https://www.proz.com/forum/sdl_trados_support/338498-translation_failed_could_not_load_file_or_assembly.html

Translation failed: Could not load file or assembly....
Thread poster: adrienneiii

adrienneiii
United States
Local time: 08:25
Spanish to English
+ ...
Nov 5

Hello, I installed the most recent Studio 2019 update yesterday or the day before, and am now getting the following message in Trados Studio 2019:

Translation failed: Could not load file or assembly 'SDL.Core.MatchRepair.Core, Version=1.6.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=c28cdb25c445c888' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

I cannot be sure whether the message started occurring right after installing the update, but it seems to me
... See more
Hello, I installed the most recent Studio 2019 update yesterday or the day before, and am now getting the following message in Trados Studio 2019:

Translation failed: Could not load file or assembly 'SDL.Core.MatchRepair.Core, Version=1.6.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=c28cdb25c445c888' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

I cannot be sure whether the message started occurring right after installing the update, but it seems to me it didn't - that it started a little while afterwards.

Yesterday I only seemed to be getting the message (as a pop-up) simply when I moved my cursor over the Translation Results window at the top. However, I was translating a brand new text that wouldn't have drawn anything from the TM.

Today, however, I have some text that is/should be in the TM, and I'm getting this message in the TR window (not as a pop-up) when I click on some segments but not on others, I don't really know why. (It's still occurring as a pop-up when the mouse is over the TR window).

I would have said that it was occurring in segments that should give a 100% match (e.g. several percentages - 100%, 10% and so on) but I'm also getting it so far with a few segments containing only short phrases I know I've translated before. Instead of the translation popping up from the TM, I either get the message very quickly, or it says it is searching for quite a long time (30 secs?) but nothing ever happens.

I'm also not even sure my translations of new phrases are being stored in the TM now because when I go back to some of those segments (not all, which is very strange) I get the message again.

Hope someone can help, thank you!
Collapse


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:


You can also contact site staff by submitting a support request »

Translation failed: Could not load file or assembly....

Advanced search


Translation news related to SDL Trados





Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »
SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running, helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »