Cannot connect TagEditor to Workbench
Thread poster: Jette H Rayment

Jette H Rayment  Identity Verified
Singapore
Local time: 11:27
Member (2012)
English to Danish
+ ...
Jan 23, 2013

I am trying to do a job in TagEditor, but am having problems connecting TagEditor to Workbench. Both seem to work fine separately, but I just don't seem to be able to connect them. The Workbench button on the toolbar in TagEditor remains grayed out.

I recently purchased a new laptop and installed both Trados Studio 2011 Freelance Plus and Trados 2007 Freelance on it as I still frequently receive jobs which need to be completed in Trados 2007. I run Windows 7. I am wondering if my TagEditor problem could somehow be caused by license issues - that perhaps I should have returned a license on my old laptop (which I don't think I did) or something. Any ideas?


 

felicij  Identity Verified
Local time: 05:27
German to Slovenian
+ ...
check languages Jan 23, 2013

first check the language pair of TagEditor file and the one in TM. I sometimes get the TM in EN (US) and TagEditor is in EN (GB). I don't think that the licence causes the issue.

 

Grzegorz Gryc  Identity Verified
Local time: 05:27
French to Polish
+ ...
Account with limited user rights? Jan 23, 2013

jehandersen wrote:

I recently purchased a new laptop and installed (...)


You are working on an account with limited user rights?

The Trados programmers never handled correctly the user rights, so why e.g. Trados behaves like that on the so called "Limited account" in Windows XP.
The minimum required standard level is Power User.

Cheers
GG


 

David Terhart  Identity Verified
Germany
Local time: 05:27
English to German
+ ...
Tools - Connect to Workbench Jan 23, 2013

Tools - Connect to Workbench

But surely you have tried that in TagEditor, haven't you?


 

Jette H Rayment  Identity Verified
Singapore
Local time: 11:27
Member (2012)
English to Danish
+ ...
TOPIC STARTER
Still no luck troubleshooting Jan 24, 2013

Thank you all for your feedback.

Tools -> Connect to Workbench was obviously the first thing I tried. Not working. In fact, that option is also grayed out on the menu.

The language pair doesn't seem to be the issue either. They are both the same language.

As for user rights, I am not sure if this is the cause. How would I check that?


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:


You can also contact site staff by submitting a support request »

Cannot connect TagEditor to Workbench

Advanced search







WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »
SDL Trados Studio 2017 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2017 helps translators increase translation productivity whilst ensuring quality. Combining translation memory, terminology management and machine translation in one simple and easy-to-use environment.

More info »



Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search