Pages in topic:   [1 2] >
Adresă de E-mail
Thread poster: Renata Rusu

Renata Rusu  Identity Verified
Japan
Local time: 09:34
Japanese to Romanian
+ ...
Oct 27, 2007

Am un client care mă întreabă dacă nu aş putea să îi dau o adresă de E-mail alta decât cea de hotmail. Pentru mai multă siguranţă, zice el...Voi ce folosiţi?

Mulţumesc!

Renata


 

lucca
Romania
Local time: 02:34
English to Romanian
Adresă mail "mai sigură" Oct 27, 2007

Se poae folosi orice adresă care nu este gratuită. De la providerul de Internet. În cazul meu, folosesc o adresă de la RDS.
Nu cred că e vreo diferenţă de siguranţă, dar dacă unii clienţi îşi închipuie că este... le facem pe plac şi gata. Vreau să spun că toate sunt la fel de nesigureicon_smile.gif Până acum nu a protestat nimeni că folosesc adresă gratuită de la Gmail.


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 02:34
English to Romanian
+ ...
adresă domeniu propriu Oct 27, 2007

Cea mai sigură este o adresă pe un domeniu propriu, nu depinzi de nimeni (nici de ISP, nici de alte servicii). Adresele de hotmail au spaţiu restâns şi diferite limitări faţă de alte adrese gratuite, poate de asta are reţineri (unii clienţi vehiculează fişiere voluminoase). Însă dacă îţi cureţi poşta regulat, nu rişti să rămâi fără spaţiu şi nici să-ţi dezactiveze contul.

 

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Domeniul propriu - cea mai bună soluţie Oct 27, 2007

Eu folosesc propriile mele domenii (pentru siguranţă, am două, găzduite de furnizori de servicii diferiţi).

Există clienţi care privesc cu o oarecare suspiciune adresele de e-mail gratuite. Adevărul este că este mult mai uşor să te ascunzi în spatele unei adrese gratuite decât în spatele uneia care ţine de propriul tău domeniu. Şi cum nu toţi traducătorii excelează la capitolul seriozitate, unele agenţii simt şi ele nevoia să-şi ia nişte măsuri de precauţie.

Eu m-am hotărât să-mi cumpăr propriul domeniu după ce am avut o problemă foarte neplăcută cu un furnizor considerat (la acea vreme) serios: pcnet. Mai precis, problema a apărut după ce au fost preluaţi de rds. Văzând că nu mai pot folosi e-mailul i-am căutat şi mi-au spus să-mi fac o adresă pe rdslink fiindcă adresele pcnet nu vor mai putea fi folosite. A fost o lovitură cruntă fiindcă toţi clienţii mei aveau adresa de pcnet ca adresă principală. De aici am tras concluzia că nici măcar serviciile de e-mail plătite nu sunt sigure. Dacă dintr-un motiv sau altul furnizorul respectiv decide să iasă din afacere sau este preluat de o altă societate, poţi rămâne fără adresa de e-mail.

Domeniul propriu are marele avantaj că îl poţi găzdui oriunde vrei tu. Dacă nu eşti mulţumit de un furnizor de servicii de găzduire, pur şi simplu îţi iei domeniul şi îl muţi în altă parte. Adresa ta de e-mail însă rămâne aceeaşi.

Pentru cei care nu l-au observat, există un fir interesant privind folosirea adreselor gratuite: How professional is the use of gmail, yahoo and hotmail? .


[Edited at 2007-10-27 16:27]


 

Renata Rusu  Identity Verified
Japan
Local time: 09:34
Japanese to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Domeniul propriu Oct 27, 2007

Mulţumesc mult pentru răspunsuri.
Trebuie însă să recunosc că nu am idee cum trebuie să procedez pentru a obţine un astfel de domeniu…puteţi să îmi sugeraţi vreo companie care oferă astfel de domenii?
Voi încerca şi varianta cu providerul de Internet (ClickNet în cazul meu).


 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 02:34
English to Romanian
+ ...
aşa este Oct 27, 2007

Mihai Badea wrote:
Eu m-am hotărât să-mi cumpăr propriul domeniu după ce am avut o problemă foarte neplăcută cu un furnizor considerat (la acea vreme) serios: pcnet. Mai precis, problema a apărut după ce au fost preluaţi de rds. Văzând că nu mai pot folosi e-mailul i-am căutat şi mi-au spus să-mi fac o adresă pe rdslink fiindcă adresele pcnet nu vor mai putea fi folosite.

Şi eu am schimbat cel puţin 4 furnizori de internet, cu tot cu adresele de email aferente, de când lucrez ca traducător. În ultima vreme însă am renunţat la acest gen de adrese pentru că sunt extrem de spămuite. Poate că nu e o treabă generală, dar trebuie să te interesezi. Unii furnizori protejează mai puţin adresele de email ale abonaţilor, respectiv cam deloc, înstrăinează listele de adrese etc. Avantajul ar fi că nu te costă nimic sau mai nimic o astfel de adresă, dar, după mine, e mai bun un gmail. Măcar dacă furnizorul dispare sau te decizi să-l schimbi, îţi rămâne adresa.

Renata Rusu wrote:
puteţi să îmi sugeraţi vreo companie care oferă astfel de domenii?

Chiar de la ProZ îţi poţi achiziţiona un domeniu .com, de exemplu, dar nu numai. Mi se pare că te costă 10 USD pe an, ceea ce e foarte ieftin.

[Editat la 2007-10-27 17:21]


 

Alexandru Molla
Romania
Local time: 02:34
English to Romanian
+ ...
RE: adresa mail Oct 27, 2007

Buna ziua! Cei de la Gmail afirma in prezentarile lor ca emailurile gazduite la ei au o criptare superioara altor sisteme de email gratuit. Avantajul Gmail-ului fata de alte sisteme similare este acela ca emailurile pot fi descarcate si direct local cu ajutorul unei aplicatii specifice (tip MS Outlook, Outlook Express sau ThunderBird) si ca spatiul de stocare pe webmail este de aproape 3 Gb. De asemenea, in cazul in care utilizati Mozilla ca browser, exista un Add-on care se instaleaza foarte usor si care va transforma spatiul aferent casutei de gmail intr-un spatiu de stocare, un fel de harddisk virtual, pe care il puteti accesa de oriunde. Acest spatiu virtual poate fi impartit in foldere, subfoldere, etc. si il puteti folosi si ca backup. In cazul in care clientul respectiv va ofera comenzi constante, care justifica o astfel de investitie, puteti cumpara un sistem de criptare PGP (unul dintre cele mai raspandite), care costa undeva intre 60 si 100 si ceva de euro, depinde de functionalitati, pe care il puteti instala local si il puteti utiliza cu emailul aferent unui domeniu personalizat. Clientul va fi astfel sigur ca mesajele nu vor fi citite de nimeni altcineva, pentru ca doar el si dvs. aveti "cheia". Un domeniu personalizat impreuna cu gazduire pe 1 an costa cam 250 de lei la Neogen (cei care au bestjobs.ro). Mai sunt si altii... Domeniul personalizat ramane al dumneavoastra si il puteti muta pe orice server ofera gazduire. A aparut inclusiv extensia ".eu" pentru domeniile web. Succes!

[Editat la 2007-10-27 22:02]


 

Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
Domeniu şi găzduire Oct 28, 2007

Panoul de administrare a domeniilor de la ProZ.com mi se pare foarte intuitiv. Cu ajutorul lui îţi administrezi inclusiv domeniile pe care le găzduieşti în altă parte (în cazul în care cumperi mai multe domenii). Pentru a cumpăra domenii prin intermediul ProZ.com trebuie mai întâi să devii membru. După cum ştiţi probabil, membrii beneficiază, printre altele, şi de un pachet de găzduire de 100 MB.

Domeniul meu principal este găzduit de ProZ.com. Este un serviciu de găzduire excelent. În trei ani, o singură dată am avut mici probleme - atunci când s-a făcut un upgrade la servere.

Al doilea meu domeniu este găzduit de e-domenii.ro. Sunt nişte tipi din Baia Mare care mi s-au părut foarte serioşi. Au fost unele probleme, dar de fiecare dată au reacţionat rapid. Din câte am citit însă, au avut probleme serioase cu domeniile .ro, cauzate de relaţia nu foarte bună cu RNC (autoritatea care se ocupă de domeniile româneşti). Se pare că este mult mai simplu să ai un domeniu internaţional (.com, .net., .org etc.). De la e-domenii.ro se pot cumpăra şi domenii.

Romtelecom a lansat un serviciu de găzduire sub numele BeOnline http://www.beonline.ro/, dar nu ştiu cât de fiabil este. Poţi încerca să găseşti informaţii pe net.


[Edited at 2007-10-28 13:48]


 

lucca
Romania
Local time: 02:34
English to Romanian
Despre confidenţialitate Oct 28, 2007

Mă tem că, atât noi cât şi unii din clienţii noştri, ne dăm prea multă importanţă. Iată de ce:
1. De la bun început, într-un mail trebuie să scrii (sau să ataşezi) numai ceea ce ai scrie şi pe o carte poştală (pe care o poate citi oricine).
2. Oricum, e-mailurile nu sunt secrete. Nici nu vreau să ştiu câte entităţi le supraveghează (mai mult sau mai puţin legal).
3. Marii furnizori de căsuţe de mail gratuite (Google, Yahoo, Microsoft, AOL...) au cel mai mult de pierdut dacă divulgă/vând ceea ce "trece" prin sau se găzduieşte pe serverele lor. Scandalul care ar izbucni ar fi imens, la fel ca şi despăgubirile respective şi pierderea de clienţi. Situaţia este asemănătoare şi pentru marii ISP dintr-o ţară dată. Nu cred că Romtelecom (sau chiar RDS) s-ar apuca să divulge altora ce-am tradus eu pentru marţieniicon_wink.gif
4. Cine are de protejat secrete adevărate (agenţii, alţi clienţi), ştie cum să le protejeze şi îşi ia măsurile necesare. Nu orice client chiar are traduceri "secrete" (de ex. referitoare la armele nucleare, lupta împotriva corupţiei, a terorismului, planurile de stat...). Restul fac doar pe grozavii.
5. În privinţa spionajului industrial/economic (care este o realitate incontestabilă şi frecventă) - vezi punctul 4.
Nu vreau nici să minimalizez chestiunea asta, dar nici să o exagerez. Nici un contract de confidenţialitate (din câte am semnat eu...) nu includea prevederi/obligaţii legate de modul de livrare a traducerilor terminate. Dacă acesta ar fi fost un lucru cu adevărat important, credeţi că n-ar fi fost inclus (şi încă foarte explicit) în angajamentul de confidenţialitate? Credeţi că repectivul client ar fi apelat la ProZ?
Dacă un client ar fi nemulţumit de adresa mea de la Gmail, i-aş cere să-mi precizeze cât se poate de concret ce adresă ar putea să-l facă fericit. Dacă nu, l-aş refuza fără comentarii.
Am citit şi cele două fire de discuţii de pe ProZ legate de adresele de mail. Interesant. Impresia cu care am rămas este că toată problema aceasta este, să-mi fie cu iertare, un moft. Cel piuţin, în activitatea unui traducător "obişnuit".


[Edited at 2007-10-28 14:45]


 

lucca
Romania
Local time: 02:34
English to Romanian
By the way... Oct 28, 2007

Căsuţa mea poştală de la Gmail are azi 4,46 GB.

 

Renata Rusu  Identity Verified
Japan
Local time: 09:34
Japanese to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
Mulţumesc! Oct 29, 2007

Vă mulţumesc mult pentru sugestii!

 

Florin Ioan Ular  Identity Verified
Romania
Local time: 02:34
Member (2006)
English to Romanian
+ ...
Capacitate Oct 29, 2007

Lucian Alexandrescu wrote:

Căsuţa mea poştală de la Gmail are azi 4,46 GB.


Recent cei de la Yahoo au eliminat efectiv limita în privinţa capacităţii de stocare!
Din câte ştiu, există şi la Yahoo varianta unei căsuţe poştale plătite. Mă întreb cum îşi dă seama clientul dacă ai o căsuţă gratuită sau cu plată în cazul în care este tot de la Yahoo (sau Google mail).


 

Dan Marasescu  Identity Verified
Romania
Local time: 01:34
Member (2003)
English to Romanian
+ ...
Avantaje Gmail cu imagine Pro(Z) Oct 29, 2007

Adresele mele principale sunt găzduite de ProZ şi sunt foarte mulţumit de serviciu, cum zice şi Mihai. În ultima vreme, însă, folosesc exclusiv serviciile Gmail fără să folosesc câtuşi de puţin adresa cu gmail în coadă. Gmail oferă o facilitate de administrare a mai multor conturi printr-un fel de POP3 destul de flexibil. Mi se pare o soluţie convenabilă de gestionare a conturilor, mai ales pentru cei ca mine, care au prea multe adrese de e-mail. Yahoo oferă ceva similar, dar contra cost.

Soluţia nu e perfectă, pentru că anumite funcţii sunt încă greoaie (cum ar fi actualizarea inboxului în timp real), dar mi s-a părut până acum fiabilă şi extrem de practică (de încercat şi funcţia Labels).

Mă întreb însă de ce Gmail defilează încă cu o variantă Beta, la mai mulţi ani de la lansare. Eu sper într-o ameliorare în viitorul apropiat.

Dan


 

Alexandru Molla
Romania
Local time: 02:34
English to Romanian
+ ...
RE: gmail Oct 31, 2007

Lucian Alexandrescu wrote:

Căsuţa mea poştală de la Gmail are azi 4,46 GB.


Mă uitai acu' şi eu am la felicon_smile.gif.

O altă chestie faină la gmail, de care am uitat să scriu anterior, este că au o mică aplicaţie care se descarcă pe mobil şi cu ajutorul căreia se pot citi şi scrie mesaje cu mobilulicon_wink.gif


 

lucca
Romania
Local time: 02:34
English to Romanian
Re: gmail(2) Oct 31, 2007

Gmail are foarte multe features, care trebuie căutate şi explorate, gândind mereu "cu ce m-ar putea ajuta pe mine?". Yahoo este şi el bun (they try harder, mai ales acum, venind de pe locul 2 şi fiind atât de mari cândva...), dar mi se pare puţin comod şi nu chiar 100% ceea ce-mi trebuie.
Căsuţa de mail a ajuns deja pe la 4,54 GB. Până acum, nu folosesc decât 22% din spaţiu, aşa că chestia cu "spaţiu nelimitat" e o chestiune cam academică.
Soţia mea foloseşte tot Gmail. Cred că am să mă "invit" să-mi deschid încă vreo două adrese.
În privinţa fiabilităţii: cred că atunci când Gmail, cu sistemul său distribuit, (sau Yahoo, sau Hotmail) vor înceta să mai funcţioneze, se va fi produs un asemenea cataclism, încât grijile noastre curente nu vor mai include comunicarea prin internet.
By the way: ce părere aveţi despre scrierea fără majusculă iniţială a lui internet? Tind să fiu de acord. Doar scriem poştă, telefon, folosim electricitate... fără iniţială majusculă.


 
Pages in topic:   [1 2] >


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Adresă de E-mail

Advanced search


Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »
Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search