul cu junk, pt. orice eventualitate. Ba mai mult, la unii care imi cer permisiunea de a-mi trimite reclama pe e-mail, eu le raspund DA. Unele produse chiar sunt interesante si utile, electronice, produse de papetarie etc. Chiar poti afla lucruri noi, preturi bune, oferte speciale etc. Nici reclamele din cutia postala normala nu ma deranjeaza, ba dimpotriva, cum vad ceva colorat in alta cutie si intr-a mea nu, iau de la vecini, ca sunt prinn bloc si babute de astea ce oricum nu pricep mare lucru din reclame, se uita la unele produse si habar nu au ce-s, si nu le intereseaza. Ei, dar la telefon e oribil, ma deranjeaza din multe motive: pe fixul de romtelekom daca ma suna, e nasol, ca nu-i in aceeasi incapere cu mine si trebuie sa ma ridic de la calculator, sa trec peste o groaza de chestii din camera (la mine in camera mai tot timpul toate sunt claie peste gramada, ca eu ba nu am timp sa fac ordine, ba nu am chef, obosit, plictisit etc., ba toate la un loc), apoi sa ma duc la telefon etc. Pe mobil si pe RDS e mai la indemana, raspund imediat. Problema: in timp ce te cicaleste aia la telefon cu reclamele ei, te intrerupe din lucru, iar tu ai ceva foarte foarte urgent, sau chiar atunci iti venise o idee super la o traducere si dupa aia ai uitat-o; sau pierzi client, ca omul suna, cat ma tine aia pe mine la telefon suna ocupat, iar omul suna la alt traducator si pot sa il pierd de client. Posta normala sau electronica o citesti cand si daca ai timp si chef, dar la trelefon toata chestia e in timp real, pe care ti-l consuma de-aiurea, aia e. Dar cum ziceam, la mine parca s-au domolit. Sper sa se dezvete de obiceiul asta rau pt. totdeauna.


Direct link Reply with quote
 

Maria Diaconu  Identity Verified
Romania
Local time: 21:55
English to Romanian
Spamul poştal Nov 16, 2005

Spamul poştal nu mă stresează prea tare, uneori este chiar util. Mă deranjează numai atunci când broşuri nedorite sunt îndesate cu cruzime în cutia poştală, peste plicurile cu facturi şi extrase de cont, iar uneori chiar s-a întâmplat să-mi strivească nişte felicitări care erau foarte frumoase, păcat de ele.
Şi mă mai deranjează acel tip de spam stradal, sub forma unor fiţuici care se adresează pe un ton obraznic dorinţei mele de a slăbi, chipurile Altfel, şi fiţuicile astea sunt bune, când conţin reclame bine făcute.


Direct link Reply with quote
 
Pages in topic:   [1 2 3 4 5 6 7 8 9] >


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Spam-ul telefonic şi nu numai

Advanced search






Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »



Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search