TM not showing matches
Thread poster: quincey

quincey  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 18:14
Swedish to English
+ ...
Mar 3, 2006

I am translating a file that is almost identical to a previous file (the analysis showed 75% 100% matches), but these matches are not registering, i.e. I am having to virtually rewrite the second file. Could anybody suggest a possible cause for this and a remedy if there is one?

I am using Trados 6.5 Freelance and a Word file.

Thank you in advance.

Stephen Mewes

[Edited at 2006-03-03 09:54]


 

Anette Herbert  Identity Verified
Local time: 18:14
English to Swedish
+ ...
Correct TM? Mar 3, 2006

Have you checked the obvious, that you have opened the right TM (language direction), reorganised the memory? Rebooted the computer?
Did you do the analysis yourself? It has only ever happened to me when I opened the wrong memory, or some project settings have gotten in the way.

Hope it helps!

Kind regards
Anette




quincey wrote:

I am translating a file that is almost identical to a previous file (the analysis showed 75% 100% matches), but these matches are not registering, i.e. I am having to virtually rewrite the second file. Could anybody suggest a possible cause for this and a remedy if there is one?

I am using Trados 6.5 Freelance and a Word file.

Thank you in advance.

Stephen Mewes

[Edited at 2006-03-03 09:54]


 

Sylvain Leray  Identity Verified
Local time: 19:14
Member (2003)
German to French
More details? Mar 3, 2006

Hi Stephen,

What is displayed in the Workbench-window?
If the matches appear in the WB as 100% or as fuzzy matches, and don't show in your target segment, have you tried the command "Get translation"?
Is your file maybe pre-translated?
What do you mean exactly with "they are not registering"?

Sylvain


 

Clarisa Moraña  Identity Verified
Argentina
Local time: 15:14
Member (2002)
English to Spanish
+ ...
reorganize the translation memory Mar 3, 2006

Sometimes this happens when the translation memory needs to be reorganized.

In Trados Workbench, go to FILE > ORGANIZE

That's all!

Regards

Clarisa


 

BAmary (X)  Identity Verified
Canada
Local time: 13:14
English to Spanish
+ ...
I just posted the same topic! Mar 7, 2006

The same is happening to me!

I'll try Clarisa's idea.


 

BAmary (X)  Identity Verified
Canada
Local time: 13:14
English to Spanish
+ ...
Didin't work Mar 7, 2006

Still have the same problem.

 

BAmary (X)  Identity Verified
Canada
Local time: 13:14
English to Spanish
+ ...
It works! Mar 7, 2006

Sylvain Leray wrote:

Hi Stephen,

What is displayed in the Workbench-window?
If the matches appear in the WB as 100% or as fuzzy matches, and don't show in your target segment, have you tried the command "Get translation"?
Is your file maybe pre-translated?
What do you mean exactly with "they are not registering"?

Sylvain



Sylvain,

I did what you suggested. I'm not sure what command "get translation" is since I have the interface in French (it's Ouvrir/Récupérer) and it worked!!

Stephen, try that. It worked for me.


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:


You can also contact site staff by submitting a support request »

TM not showing matches

Advanced search







WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »
Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »



Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search