trebuie autorizatie de traducator pentru traducere acte?
Thread poster: Marina Enachi

Marina Enachi
Local time: 20:50
English to Romanian
+ ...
Sep 21, 2007

Buna ziua,

O cunostinta m-a rugat sa-i traduc niste acte pentru emigrarea in Australia (diplome, certificate, etc). Eu nu am autorizatie si deci nici stampila. Prin urmare pot sa fac traducerea pur si simplu si apoi el sa mearga la notar sa legalizeze? Care sunt preturile cu aproximatie la astfel de lucrari va rog? Se plateste per cuvant sau per pagina?

Va multumesc


 

Ovidiu Martin Jurj
Romania
Local time: 20:50
German to Romanian
+ ...
Răspuns Sep 22, 2007

Dacă nu ai autorizaţie de la Ministerul Justiţiei, nici un notariat nu îi va legaliza omului traducerea. Deci nu ai ce să faci altceva decât să îi zici să se ducă la un traducător autorizat. Dacă nu ştie unde să îl găsească, să meargă la un notariat şi notariatul o să îl îndrume la un traducător cu care colaborează, iar odată traducerea făcută de respectivul traducător, notariatul cu pricina sigur-sigur o va legaliza, deci omul nu va avea probleme în privinţa asta.

 

Bogdan Burghelea  Identity Verified
Romania
Local time: 20:50
English to German
+ ...
Alternativă Sep 22, 2007

Marina Enachi wrote:
Prin urmare pot sa fac traducerea pur si simplu si apoi el sa mearga la notar sa legalizeze? Care sunt preturile cu aproximatie la astfel de lucrari va rog? Se plateste per cuvant sau per pagina?

Va multumesc


Faceţi traducerea, găsiţi un traducător autorizat care doar să certifice exactitatea traducerii şi a cărui semnătură o va legaliza notarul.

De regulă se plăteşte per pagină, dar preţurile variază de la 20 la 50 lei, sau chiar mai mult, în funcţie de raritatea limbii sau urgenţa traducerii.


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

trebuie autorizatie de traducator pentru traducere acte?

Advanced search


BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search