Izšla je nova verzija Seamonkey 2.0
Thread poster: Vito Smolej

Vito Smolej
Germany
Local time: 09:48
Member (2004)
English to Slovenian
+ ...
Oct 31, 2009

Projekt Mozilla SeaMonkey z veseljem sporoča, da je na voljo najnovejša verzija SeaMonkey 2.0.

Ta komplet spletnih aplikacij združuje idejo Netscape Communicatorja z moderno platformo Firefox 3.5 in pomeni za naprednega uporabnika eno od najbolj prepričljivih prostokodnih aplikacij.

Kombinacija spletnega brskalnika, klienta za E-pošto in novice, urejevalnika HTML, IRC klepetalnika in orodij za spletni razvoj, ki si je v dosedanjih verzijah že ustanovila široko bazo uporabnikov, je s to verzijo postavljena na sodobno platformo Mozilla, kar med drugim omogoča uporabo razširitev in delo z njimi, kot je to recimo mogoče v Firefoxu ali Thunderbirdu.

Izboljšala se je tudi podpora za spremljanje strani v spletu (tako prek RSS kot tudi Atom čitalnika v poštni komponenti), aplikacija ima sedaj sodoben videz, brskalnik, zavihki in okna v njem se po prekinitvi oziroma ponovnem zagonu hitreje obnavljajo, novi so jezički za pošto, novost so tudi avtomatska posodobitev, pametno iskanje po zgodovini v vrstici za povezave, hitrejši JavaScript in HTML5 (na primer za video in prenosne pisave). Vgradili so celo podporo za Lightning koledar (v naslednjih nekaj tednih bodo objavili beta namestitev za SeaMonkey 2.0).

Na naslovu Pripombe ob izidu boste našli podroben seznam izboljšav in znanih vprašanj v zvezi z novo različico, kot tudi zahteve glede namestitve in navodila. Dodatne informacije o 2.0 in o projektu Seamonkey na naslovu Seamonkey-project.org

Če uporabljaš Firefor ali Thunderbird, bo Seamonkey zate gotovo privlačen. Še posebno, če uporabljaš oboje.

[Edited at 2009-10-31 20:45 GMT]


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Izšla je nova verzija Seamonkey 2.0

Advanced search


Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »
LSP.expert
You’re a freelance translator? LSP.expert helps you manage your daily translation jobs. It’s easy, fast and secure.

How about you start tracking translation jobs and sending invoices in minutes? You can also manage your clients and generate reports about your business activities. So you always keep a clear view on your planning, AND you get a free 30 day trial period!

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search