International Translation Day 2017

Join ProZ.com/TV for a FREE event on September 26-27th celebrating International Translation Day! 50+ hours of content, Chat, Live Q&A & more. Join 1,000's of linguists from around the globe as ProZ.com/TV celebrates International Translation Day.

Click for Full Participation

trebuie autorizatie de traducator pentru traducere acte?
Thread poster: Marina Enachi

Marina Enachi
Local time: 13:20
English to Romanian
+ ...
Sep 21, 2007

Buna ziua,

O cunostinta m-a rugat sa-i traduc niste acte pentru emigrarea in Australia (diplome, certificate, etc). Eu nu am autorizatie si deci nici stampila. Prin urmare pot sa fac traducerea pur si simplu si apoi el sa mearga la notar sa legalizeze? Care sunt preturile cu aproximatie la astfel de lucrari va rog? Se plateste per cuvant sau per pagina?

Va multumesc


Direct link Reply with quote
 

Ovidiu Martin Jurj
Romania
Local time: 13:20
German to Romanian
+ ...
Răspuns Sep 22, 2007

Dacă nu ai autorizaţie de la Ministerul Justiţiei, nici un notariat nu îi va legaliza omului traducerea. Deci nu ai ce să faci altceva decât să îi zici să se ducă la un traducător autorizat. Dacă nu ştie unde să îl găsească, să meargă la un notariat şi notariatul o să îl îndrume la un traducător cu care colaborează, iar odată traducerea făcută de respectivul traducător, notariatul cu pricina sigur-sigur o va legaliza, deci omul nu va avea probleme în privinţa asta.

Direct link Reply with quote
 

Bogdan Burghelea  Identity Verified
Romania
Local time: 13:20
English to German
+ ...
Alternativă Sep 22, 2007

Marina Enachi wrote:
Prin urmare pot sa fac traducerea pur si simplu si apoi el sa mearga la notar sa legalizeze? Care sunt preturile cu aproximatie la astfel de lucrari va rog? Se plateste per cuvant sau per pagina?

Va multumesc


Faceţi traducerea, găsiţi un traducător autorizat care doar să certifice exactitatea traducerii şi a cărui semnătură o va legaliza notarul.

De regulă se plăteşte per pagină, dar preţurile variază de la 20 la 50 lei, sau chiar mai mult, în funcţie de raritatea limbii sau urgenţa traducerii.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

trebuie autorizatie de traducator pentru traducere acte?

Advanced search


memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »
Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search