Studio: TM location problem
Thread poster: Juan Pablo Sans

Juan Pablo Sans  Identity Verified
Mexico
Local time: 03:18
Member (2011)
English to Spanish
+ ...
Aug 24, 2012

Hello,

I am having issues with my TM- I moved them to another file and now the problem-with-TM's-location-problem keeps popping although I already browsed the new location. It is very annoying to open TRADOS and waste 2 minutes clicking the cancel button.

How can I fix this?

Thanks


 

Bruno Depascale  Identity Verified
Italy
Local time: 09:18
Member (2009)
English to Italian
+ ...
Same problem here Aug 24, 2012

Hi,
I have the same problem.
I have created a new TM and wanted to move the old one to a new folder, but if I do so, Trados keeps sending messages that he is unable to find the old TM (EVEN IF I HAVE ALREADY REMOVED IT FROM THE SETTINGS -> tools -> options -> language pairs. I have removed the old TM from ALL language pairs).
This is indeed a strange behavior. I cannot delete a TM because Trados won't allow me to work!
Indeed, if I move it to another location, trados keeps sending messages until I move the old TM back to the old location! And I cannot use the software until I do so.
I hope I have been clear...


 

Minoru Kuwahara
Japan
Local time: 16:18
English to Japanese
+ ...
export the old TM to a new TM Aug 24, 2012

In that case, I do not change the old TM location and create a new TM in a new location, then, export the old TM and import it to the new one so that Trados recognizes it.

Or, if you may have a particular project, I would try deleting the current project file and creating a new one from scratch.


 

SDL Community  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 09:18
English
Have you removed all references? Aug 24, 2012

Bruno Depascale wrote:

I have created a new TM and wanted to move the old one to a new folder, but if I do so, Trados keeps sending messages that he is unable to find the old TM (EVEN IF I HAVE ALREADY REMOVED IT FROM THE SETTINGS -> tools -> options -> language pairs. I have removed the old TM from ALL language pairs).



Hi Bruno,

This behaviour is being improved in an update due shortly, but in the meantime have you also made sure that there are no references to this old TM in the TM maintenance View, or in any old projects? If you have perhaps also try deleting the default profile template?

Go to C:\Program Files (x86)\SDL\SDL Trados Studio\Studio2\UserProfiles


  1. Create a copy of the Default.sdlprofile and rename it to e.g. NEWDefault.sdlprofile
  2. Copy the “NEWDefault.sdlprofile” and paste it into the folder:
    C:\Users\[USERNAME]\AppData\Roaming\SDL\SDL Trados Studio\10.1.0.0\UserProfiles\Builtin
  3. Open Studio now and open the “NEWDefault.sdlprofile” and run the process ones more.


Regards

Paul


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:


You can also contact site staff by submitting a support request »

Studio: TM location problem

Advanced search







Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »
PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »



Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search