Помоћ новом члану :)
Thread poster: Milica_M

Milica_M
Local time: 23:21
French to Serbian
+ ...
Dec 17, 2011

Поздрав свима! Управо сам се учланила овде. Свиђа ми се сајт али постоје неке ствар које ми нису јасне па се надам да ће ми старији чланови то појаснити.

Прво - да ли је проблем за рад на овом сајту то што још увек немам диплому? Тренутно сам апсолвент француског језика и планирам да дипломирам у наредних неколико месеци.

Друго - како се могу пријавити за неки посао? Притиском на "quote"? И када се пријавим, шта би требало да садржи моја порука, у најосновнијим цртама?

Треће - плаћање (надам се да ће у мом случају да дође и до тога, хехе): како то функционише? Никад нисам радила ниједан посао преко интернета, па не знам на који начин то функционише. Да ли би неко могао да ми објасни?

Хвала свима унапред!


Direct link Reply with quote
 

Romeo Mlinar  Identity Verified
Portugal
Local time: 22:21
Member (2009)
English to Serbian
+ ...
Ako nije kasno... Feb 16, 2012

...da odgovorim.

1) Ne, ako možeš dokazati poslodavcu da imaš iskustva u struci.

2) Što se tiče oglasa na ovom sajtu, važi kao i drugdje: uglavnom se daju samo oni poslovi koje su drugi odbili. To znači da posao dobijaju najniže ponude, ili najbolje...

3) Nakon što se dogovoriš sa poslodavcem oko vrste plaćanja, poslaće ti uputstvo kako da popuniš fakturu, koji šalješ nakon odobrenog posla. Načini plaćanja:

- bankovni transfer (potrebno: devizni račun, za: pouzdano, protiv: provizija);
- Moneybookers (potrebno: devizni račun + nalog, za: pouzdano, protiv: mali broj agencija);
- Paypal (potrebno: kartica, Paypal nalog + podešen da bude za poslovanje; za: pouzdano, protiv: nije dostupno u Srbiji, 30 dana zadržavanja sredstava);
- ček (za: pouzdano, protiv: provizija za unovčenje, ali zavisi od banke).


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Помоћ новом члану :)

Advanced search


Translation news in Serbia

PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »
memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search