Testele EPSO sunt în curs de desfăşurare
Thread poster: Emanuel Bod

Emanuel Bod  Identity Verified
Local time: 12:32
English to Romanian
+ ...
May 18, 2006

Poate cei care au trecut deja prin furcile caudine ne împărtăşesc şi nouă nişte impresii despre defăşurarea examenului, atmosfera de acolo, dificultatea testelor etc.

Mulţumiri anticipateicon_smile.gif


 

Dystopia
English to Romanian
Teste EPSO May 30, 2006

Ce pot sa zic despre teste?

1) Organizarea mi s-a parut fara cusur (eu am fost la Marriott, Bucuresti), cred ca mai bine nici nu se puteaicon_smile.gif Oamenii de acolo sunt foarte amabili si eficienti. Exista si ceai, cafea si apa inainte sa intri, daca nu ai prea multe emotiiicon_smile.gif Trebuie sa semnezi si cand intri si cand iesi. Regulile sunt destul de stricte, inafara de pasaport si batista, a trebuit sa lasam totul in alta sala. Calculatorul la care sa te asezi este indicat de catre ei, nu este la alegere.

2) Testul de EU Knowledge: Timpul acordat acestui test mi s-a parut prea lung (30 de intrebari in 20 minute), dar intrebarile sunt foarte simple (cel putin ale mele asa au fost, e o singura intrebare la care stiu sigur ca am gresiticon_smile.gif Oricum eu testul l-am terminat in 10 minute, dar m-am mai uitat inca o data peste intrebari si raspunsuri (fara sa schimb nimic, insaicon_smile.gif

Intre cele doua teste a fost o pauza optionala de 5 minute.

3) Testul de verbal reasoning: Am avut 26 de texte care aveau cate 4 enunturi, din care trebuia ales unul singur, care se potrivea cel mai bine cu textul. Timp la dispozitie: 50 de minute. Multi (pe un alt forum si live) s-au plans ca acest test e foarte dificil si timpul este prea scurt. Mie mi s-a parut un test usor, am terminat in 35 de minute si inca 5 am stat sa ma uit inca o data la raspunsuri. Poate se datoreaza faptului ca citesc enorm de mult in limba engleza si faptului ca la vremea respectiva, in liceu, pregatindu-ma pentru olimpiadele nationale de limba engleza, am facut foarte multe exercitii de acest gen.

La final a fost un chestionar legat de organizare, si acesta optional.

Conditiile din sala (una mica, cu vreo 15 calculatoare) mi s-au parut excelente, nici prea cald, nici prea rece si o liniste perfectaicon_smile.gif

Cam atat...all in all, pentru mine a fost o experienta placuta...acum asteptam rezultatele (pe la mijlocul lui iunieicon_smile.gif


 

Emanuel Bod  Identity Verified
Local time: 12:32
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Mulţumesc pentru impresii Jun 1, 2006

Între timp am avut ocazia să dau şi eu testul şi pot să confirm cele zise de tine.

Organizarea este excelentă.

Testul de EU knowledge a fost mai uşor decât mă aşteptam şi l-am terminat rapid. Întrebările seamănă cu cele din materialele din cărţi şi de pe unele situri după care ne-am pregătit.

Testul de verbal reasoning este solicitant, la unele întrebări chiar trebuie să te gândeşti bine ca să alegi un răspuns.

Timpul alocat de 50 de minute trebuie folosit din plin (unii s-au plâns că nu au reuşit să temine ultimele câteva întrebări). Folosiţi cu încredere butonul de marcare a întrebărilor la care doriţi să reveniţi în caz că timpul vă permite după ce aţi parcurs toate întrebările. Nu pierdeţi prea mult timp la o întrebare, daţi un răspuns, marcaţi întrebarea şi mergeţi mai departe. La sfârşit, puteţi reveni să vă gândiţi mai bine la întrebarea buclucaşă, fiind mai liniştiţi că aţi dat un răspuns la toate întrebările.

Mult succes celor care mai au de dat testul.


 

Ciprian Dumea  Identity Verified
Local time: 11:32
English to Romanian
+ ...
ultimele vesti Jun 17, 2006

Un mail "oficial" de la EPSO mentioneaza ca rezultatele vor fi afisate "probabil in data de 20 iunie". Mai multe nu stiuicon_smile.gif. Bafta tuturor !

 

Ciprian Dumea  Identity Verified
Local time: 11:32
English to Romanian
+ ...
corrigendum Jun 20, 2006

Un nou mail de la EPSO: rezultatele vor fi transmise "probably towards the end of the week".

 

Ciprian Dumea  Identity Verified
Local time: 11:32
English to Romanian
+ ...
rezultate afisate - succes tuturor :-) Jun 22, 2006

-

 

Raluca Furnea  Identity Verified
Belgium
Local time: 11:32
German to Romanian
+ ...
Afişate unde? Jun 26, 2006

Unde sunt afişate rezultatele?

 

Elvira Stoianov  Identity Verified
Luxembourg
Local time: 11:32
German to Romanian
+ ...
in profilul epso Jun 26, 2006

Raluca Furnea wrote:

Unde sunt afişate rezultatele?


Deocamdata numai pt 36 (traducatori), nu si pt 34, interpreti.


 

Raluca Furnea  Identity Verified
Belgium
Local time: 11:32
German to Romanian
+ ...
Mulţumesc Jun 27, 2006

M-am liniştit, eu aştept pentru interpreţi...

 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Testele EPSO sunt în curs de desfăşurare

Advanced search


Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search