trebuie autorizatie de traducator pentru traducere acte?
Thread poster: Marina Enachi

Marina Enachi
Local time: 04:49
English to Romanian
+ ...
Sep 21, 2007

Buna ziua,

O cunostinta m-a rugat sa-i traduc niste acte pentru emigrarea in Australia (diplome, certificate, etc). Eu nu am autorizatie si deci nici stampila. Prin urmare pot sa fac traducerea pur si simplu si apoi el sa mearga la notar sa legalizeze? Care sunt preturile cu aproximatie la astfel de lucrari va rog? Se plateste per cuvant sau per pagina?

Va multumesc


Direct link Reply with quote
 

Ovidiu Martin Jurj
Romania
Local time: 04:49
German to Romanian
+ ...
Răspuns Sep 22, 2007

Dacă nu ai autorizaţie de la Ministerul Justiţiei, nici un notariat nu îi va legaliza omului traducerea. Deci nu ai ce să faci altceva decât să îi zici să se ducă la un traducător autorizat. Dacă nu ştie unde să îl găsească, să meargă la un notariat şi notariatul o să îl îndrume la un traducător cu care colaborează, iar odată traducerea făcută de respectivul traducător, notariatul cu pricina sigur-sigur o va legaliza, deci omul nu va avea probleme în privinţa asta.

Direct link Reply with quote
 

Bogdan Burghelea  Identity Verified
Romania
Local time: 04:49
English to German
+ ...
Alternativă Sep 22, 2007

Marina Enachi wrote:
Prin urmare pot sa fac traducerea pur si simplu si apoi el sa mearga la notar sa legalizeze? Care sunt preturile cu aproximatie la astfel de lucrari va rog? Se plateste per cuvant sau per pagina?

Va multumesc


Faceţi traducerea, găsiţi un traducător autorizat care doar să certifice exactitatea traducerii şi a cărui semnătură o va legaliza notarul.

De regulă se plăteşte per pagină, dar preţurile variază de la 20 la 50 lei, sau chiar mai mult, în funcţie de raritatea limbii sau urgenţa traducerii.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

trebuie autorizatie de traducator pentru traducere acte?

Advanced search


CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »
PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search