Multiterm 2009 SP4 crashing on startup - please help!
Thread poster: sam@fr-uk

sam@fr-uk  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 15:04
French to English
+ ...
Mar 19, 2011

I've just installed Studio 2009 SP3 along with Multiterm 2009 SP4. (I have Vista 32-bit.)

The installation appeared to complete successfully and most components are working fine.

However, Multiterm Desktop crashes when I start it up (within a split second) and the message ''SDL MultiTerm has stopped working" is displayed.

I'm really concerned as the terminology feature is essential for me and I have a 15,000-entry glossary to import. Trados isn't going to be of much use to me without this.

I would be very grateful for your help. I would happily use an earlier version of Multiterm if that would work, but can't find a download link.

Thanks


Direct link Reply with quote
 

RedacOnline
France
Local time: 16:04
English to French
Multiterm crashing at start up Jun 29, 2011

francoanglais wrote:

I've just installed Studio 2009 SP3 along with Multiterm 2009 SP4. (I have Vista 32-bit.)

The installation appeared to complete successfully and most components are working fine.

However, Multiterm Desktop crashes when I start it up (within a split second) and the message ''SDL MultiTerm has stopped working" is displayed.

I'm really concerned as the terminology feature is essential for me and I have a 15,000-entry glossary to import. Trados isn't going to be of much use to me without this.

I would be very grateful for your help. I would happily use an earlier version of Multiterm if that would work, but can't find a download link.

Thanks


Hello, I know your query is a bit old but did you ever manage to find a solution to your problem as I have exactly the same issue and the same configuration as you have.

thanks!


Direct link Reply with quote
 

sam@fr-uk  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 15:04
French to English
+ ...
TOPIC STARTER
Try reinstalling Jun 29, 2011

Hi.

Yes, in the end I got rid of the problem, but unfortunately I had to uninstall all Multiterm components, then I went into my account on the Trados website and re-downloaded and re-installed the Multiterm software.

I don't know why it worked, but it did the trick. Maybe the Multiterm software had been updated in the meantime.

Hope this works for you, or you find an easier solution!


Direct link Reply with quote
 

RedacOnline
France
Local time: 16:04
English to French
multiterm 2009 SP4 crashing on startup - please help!" Jun 29, 2011

francoanglais wrote:

Hi.

Yes, in the end I got rid of the problem, but unfortunately I had to uninstall all Multiterm components, then I went into my account on the Trados website and re-downloaded and re-installed the Multiterm software.

I don't know why it worked, but it did the trick. Maybe the Multiterm software had been updated in the meantime.

Hope this works for you, or you find an easier solution!


Thanks for your help but I have already uninstalled and reinstalled and it still does not work....


Direct link Reply with quote
 
Lucia Moon  Identity Verified
Singapore
Local time: 23:04
English to German
+ ...
MultiTerm SP4 error on start up "MT has stopped working" Jul 1, 2011

Hi, I have the same problem with MultiTerm after re-installing it. I've posted a new question about this but had 0 replies so I found this one.

Try to locate your multiterm.exe file on your computer. In my case I found it in my Canon Web-Ex program folder. After re-installing MultiTerm several times it always does the same thing. Some files go in the Canon program folder and all the rest goes into MultiTerm8 program folder, where it should be.

I have moved all the files from Canon into MultiTerm8 and recreated the start-up links and it's working fine now.

I haven't re-downloaded the installer from SDL website again. Maybe I should try and do that.

Let me know if you have any tips - thanks!


Direct link Reply with quote
 

RedacOnline
France
Local time: 16:04
English to French
"Multiterm 2009 SP4 crashing on startup - please help!" Jul 1, 2011

Lucia Moon wrote:

Hi, I have the same problem with MultiTerm after re-installing it. I've posted a new question about this but had 0 replies so I found this one.

Try to locate your multiterm.exe file on your computer. In my case I found it in my Canon Web-Ex program folder. After re-installing MultiTerm several times it always does the same thing. Some files go in the Canon program folder and all the rest goes into MultiTerm8 program folder, where it should be.

I have moved all the files from Canon into MultiTerm8 and recreated the start-up links and it's working fine now.

I haven't re-downloaded the installer from SDL website again. Maybe I should try and do that.

Let me know if you have any tips - thanks!


I have already tried that one and It did not work either !


Direct link Reply with quote
 

Ahnan Alex  Identity Verified
Indonesia
Local time: 22:04
Member (2010)
English to Indonesian
+ ...
SDL Multiterm 2011 May 20, 2012

Lucia Moon wrote:

Hi, I have the same problem with MultiTerm after re-installing it. I've posted a new question about this but had 0 replies so I found this one.

Try to locate your multiterm.exe file on your computer. In my case I found it in my Canon Web-Ex program folder. After re-installing MultiTerm several times it always does the same thing. Some files go in the Canon program folder and all the rest goes into MultiTerm8 program folder, where it should be.

I have moved all the files from Canon into MultiTerm8 and recreated the start-up links and it's working fine now.

I haven't re-downloaded the installer from SDL website again. Maybe I should try and do that.

Let me know if you have any tips - thanks!


FYI, it happened to my SDL Multiterm 2011 a while ago. I tried to locate the application and it did go to WebPrint (or the same applications). When facing the same problem (while you are using SDL Multiterm 2011), Lucia Moon's solution is worth trying. It works on my computer.

Thank you Lucia!!

Best regards,
Ahnan


Direct link Reply with quote
 
Charlotte Milstein  Identity Verified
Germany
Local time: 16:04
German to English
thanks so much! Jun 15, 2012

@Lucia: that is the weirdest s*&t I have ever seen, found mine in a subfolder in my Canon printer/scanner folder. Follow your fix and it works! You are a f*&king ROCKSTAR!

Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:


You can also contact site staff by submitting a support request »

Multiterm 2009 SP4 crashing on startup - please help!

Advanced search







Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »
BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »



Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search