Pages in topic:   < [1 2]
Echivalare titlu universitar - LIMBI MODERNE APLICATE
Thread poster: C. Roman

C. Roman
Spain
Local time: 22:19
Romanian to Spanish
+ ...
TOPIC STARTER
Depinde de la ţară la ţară.... Feb 1, 2007

Ada Jones wrote:

Nu ştiu dacă păţania mea ar trebui să îţi dea de gândit au ba, dar tot o s-o povestesc.

Deşi mă "masterizasem" la aceeaşi universitate (mai precis acelaşi institut) pentru înscrierea oficială la doftorat am alergat după recunoaşterea diplomei ceva mai rău decât hoţii de cai. Mai întii a trebuit sa-mi recunosc diplomele anterioare într-o universitate unde existau specializările studiate de mine, apoi la cealaltă universitate s-au gândit să mai dau eu niscaiva examene, nu de alta, dar nu toate materiile studiate corespundeau cu programa lor, apoi diploma mi-a fost în cele din urmă "recunoscută", dar în alt canton decât cel în care doream să ma înscriu la doctorat - prilej pentru o nouă foarte instructivă incursiune în lumea absurdă a administraţiei elveţiene.

Morala: încearcă să echivalezi diploma la o universitate unde există secţie de limba română.În primul rând, mulţumesc de păreri, sfaturi si împărtăşirea "păţaniilor":-)

Cred că fiecare ţară are "păsăricile" ei privind birocraţia în sensul ăsta. Aici în Spania, cererea trebuie făcută direct la Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei. Ei îţi studiază îndeluuuuuuung (1 an, din câte mi-au povestit) dosarul şi apoi hotarăsc dacă se poate echivala total sau parţial diploma (şi aici te trimit iar la şcoală să mai faci ceva cursuri sau să dai direct examene de diferenţă).

Ideea e să ceri de la început echivalarea care crezi că ar fi cel mai uşor de obţinut, după cum m-au sfătuit şi alţi colegi(eu analizez programele analitice de pe la universităţi similare), aşa nu pierzi timp. Cică dacă eşti respins şi faci contestaţie, nu-ţi serveşte la nimic (te mai ţin încă 6 luni şi răspunsul tot negativ e). I s-a întâmplat unei persoane din Cehia care a terminat matematica (vezi doamne, ce diferenţe mari pot fi între matematica de la noi şi cea de aici -fără să mai intru în argumente asupra nivelului de învăţământ din România (cel puţin pe vremea noastră) şi cel de aici.

În fine, eu sunt pe terminate cu actele şi traducerile, mai am un pic şi trimit dosarul....să vedem...

O să vă povestesc finalul (fericit şi apropiat, sper)...[Edited at 2007-02-01 19:43]

[Edited at 2007-02-01 19:44]


 

Ciprian Dumea  Identity Verified
Local time: 22:19
English to Romanian
+ ...
bafta ! Feb 19, 2007

Tinem pumnii.

 

C. Roman
Spain
Local time: 22:19
Romanian to Spanish
+ ...
TOPIC STARTER
Multam fain, Cip! Feb 19, 2007

Ciprian Dumea wrote:

Tinem pumnii.


 

Carmen Lupu
English to French
echivalare studii Portugalia Mar 5, 2007

Buna tuturor
Va scriu in numele unei prietene care are nevoie de niste informatii, si m-am gandit ca poate voi sunteti mai informati in aceasta privinta
Asadar, prietena mea a terminat Facultatea de Drept si ar dori sa se autorizeze ca traducator in limba portugheza. I-am spus ca tb sa dea examen la Min. Culturii si Cultelor, fiindca nu a terminat filologie, dar o interesa daca in urma obtinerii autorizatiei de traduca
... See more
Buna tuturor
Va scriu in numele unei prietene care are nevoie de niste informatii, si m-am gandit ca poate voi sunteti mai informati in aceasta privinta
Asadar, prietena mea a terminat Facultatea de Drept si ar dori sa se autorizeze ca traducator in limba portugheza. I-am spus ca tb sa dea examen la Min. Culturii si Cultelor, fiindca nu a terminat filologie, dar o interesa daca in urma obtinerii autorizatiei de traducator pt portugheza, va putea sa se foloseasca de autorizatie in Portugalia. Sau cum se procedeaza pentru echivalarea studiilor in Portugalia si e valabila autorizatia de traducator de la noi in Portugalia? Daca cumva aveti vreo informatie in acest sens, m-as bucura sa mi-o impartasiti. Multumesc.
O zi buna!
Collapse


 
Pages in topic:   < [1 2]


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Echivalare titlu universitar - LIMBI MODERNE APLICATE

Advanced search


Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »
WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search