PFA avand birou de traduceri?
Thread poster: OANA TELEHOI

OANA TELEHOI
Romania
Local time: 17:12
English to Romanian
Jan 28, 2008

As fi vrut sa stiu daca un PFA ar putea sa-si deschida un birou de traduceri sau trebuie sa se inregistreze ca firma. Va multumesc

 

Radu2007
Local time: 17:12
Italian to Romanian
+ ...
Firma si PFA Jan 29, 2008

Persoana fizica care doreste sa fie autorizata (PFA) trebuie sa faca dovada competentei pentru activitatea / activitatile pe care o va desfasura (diplome, calificari etc). Totodata nu va putea deschide raporturi de angajator fata de alte persoane.

In concret, fiecare traducator PFA are un birou de traduceri, dar numai pentru limba sau limbile pentru care a primit autorizare, neputand *intermedia* traduceri, si implicit, neputand obtine venituri din alte activitati decat cele de traducere.

O firma poate sa isi aleaga (aproape) orice domeniu de activitate, fara sa faca dovezi deosebite asupra competentelor angajatilor. Daca au angajati competenti, o sa supravietuiasca si o sa aiba profit, daca nu - o sa plateasca angatii din resurse propri si se vor indrepta spre faliment.

O firma, SRL spre exemplu, are insa alte obligatii fiscale, mult mai mari decat o PFA.


 

Florin Ioan Ular  Identity Verified
Romania
Local time: 17:12
Member (2006)
English to Romanian
+ ...
Birou Jan 29, 2008

Depinde ce se înţelege prin birou de traduceri. Ca PFA poţi, la fel de bine, să-ţi închiriezi un spaţiu în care să funcţionezi, nu e neapărat să desfăşori munca de acasă.
Diferenţa între PFA şi SRL este la nivel de organizare şi funcţionare, însă nimeni nu te împiedică să îţi desfăşori activitatea într-un spaţiu comercial închiriat în centrul oraşului şi să preiei comenzile chiar de acolo.


 

Dasa Suciu  Identity Verified
Local time: 17:12
English to Romanian
+ ...
biroul Jan 30, 2008

Normal că se poate deschide un birou de traduceri ca PFA.
Dar, după mine e indicat în cazul celor care ştiu mai multe limbi. Apoi, la birou există un orar care trebuie respectat, anumite autorizaţii parcă, sanitară, de mediu, dacă s-or mai cere. Un traducător PFA nu poate angaja alţi traducători. Eventual o asociere, sau ceva de genul ăsta, sau firmă.


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

PFA avand birou de traduceri?

Advanced search


Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »
WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search