Cum ne conectam la Internet?
Thread poster: Alexandru Pojoga

Alexandru Pojoga
Romania
Local time: 12:13
Japanese to English
+ ...
Jul 20, 2002

Cine din stimatii colegi beneficiaza de altceva decat de dial-up? ISDN, ADSL, cablu?Ar fi interesant sa auzim opinii despre cat de convenabila, rapida, stabila este solutia aleasa de dv. (Ma refer la Romania.)Pana in prezent, lucrand la domiciliu, am ramas la dial-up. Opinia mea variaza intre \"bunicel\" si \"groaznic\" in zilele cand trebuie sa trimiti un mail urgent si nu te poti conecta ore in sir.


Direct link Reply with quote
 

Elvira Stoianov  Identity Verified
Luxembourg
Local time: 11:13
German to Romanian
+ ...
ideea cu cablul mi se pare buna Jul 21, 2002

Dar din pacate nu este prea accesibila.

In timisoara exista, dar aria de acoperire este foarte mica (atata timp cat eu nu sunt inclusa, mi se va parea mica )In rest, tot pe dial-up, si intr-adevar e groaznic de multe ori. Problema este si Romtelecom, care am impresia ca nu face facturile tocmai cum trebuie, ci mai degraba le estimeaza una pe baza celei mai mariEu sper totusi sa am acces la varianta Cable Link de la RDS in curand pentru ca au oferte foarte bune (incepand cu 9$ pt 150 Mb, cu acces permanent) Eu zic ca suna bine.Astept si eu sa vad ce spun altii

[ This Message was edited by: on 2002-07-21 06:15 ]


Direct link Reply with quote
 

Alexandru Pojoga
Romania
Local time: 12:13
Japanese to English
+ ...
TOPIC STARTER
Cable Link Jul 21, 2002

Am vrut si eu sa-mi iau, dar este disponibil doar intr-o zona restransa a Bucurestiului.Ma gandesc la ISDN: $40/luna pentru 128kbps, 300,000 lei la Romtelecom, plus traficul, taxat ca la o linie normala.Mai exista si alte variante: linie inchiriata, radio modem, ADSL, dar inca nu am clarificat preturile. Stiu doar ca ADSL de la PCNET (64kbp negarantat) este $120/luna.


Direct link Reply with quote
 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 12:13
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
furnizorul este important Jul 24, 2002

Nu pretind sa ma pricep foarte bine, dar din experienta mea in firmele unde am lucrat, si unde legatura era pe ISDN, pot sa afirm ca si furnizorul de intenet joaca un rol important. La firma unde am lucrat s-a trecut de la un furnizor local la un furnizor centralizat, la nivel de grup, si au fost diferente sesizabile in viteza conectarii, stabilitatea legaturii.

De asemenea alegerea furnizorului este importanta atunci cand unii ofera un plus de avantaje, casuta postala de capacitate mare, posibilitatea de a transmite atasamente de dimensiuni nelimitate, posibilitate de hosting web gratuit pentru anumite tipuri de abonament.

Trebuie sa precizez ca pe ISDN, dial-up sau oricare alt fel de legatura calitatea serviciilor furnizate este la fel de vitala, si sincer, eu nu observ la dial-up nici o diferenta fata de legatura ISDN. Exista aceleasi avantaje si dezavantaje, daca trecem cu vederea inconvenientul ocuparii liniei la dial-up.

Eu personal sunt foarte multumita de furnizorul meu si de legatura dial-up. Si precizez ca sunt pe centrala analoaga!!!!!!!!

Se conecteaza in cateva secunde, are o viteza remarcabila, este de incredere. Si factura Romtelecom nu mi se pare de loc exegerata. In conditiile unui powerlink, non-stop am de platit doar 800.000 lei. Ridicol.

De aceea as recomanda alegerea cu multa grija a unui furnizor specializat in asemenea servicii. Va recomand cu caldura RDS, de care eu sunt foarte multumita. cu un abonament de 10 dolari!!!! ti se termina toate problemele.
[addsig]


Direct link Reply with quote
 

Alexandru Pojoga
Romania
Local time: 12:13
Japanese to English
+ ...
TOPIC STARTER
O sa incerc si eu Jul 24, 2002

Multumesc pentru informatie! Am incercat deja PCNET, totalnet si idilis. PCNET-ul era bun pe centrala digitala, dar aici pe centrala analogica ma conectez dupa 10-20 de incercari, si la viteza mica.Am sa incerc RDS, daca spui ca si tu ai centrala analogica si merge bine.


Direct link Reply with quote
 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 12:13
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Avantaje rds Jul 24, 2002

Ma bucur sa-ti fiu de ajutor. oferta Rds este foarte avantajoasa. Pentru power link vei primi o casuta postala de 10 Mb si hosting de pagina web gratuit. Si un antivirus de ultima generatie gratuit.

In plus ai avantajul unui abonament romtelecom mai ieftin si centralele analogice nu sunt atat de aglomerate ca cele digitale.

Ceea ce te sfatuiesc insa sa faci este sa verifici ca legatura romtelecom sa fie \"curata\". Poti chema deranjamentele ca sa faca acest lucru. Acest lucru este cel mai important.

Daca vrei sa testezi numai rds-ul exista aceasta posibilitate. Poti sa obtii automat 360 de ore de internet gratuit daca te inscrii la www.rdslink.roBafta.

Direct link Reply with quote
 

Alexandru Pojoga
Romania
Local time: 12:13
Japanese to English
+ ...
TOPIC STARTER
Am vrut sa-mi iau alea 360 ore Jul 24, 2002

dar trebuie sa te duci fizic cu buletinul. Oricum, o sa-mi iau o cartela de 5 ore sa vad cum se misca. Multumesc inca o data -- mai stiu pe cineva cu RDS care e foarte multumit, sper sa scap de cosmarul asta!Succes in continuare!


Direct link Reply with quote
 

Alexandru Pojoga
Romania
Local time: 12:13
Japanese to English
+ ...
TOPIC STARTER
Nici rds-ul nu ma ajuta... e centrala analogica Jul 29, 2002

A incercat cineva cu Zapp? Am fost la un magazin dar demonstratia nu mi s-a parut DELOC rapida - sa stea 4 secunde pana incarca un Google? Adica, transferul in sine e bun - 6..9 KB/sec, dar sta si se \"gandeste\" cateva secunde bune pana incepe sa se miste repede, dand o senzatie generala de \"incet\".Astept pareri!


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Cum ne conectam la Internet?

Advanced search


TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
SDL MultiTerm 2017
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2017 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2017 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search