Translation memory will not be used
Thread poster: AndrewH712

AndrewH712
United States
Local time: 22:49
Member (2013)
German to English
May 31, 2016

I’m getting the following error message when trying to use a translation memory in Studio 2014:

“This translation memory Standard DE-UK will not be used for the following language pairs:

German (Germany) -> English (United Kingdom)

To edit the translation memories used for these language pairs, go to the individual language pair level”.

Any idea of what's causing this?

Thanks a lot!


Direct link Reply with quote
 
SDL_ Thomas
Germany
Local time: 05:49
SDL Community Thread Jun 1, 2016

Dear Andrew

Thank you for posting here in Proz.
Does the following help you further ? https://community.sdl.com/products-solutions/solutions/customer_experience_cloud/language/translationproductivity/f/90/t/4200
For general technical enquiries regarding Studio please feel free to join our SDL Community https://community.sdl.com/ The community is free of charge and is staffed by industry and SDL professionals.

I am sure that we will be able to help you in the community.

Kind Regards

SDL_Thomas


Direct link Reply with quote
 

Walter Blaser  Identity Verified
Switzerland
Local time: 05:49
French to German
+ ...
Check the language pair of your TM Jun 1, 2016

Does it match one you have in your project (exact match including language variant)?

Walter


Direct link Reply with quote
 

Chunyi Chen
United States
Local time: 20:49
English to Chinese
Switch to specific language pair instead of using All Language Pairs Jun 1, 2016

Hi! It sounds like you are working on a project prepared by the client and the client set up the TMs under the specific language pair rather than using the more common All Language Pair method for TM setup.

If you want to add your TMs, you would need to add them to the specific language pair (German (Germany) -> English (United Kingdom) in your case), not under All Language Pairs. That should solve the problem.

Chunyi


AndrewH712 wrote:

I’m getting the following error message when trying to use a translation memory in Studio 2014:

“This translation memory Standard DE-UK will not be used for the following language pairs:

German (Germany) -> English (United Kingdom)

To edit the translation memories used for these language pairs, go to the individual language pair level”.

Any idea of what's causing this?

Thanks a lot!


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:


You can also contact site staff by submitting a support request »

Translation memory will not be used

Advanced search







WordFinder
The words you want Anywhere, Anytime

WordFinder is the market's fastest and easiest way of finding the right word, term, translation or synonym in one or more dictionaries. In our assortment you can choose among more than 120 dictionaries in 15 languages from leading publishers.

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »



Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search