Studio 2017: I cannot 'Apply Translation' when there are Fragment results
Thread poster: MikeTrans

MikeTrans
Germany
Local time: 16:36
Italian to German
+ ...
Jul 24, 2018

Hello fellow colleagues,

sorry if this has been reported before, I'm currently in a 'hot' project and cannot make an indepth research in the forum posts.
It's as I say in the title: In some segments I have a fuzzy match as high as 85%, but Trados will not make me insert the match in my target language segment. If I chose 'Apply Translation' , then the Fragement matches will be inserted, and not the 85% match, I notice that the 'Apply Translation Result' is greyed-out.
I
... See more
Hello fellow colleagues,

sorry if this has been reported before, I'm currently in a 'hot' project and cannot make an indepth research in the forum posts.
It's as I say in the title: In some segments I have a fuzzy match as high as 85%, but Trados will not make me insert the match in my target language segment. If I chose 'Apply Translation' , then the Fragement matches will be inserted, and not the 85% match, I notice that the 'Apply Translation Result' is greyed-out.
I could switch-off the Fragment search to - maybe - solve the problem, but I still want to have it!

Is this a bug with the current Trados version, or is this caused by a non-activated setting in 'Project Settings' ?

Btw: I notice that Trados doesn't always propose terms already in the Termbase made a few segments before (File-based termbase) and is not always showing fragment searches that are present...Still not everything works ok. Here too, I wonder if it's just my settings or some bugs in the program.

Thanks very much for your suggestions or solutions!
Mike


[Edited at 2018-07-24 10:05 GMT]
Collapse


 

MikeTrans
Germany
Local time: 16:36
Italian to German
+ ...
TOPIC STARTER
Very strange... Jul 24, 2018

I now have fixed the problem by going in the general options. A message was showing saying something like 'Cannot find the translation memory xxx, browse for it...' . I did and after that Apply Translation works again. This should not happen because the TM window in general options should be empty AFAIK...

[EDIT]
Also, some of my matches are concordance matches, not 'translation results matches', but although 90% of the words are identical it doesn't count as translation match
... See more
I now have fixed the problem by going in the general options. A message was showing saying something like 'Cannot find the translation memory xxx, browse for it...' . I did and after that Apply Translation works again. This should not happen because the TM window in general options should be empty AFAIK...

[EDIT]
Also, some of my matches are concordance matches, not 'translation results matches', but although 90% of the words are identical it doesn't count as translation match, how's that, Trados developers ?? I have to copy-paste and lose time...

[Edited at 2018-07-24 12:59 GMT]
Collapse


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:


You can also contact site staff by submitting a support request »

Studio 2017: I cannot 'Apply Translation' when there are Fragment results

Advanced search







SDL MultiTerm 2019
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2019 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2019 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »
WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »



Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search