[Autorizaţie MJ] Schimbare nume
Thread poster: Carmen Lupu

Carmen Lupu
English to French
Apr 5, 2007

Buna
As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul schimbarii numelui dupa casatorie. Trebuie schimbata autorizatia de la Ministerul Justitiei dupa noul nume? Se trimit aceleasi acte ca si in cazul depunerii dosarului pentru obtinerea autorizatiei?
Multumesc pentru raspuns1
O zi buna!

[Titlu editat de un membru al personalului sau de un moderator 2007-09-15 23:45]


 

Diana Wright  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 22:25
Member (2006)
Romanian to English
+ ...
Trebuie schimbată autorizaţia Apr 5, 2007

Bună, Carmen

Da, trebuie schimbată autorizaţia. Eu, locuind în Bucureşti, m-am prezentat personal la Ministerul Justiţiei cu originalele şi copii după certificatul de casătorie, actul de identitate (pe numele nou, desigur) şi autorizaţia veche. Am mai completat şi o cerere de mână în care am povestit ce vreau şi de ce. Nu-mi aduc aminte să fi trebuit să depun din nou copii după actele de studii, pentru că erau deja la dosar. Îmi aduc, însă, aminte că au oprit autorizaţia cea veche acolo.

Dacă nu eşti din Bucureşti şi nu te poţi prezenta personal la biroul cu pricina, eu ţi-aş recomanda să dai mai întâi un telefon şi să întrebi exact ce acte trebuie să trimiţi. Eu aveam numărul lor de telefon pe undeva, dar nu l-am mai folosit de ani de zile. Dacă îl găsesc, revin.

Succes,

Diana

[Edited at 2007-04-05 12:51]


 

Oana Apetrei  Identity Verified
Romania
Local time: 00:25
English to Romanian
+ ...
schimbare nume Apr 5, 2007

Cel mai bine e sa intrebi la Ministerul de Justitie. Dai un telefon si-ti spune exact ce documente sa trimiti caci poti avea surprize sa schimbe regulile.
Eu am trimis autorizatia veche in original, copie dupa certificatul de casatorie, certificatul de nastere si dupa cartea de identitate plus cerere.
Mi-au emis alta autorizatie cu noul nume dar acelasi numar.
Succes!


 

Carmen Lupu
English to French
TOPIC STARTER
multumesc Apr 5, 2007

Multumesc de informatiiicon_smile.gif

 

Tatiana Neamţu
Romania
Local time: 00:25
English to Romanian
+ ...
Nu mi se pare normal ... Apr 5, 2007

Am întâmpinat şi eu o problemă la un notar care nu a vrut să-mi mai legalizeze dacă nu-mi schimb autorizaţia. Lucrez însă din 2004 cu autorizaţia pe numele dinaintea căsătoriei şi ştampilă pe cel după căsătorie. Şi mie mi s-ar părea normal să fie aşa. Şi actele de studii se eliberează pe numele "de fată". Ce-ar fi dacă divorţez de 10 ori să-mi schimb de 10 ori autorizaţia???
(Bine, dacă divorţez de 10 ori cel mai indicat este să merg la psihoterapie:D, dar asta este altă problemă ...)


 

Olga Cazan  Identity Verified
Italy
Italian to Romanian
+ ...
telefonul Apr 5, 2007

Numărul de telefon de la Ministerul Justiţiei pentru autorizatie de traducator este: 021 310 35 80.

 

Ramona Dragan  Identity Verified
Local time: 00:25
Italian to Romanian
+ ...
O posibilitate Apr 6, 2007

După cum spunea şi Tatiana, actele de studii de regulă se eliberează pe numele de fată şi aşa rămân. Tocmai Min Justiţiei face excepţie?
O sugestie - care însă nu este utilă şi retroactivicon_smile.gif - nu vă schimbaţi numele la căsătorie; eu aşa am făcut şi am evitat multă birocraţie în multe situaţii.


 

Carmen Lupu
English to French
TOPIC STARTER
schimbare nume Apr 10, 2007

"Am întâmpinat şi eu o problemă la un notar care nu a vrut să-mi mai legalizeze dacă nu-mi schimb autorizaţia. Lucrez însă din 2004 cu autorizaţia pe numele dinaintea căsătoriei şi ştampilă pe cel după căsătorie".


Si cum procedezi daca majoritatea notarilor nu sunt de acord sa legalizeze actele daca nu iti schimbi autorizatia? Si cei de la finante ce zic? Eu am avut control fiscal si mi-au cerut autorizatia. Daca ei vad ca autorizatia e pe numele de fata, iar stampila pe cel de dupa casatorie, e vreo problema? Facturile pe ce nume iti sunt daca nu ti-ai schimbat autorizatia?


 

Tatiana Neamţu
Romania
Local time: 00:25
English to Romanian
+ ...
Cu Finanţele nu am avut probleme ... Apr 10, 2007

Carmen Lupu wrote:

Si cum procedezi daca majoritatea notarilor nu sunt de acord sa legalizeze actele daca nu iti schimbi autorizatia? Si cei de la finante ce zic? Eu am avut control fiscal si mi-au cerut autorizatia. Daca ei vad ca autorizatia e pe numele de fata, iar stampila pe cel de dupa casatorie, e vreo problema? Facturile pe ce nume iti sunt daca nu ti-ai schimbat autorizatia?Păi la de la Finanţe am obţinut noul certificat de înregistrare pe baza autorizaţiei şi a certificatului de căsătorie. Facturile le eliberez pe numele de după căsătorie.
Cât despre notari, dacă se adună mai mulţi care nu vor, sau dacă cei cu care lucrez în mod uzual vor refuza, atunci, fuga şi schimb autorizaţia ...


 

Daciana Egaroiu
Romania
Local time: 00:25
English to Spanish
+ ...
Schimbare nume in autorizatie traducator Jul 10, 2013

Buna tuturor,
Sunt traducator si interpret autorizat pentru limbile engleza si spaniola, iar vara aceasta, mai exact pe 15 iunie, mi-am schimbat numele cu ocazia casatoriei. M-am interesat si am vazut toate actele de care am nevoie de pe site-ul Ministerului Justitiei , insa as dori sa stiu daca trebuie sa duc personal aceste acte la Bucuresti sau pot sa le trimit prin posta?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.


 

Laura Rasanu
Local time: 00:25
Procedura de schimbare a numelui Jan 22, 2015

Buna ziua, am o informatie actualizata, in cazul in care mai are cineva nevoie. Am sunat astazi ca sa aflu informatii despre procedura de schimbare a numelui. Nu am intrebat, insa, daca trebuie duse personal. Stiu doar ca trebuie:

- buletinul nou
- certificatul de casatorie
- cerere scrisa de mana
- autorizatia in original


 

Laura Rasanu
Local time: 00:25
Schimbare nume Jan 23, 2015

0372041280 - numarul pentru informatii despre autorizatiile de traducator

 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

[Autorizaţie MJ] Schimbare nume

Advanced search


Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »
BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search