Pages in topic:   [1 2] >
Off topic: Paulo Coelho la Sibiu
Thread poster: Cristiana Coblis

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 02:11
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Oct 13, 2005

Paulo Coelho face un cadou cititorilor sai din Transilvania!

Miercuri 12 octombrie 2005, intre orele 17:00 si 18:00, scriitorul brazilian va oferi autografe cititorilor prezenti in Libraria Humanitas „Constantin Noica“ din SIBIU (str. Nicolae Balcescu nr. 16, tel. 0269 211 434).

In aceeasi zi, la ora 16:00, va avea loc o conferinta de presa la hotelul Imparatul Romanilor (str. Nicolae Balcescu nr. 4).

Sursa: Humanitas


 

Dan Marasescu  Identity Verified
Romania
Local time: 01:11
Member (2003)
English to Romanian
+ ...
Too late Oct 13, 2005

icon_lol.gif

 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 02:11
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Ai dreptate :) Oct 13, 2005

Şi ăştia anunţă evenimentele în aceeaşi zi. Mă întreb dacă a aflat cineva în timp util şi a putut merge cineva acolo în afara celor aflaţi în zonă din întâmplare.

Anyway, eu nu sunt fan Coelho. Personajele lui mi se pare nesărate, nu e chiar pe gustul meu.


 

Bogdan Honciuc
Romania
Local time: 02:11
Romanian to English
+ ...
ce bine-mi pare Oct 13, 2005

nici eu nu sunt fan coehlo. nu inteleg ce e cu isteria asta.

 

Ovidiu Martin Jurj
Romania
Local time: 02:11
German to Romanian
+ ...
La Sibiu va fi ceva super pe 16 decembrie 2005. Merita mers! Oct 13, 2005

"Vineri, 16 Decembrie, ora 19.00

SALA THALIA - SIBIU - ROMANIA

Sibiul, alaturi, de Berlin, Frankfurt si Barcelona se afla printre marile citadele culturale europene in care celebra soprana finlandeza, Tarja Turunen, va sustine concerte in cadrul
Turneului de Craciun de anul acesta.

Cunoscuta publicului, mai ales ca vocea de aur a trupei Nightwish, Tarja va reveni in Romania pentru a treia oara, de data aceasta cu un repertoriu clasic care va aduce spectatorilor magia Craciunului din Scandinavia.

Dupa un prim concert de lied sustinut la sala Auditorium a Muzeului National de Arta din Bucuresti (Mai 2004) in cadrul Turneului "Nopti Scandinave", Tarja Turunen, da din nou
intalnire publicului roman de muzica clasica, in cadrul unui concert in care va fi acompaniata de un cvartet de coarde, pian si flaut.

Tarja Turunen, nascuta in Kitee, Finlanda, a inceput studiile de muzica la varsta de sase ani si a continuat incepand cu 18 ani sa studieze muzica clasica la Academia Sibelius din Kuopio. In paralel cu statutul sau de super-star obtinut cu formatia Nightwish, Tarja Turunen si-a aprofundat studiul muzicii clasice, intrand in corul celebrului festival de Opera de la Savonlina (Finlanda). In ciuda succesului imens repurtat cu Nightwish, Tarja nu a renuntat la cariera sa de soprano, dimpotriva si-a gasit timpul necesar pentru proiecte personale. Ea a urcat pe scena Operei Nationale Finlandeze ca solista in spectacolul "The Evankeliumi", un balet modern la care reprezentantiile s-au jucat cu casa inchisa.

Tarja Turunen si-a reluat in anul 2000 studiile la faimoasa Universitate de Muzica din Karlsruhe, Germania, continuand sa sustina concerte de lied in Germania, Finlanda, Japonia, Norvegia Argentina si Chile.

Din repertoriul sau de pana acum amintim compozitori precum Sibelius, Ture Rangström, Leevi Madetoja, Oskar Merikanto, Hugo Wolf, Richard Strauss, Gustav Mahler, Johannes Brahms si Felix
Mendelssohn.

Repertoriul concertului va fi pus la dispozitia publicului in curand.

Mai multe informatii despre bilete si rezervari vor fi anuntate de organizatori in cel mai scurt timp."

Sursa: Bestial Newsletter
www.bestial.ro

Tare m-as duce, dar e in Sibiu, n-am pe nimeni in orasul acesta si e si iarna, e frig, nu ma pot duce cu cortul sa stau in vreun camping. Ma mai gandesc.


 

lucca
Romania
Local time: 02:11
English to Romanian
Who is Coelho? Oct 13, 2005

icon_wink.gif

 

lucca
Romania
Local time: 02:11
English to Romanian
Explicaţie :-) Oct 13, 2005

Bogdan Honciuc wrote:

nici eu nu sunt fan coehlo. nu inteleg ce e cu isteria asta.


Influenţa aviară (aşa am vazut o traducere a "gripei aviare" la un post TV).
Pe bune, Coelho este, mai mult ca sigur, că nu l-am citit, dar nu sunt singurulicon_wink.gif)) un scriitor foarte bun, dar atunci când toată presa (inclusiv cele de pe urmă tabloide imunde) dintr-o ţară încep să preamărească un om de litere, nu miroase a bine (presa, nu omul de litere).
Hai să ne-ntoarcem la găini!


 

Maria Diaconu  Identity Verified
Romania
Local time: 02:11
English to Romanian
Isteria invadează România Oct 13, 2005

Pe de o parte, este foarte frumos că un scriitor şi cărţile lui au parte de o promovare atât de intensă şi de o vânzare mare. Cred că nu există manechinuită sau vedetuţă care să nu declare sus şi tare că este fană. Foarte frumos. Să mai pună şi ele mâna să citească nişte literatură. Eu am citit şi mi-a plăcut Alchimistul acum nu-ştiu-mai-câţi ani, când a apărut la o altă editură şi nu era nici o isterie în acest sens. Dar alte romane ale lui au rămas doar începute şi abandonate în biblioteca mea, pentru că m-au plictisit. Există alţi autori contemporani care merită mai multă apreciere şi publicitate, însă, la urma urmei, totul este o chestie de marketing. Asta e lumea în care trăim. Cartea promovată se vinde mai bine decât cartea mai bună, dar mai puţin promovată.

[Edited at 2005-10-13 18:12]


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 02:11
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
branding sau literatură Oct 13, 2005

Cred că e deja parte din civilizaţia de "banding". Se vinde numele, a devenit o marcă. Eu nu încep un scriitor cu capodopera. Am citit tot ce am prins din mulţi scriitori şi toate mi-au plăcut în mod egal, poate mai mult alte opere decât cele considerate dintr-un punct de vedere sau altul cartea de căpătâi. O carte bună e cea pe care o poţi citi de zece ori şi de fiecare dată să ţi se pară mai bună ca prima data. Iar eu am obiceiul de a reciti cărţile, uneori recitesc selectiv anumite părţi sau capitole, alteori recitesc în întregime. De multe ori citesc prima dată ultimul capitol sau ultimele pagini ca pot savura în tihnă cartea.

Aşadar eu am început cu o carte mai puţin cunoscută şi am rezistat (cu mare greutate) vreo 30 de pagini după care l-am dat uitării.

Nu am nimic împotriva marketingului, ador domeniul. Îmi place să văd că un scriitor creează o industrie, în fond atrage şi traducere în multe limbi, it's OK, great. Dar cum spuneam, al naibii de plicticoşi indivizii care populează romanele... Personal mi s-a părut că au un uşor iz de longevive telenovele braziliane.


 

one_A
Local time: 01:11
German to Romanian
+ ...
Paulo Coehlo Oct 16, 2005

Sincera sa fiu, Paulo Coehlo mi s-a parut la inceput un moft. Asa cum spunea si Maria, toate manechinuitele si vedetutzele se dadeau cu parerea. A trecut insa ceva timp si acest scriitor a invadat bibliotecile prietenilor mei. Fiecare cu parerea lui, etc., dar cel mai mult ma scotea din sarite ca nu pot participa la discutie. Si curioasa din fire, m-am apucat si eu de citit. Nu neg faptul ca nu am avut parte de acel punct in care mi-am zis: na si, mare branza! Insa usor masochista, din acest punct de vedere, am incercat sa depasesc acea stare de plictiseala crasa. Si bine am facut...atat pentru persoana mea, cat si pentru vanzarile lui Coehlo...:))

 

Maricica W.  Identity Verified

English to Romanian
+ ...
Detaliu soc Oct 17, 2005

Zapam intr-o buna zi prin televizor si imi atrage atentia la un moment dat o fatuca care parea imbracata pentru plaja stand de vorba cu o tanti. Ce e ciudat este ca avea in mana o carte pe care nu se vedea titlul, dar autorul, scris mare, e suspectul nostru.
Intr-un final ma prind ca nu e o emisiune de critica literara sau alta prostie elitista, ci o telenovela (iertare, nu v-as putea spune care si nici macar pe ce post "se dadea"). Cartea era butaforie.icon_biggrin.gif
Ce foloase avem noi de la acest detaliu?
1. Ca marketingul are multe fete.
2. Ca se presupune ca personajele din telenovele citesc P.C., asadar si cele care li se identifica, targheturile telenovelei vasazica.
Asta inseamna ca domnul acesta nu scrie, ca orice autor, pentru toata lumea, ci pentru o piata-tinta. Marketingul exista inca de la facerea cartii. Or asta nu cred ca e un lucru prea bun, literatura trebuie scrisa pentru toata lumea, macar ca idee. Sunt de acord ca exista literatura de nisa - de exemplu, tinerii autori romani, Ioana Bradea, Ioana Baetica, Alexandru Vakulovski nu vor fi gustati de toata lumea, de cei mai multi chiar. Dar nu cred ca se fac studii de piata pentru a observa care ar fi publicul-tinta pentru urmatoarele carti ale lor.

In cartile respectivului domn, veti da peste o groaza de cugetari proprii ale domniei sale de genul: "EU cred ca omul e trecator." Imi par insulte aduse inteligentei oricarui om care citeste mai mult decat Libertatea. Ca produs, cartea nu merita banii pe care i-am dat pe ea si promit ca data viitoare cand Paulo Coelho va scrie ceva maret, voi merge la o biblioteca publica sa citesc.icon_smile.gif

Si, stati putin, cum adica da numai 200 de autografe? Din cate am vazut eu, de obicei se dau autografe *in semn de multumire* tuturor celor care ti-au cumparat cartea si iti cer iscalitura pe dansa, no big deal.


 

Maria Diaconu  Identity Verified
Romania
Local time: 02:11
English to Romanian
Excelent spus, Veronica Oct 17, 2005

Veronica Durbaca wrote:

Asta inseamna ca domnul acesta nu scrie, ca orice autor, pentru toata lumea, ci pentru o piata-tinta. Marketingul exista inca de la facerea cartii. Or asta nu cred ca e un lucru prea bun, literatura trebuie scrisa pentru toata lumea, macar ca idee.


Dar e şi asta o artă, nu?icon_biggrin.gif


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 02:11
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Răsuflu uşurată Oct 17, 2005

Apropo de tema concursului şi de frica de singurătate. Ce sentiment stânjenitor să-ţi fie teamă să nu fii singurul care gândeşte o chestie... Acum răsuflu şi eu uşuratăicon_smile.gif

 

Oana Popescu  Identity Verified
Romania
Local time: 02:11
English to Romanian
+ ...
Altfel decat turma.... Oct 18, 2005

Cristiana Coblis wrote:

Apropo de tema concursului şi de frica de singurătate. Ce sentiment stânjenitor să-ţi fie teamă să nu fii singurul care gândeşte o chestie... Acum răsuflu şi eu uşuratăicon_smile.gif


Cristina, te inteleg.

Eu am avut o lectie foarte buna de la bunica mea, o femeie cu multa cultura dar si cu o personalitate deosebita. Bunica era mare amatoare de literatura (cel mai mult a suferit la batranete, cand ochii si ochelarii nu o mai ajutau sa citeasca) si muzica, dar si o pianista desavarsita (spun cei care au aacultat-o, din pacate eu nu am apucat). Ei bine, bunica nu avea nici o ezitare sa declare sus si tare, in orice discutie si orice companie, cat de selecta (sau snoaba),cu toata convingerea, ca nu ii plac Mozart si Eminescu. Avea motivele ei, pe care chiar daca nu le impartaseai, nu puteai sa nu le intelegi. Am admirat-o intotdeauna pentru acest "curaj" de a spune ceea ce pentru majoritatea ar fi o "blasfemie". Cum sa nu-ti placa Eminescu?!... si mai ales, vai, cum sa spui asta cu voce tare?! Recunosc ca nu am intalnit multi oameni ca ea... Incerc sa-i calc pe urme, dar recunosc ca uneori am acel sentiment de care vorbeste Cristina.


 

lucca
Romania
Local time: 02:11
English to Romanian
OT: Turma, urma şi Uma Thurman Oct 18, 2005

Ce caută Uma Thurman mai sus? Nimic, doar eu showing off (îmi place foarte mult Uma Thurman şi nu m-am putut abţine).
Există teama nu numai de a contesta (sau, mai realist, de a nu aprecia), ci şi de a aproba. De fapt, spun psihologii, e teama de a nu fi noi înşine dezaprobaţi (poate vehement) de cei din jur. E dorinţa de conformism (care a născut mulţi monştri...). Absenţa ei (sau a capacităţii de a o controla) face mari ziare, mari ziarişti, mari anchorpersons (era să zic "gazde de talkshow", dar poate că era mai rău).
Curajul de a contesta mai implică, pe un plan diferit, şi însăşi pulsiunea de a contesta, neacceptarea organică a succesului altuia, a superiorităţii inerente a altcuiva. Cu ce e mai bun X decât "noi"? ("noi", nu "eu") sau decât Y (mult mai frecvent; accept mai uşor insuccesul meu devenind suporterul - uneori fanatic - al unui competitor alternativ de oarecare notorietate, al unui "underdog" sau al unui membru clar al "fringe minority"). De ce ne jigneşte ăsta pe "noi" cu părerile lui, de ce nu-l ascultă pe Y? Care-i mai bun: Pleşu, Liiceanu sau Patapievici? (Răspunsul subînţeles al frustraţilor: nici unul; răspunsul meu: fiecare în felul lui şi să-I mulţumim Celui de sus că-i avem; ştiu că, prin apoziţia raţiune/credinţă, răspunsul meu este total incongruent).
Exemple se găsesc în ziarele sau în ştirile TV din fiecare zi.
Iată şi nişte încercări ale mele, nu atât de a contesta (la urma urmelor, nu-mi pasă, nu sunt întrebări vitale ale existenţei mele), ci de a mă informa: care dintre filozofii români din secolul XX a fost cu adevărat mare? Care este rolul religiei în societatea contemporană? (ca principiu şi, apoi, extrapolând, cu referire la masa ecleziaştilor din Ro). Românii sunt un popor muzical? Românii ţin la copiii lor? CUM? (românul "obişnuit" şi famillia sa). De ce atât de mulţi români sunt atât de nemiloşi faţă de animale şi nu au respect faţă de mediu? În sfârşit, şi foarte nefilozofic din păcate, de ce în tramvai îşi fac simţită prezenţa în mod olfactiv atât de mulţi români? (Fără chestia cu "noi n-avem bani"; destui au destui).
Subiect foarte OT. Poate are cineva chef de vorbă. Discuţiile strict on topic şi ele sunt interesante, dar... Mai bine mergem cu toţii (cei care suntem membri!) la Adunarea Generală a ATR.


 
Pages in topic:   [1 2] >


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Paulo Coelho la Sibiu

Advanced search


Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search