trebuie autorizatie de traducator pentru traducere acte?
Thread poster: Marina Enachi

Marina Enachi
Local time: 09:33
English to Romanian
+ ...
Sep 21, 2007

Buna ziua,

O cunostinta m-a rugat sa-i traduc niste acte pentru emigrarea in Australia (diplome, certificate, etc). Eu nu am autorizatie si deci nici stampila. Prin urmare pot sa fac traducerea pur si simplu si apoi el sa mearga la notar sa legalizeze? Care sunt preturile cu aproximatie la astfel de lucrari va rog? Se plateste per cuvant sau per pagina?

Va multumesc


Direct link Reply with quote
 

Ovidiu Martin Jurj
Romania
Local time: 09:33
German to Romanian
+ ...
Răspuns Sep 22, 2007

Dacă nu ai autorizaţie de la Ministerul Justiţiei, nici un notariat nu îi va legaliza omului traducerea. Deci nu ai ce să faci altceva decât să îi zici să se ducă la un traducător autorizat. Dacă nu ştie unde să îl găsească, să meargă la un notariat şi notariatul o să îl îndrume la un traducător cu care colaborează, iar odată traducerea făcută de respectivul traducător, notariatul cu pricina sigur-sigur o va legaliza, deci omul nu va avea probleme în privinţa asta.

Direct link Reply with quote
 

Bogdan Burghelea  Identity Verified
Romania
Local time: 09:33
English to German
+ ...
Alternativă Sep 22, 2007

Marina Enachi wrote:
Prin urmare pot sa fac traducerea pur si simplu si apoi el sa mearga la notar sa legalizeze? Care sunt preturile cu aproximatie la astfel de lucrari va rog? Se plateste per cuvant sau per pagina?

Va multumesc


Faceţi traducerea, găsiţi un traducător autorizat care doar să certifice exactitatea traducerii şi a cărui semnătură o va legaliza notarul.

De regulă se plăteşte per pagină, dar preţurile variază de la 20 la 50 lei, sau chiar mai mult, în funcţie de raritatea limbii sau urgenţa traducerii.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

trebuie autorizatie de traducator pentru traducere acte?

Advanced search


SDL Trados Studio 2017 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2017 helps translators increase translation productivity whilst ensuring quality. Combining translation memory, terminology management and machine translation in one simple and easy-to-use environment.

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search