Off topic: Off-topic: Venituri suplimentare cu ajutorul netului - o variantă de luat în seamă?
Thread poster: Mihai Badea (X)

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Jul 21, 2005

Eu am primit pe e-mail tot felul de oferte sau am văzut pe diverse site-uri, chiar şi pe site-uri de traducători, la un moment dat, reclame cu firme care promiteau sute de euro/dolari pe lună pentru completat sondaje.

Alţii promit, la fel, sute sau mii de dolari pentru navigat pe net. Nu ştiu exact ce trebuia să faci, dar ştiu că promiteau o grămadă de bani doar în schimbul câtorva ore de navigat pe net în fiecare zi.

Bineînţeles că în marea majoritate a cazurilor există o taxă de intrare în sistem. Unii chiar promit să-ţi dea banii înapoi dacă nu eşti mulţumit de rezultate. Mai circumspect din fire, i-am întrebat pe ăia care şi-au făcut reclamă pe site-ul pentru traducători (nu-mi mai aduc aminte numele firmei) cum şi când mi-ar da ei banii înapoi dacă nu merge treaba. Pauză … Eu ştiu, poate că pur şi simplu nu aveau nevoie de pesimişti ca mineicon_smile.gif, şi de fapt treaba merge strună cu optimiştii.

Nu de alta, dar cu bătăile de cap pe care ni le dau traducerile şi clienţii, nu ne-ar strica nişte bani în plus în buzunaricon_smile.gif.


Cred că ar fi interesat să aflăm dacă a avut cineva experienţe (pozitive sau negative) cu astfel de scheme.

[Edited at 2005-07-21 20:38]


 

Ovidiu Martin Jurj
Romania
Local time: 23:40
German to Romanian
+ ...
Eu zic ca e teapa Jul 22, 2005

Sunt cam tepe. Pe vremuri, cand lucram in invatamant si aveam timp liber in prostie, am incercat si eu sa-mi inmultesc veniturile in felul acesta.

Sistemul este piramidal: adica tu, daca vrei sa castigi ca lumea, tre sa-i faci pe altii sa se inscrie prin tine. Cat despre taxe, ma mir: eu ad dat de mai multi care iti dau ei un bonus de 5 sau 10 USD, care cum, numai sa te inscrii la ei. Si cica te platesc pt. diverse, care cum: sa citesti mailuri, sa vizitezi anumite siteuri, sa te joci etc. Am incercat si eu asta cu mailurile si e teapa, iei vreo 2-3 centi cel mult pe un mail citit si uneori abia daca primesti un mail la cateva zile. Deci nu e rentabil. Si trebuie sa se adune o anumita suma ca sa iti trimita ei cec, ceea ce e la pastele cailor. Cat despre referrals, daca ii faci si pe altii sa se inscrie prin tine, la fiecare mail citit de x, y, z etc. primesti si tu ceva. La fel, sumele sunt derizorii, nu merita sa pierzi timpul.

Am incercat si cu unii cu jocuri. Ei iti dadeau un bonus de start cu care puteai face cateva jocuri. Daca castigai, iti inmulteai suma respectiva. Daca pierdeai, pierdeai din ea si dupa ce o consumai p toata, trebuia sa bagi tu bani, cu cardul de credit. Deci poti castiga, teoretic. Practic nu prea, mai mult pierzi decat castigi.

Cat despre completat chestionare, am gasit si eu unii, m-am inscris la ei, mi-au trimis sondaje tot asa, din an in paste, iar cand am dat click in mail pe linkul catre sondaj
, ajungand la pagina respectiva, mi se zicea ca trebuie sa fiu US resident. Deci...

Eu cel putin pana acuma nu am avut nici o experienta grozava cu firme de astea.


 

Maricica W.  Identity Verified

English to Romanian
+ ...
De acord cu Ovidiu Jul 22, 2005

Nu merita sa pierzi timpul, mai bine stai degeaba de banii aiaicon_smile.gif

 

lucca
Romania
Local time: 23:40
English to Romanian
Nu te atinge de aşa ceva Jul 22, 2005

În cel mai bun caz, pierzi o grămadă de timp.
Nu am mai văzut de mult "oferte" de-astea, acum vreo 3 ani au fost la modă, foarte discutate, până s-a convins toată lumea că nu fac nici 2 bani. Întotdeauna e un Catch 22. Dacă chiar ar merge nu ar mai pleca oamenii la căpşuni.
Nu merită nici măcar să le citeşti.


 

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Vă mulţumesc frumos pentru confirmare Jul 22, 2005

Deci e cum ştiam şi eu, schemele astea de îmbogăţire rapidă sunt într-adevăr de îmbogăţire, dar pentru îmbogăţirea altoraicon_smile.gif. Văzând (inclusiv pe Proz) oameni care se laudă că fac mii de dolari pe lună, începusem să cred că numai eu am pierdut trenulicon_smile.gif. Prin urmare, pot să-mi văd liniştit de traducerile mele, chiar dacă nu-mi aduc mii de dolari pe lună …

Totuşi, în legătură cu datul banilor înapoi, unii chiar îi dau. Probabil că depinde de la caz la caz. Eu am cumpărat acum vreun an o carte despre cum să-ţi vinzi serviciile pe web şi, nefiind mulţumit de ce-am găsit acolo (dovadă că nici acum nu am un siteicon_frown.gif ), mi-am cerut banii înapoi. Şi, i-am primit.


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Off-topic: Venituri suplimentare cu ajutorul netului - o variantă de luat în seamă?

Advanced search


Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search