Pomoč pri lokalizaciji ProZ v slovenščino
Thread poster: Vito Smolej

Vito Smolej
Germany
Local time: 18:03
Member (2004)
English to Slovenian
+ ...
Oct 20, 2007

V zadnjih dveh mesecih je lokalizaciska skupina ProZ za slovenščino prevedla približno dve tretjini materiala. Kot vodja ekipe bi se najprej rad zahvalil članom ekipe za opravljeno delo - seznam pod http://www.proz.com/?sp=localization&sp_mode=team〈=slv
Rezultate si lahko ogledaš, če za jezik spletišča / site language izbereš slovenščino. Če bi te veselilo pomagati, je dela dovolj, in sicer:

i) najbolj koristna bo pomoč v obliki iskanja in javljanja napak. Če torej kaj opaziš, mi enostavno javi po ProZ pošti, naslov naj vsebuje l10n, da bo moj poštar vedel, kam dostaviti.

ii) Prevajanje: trenutno zaključujemo s tretjo od petih faz, ostala še vedno približno 20.000 besed. Če te zanima, se javi, da te vključimo v ekipo.

Delo je v vsakem primeru prosotvoljno, prislužujemo si browniz (ali kot je Evin predlog, čokoladke), ne samo za prevajanje, pač pa tudi za pomoč pri iskanju napak. V pripravi imam tabelo, v kateri bodo zavedene že javljene napake in pa stanje (v delu, rešeno etc).

Lep pozdrav in hvala vnaprej za sodelovanje

Vito


 

Ms.Straus  Identity Verified
Slovenia
Local time: 18:03
Member (2007)
English to Slovenian
+ ...
Slovenci se grebejo za sodelovanje pri lokalizaciji Oct 28, 2007

In vse tiho je biloicon_smile.gif

Pa saj ni tako hudo - manj ljudi pri istem projektu pomeni manj zabave z usklajevanjem.

[Edited at 2007-10-28 14:35]


 

Vito Smolej
Germany
Local time: 18:03
Member (2004)
English to Slovenian
+ ...
TOPIC STARTER
Pa saj res ni tako hudo... Oct 29, 2007

...Potem pa vse tiho je biloicon_smile.gif


Halo Eva:

Dva nova kandidata za sodelovanje sta se mi javila na mojo osebno pošto, tretja kolegica se je oglasila z namigom na nekaj nedoslednosti.

Če se ne jemljemo preveč resno, smo kar dobri!

Kako ti gre qp datoteka od rok?

Glede napak: od 22 javljenih imam dobrih 17 že urejenih, vendar zaenkrfat samo v TM - pogovoriti se moram s Patrickom, da nam dovoli ažuriranje s popravljenimi datotekami in ne na roko, kot je sedaj sistem. Na roko popravljati recimo vse Vas, Vaš,Vam ipd je muka, v TM je pa ajnszvajdraj.

LP

smo


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Pomoč pri lokalizaciji ProZ v slovenščino

Advanced search


Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »
Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search