Angående job offers som aldrig stängs.
Thread poster: Åsa Gudmundsson

Åsa Gudmundsson
Local time: 01:24
English to Swedish
+ ...
Jan 29, 2003

Jag har lagt bud på ett job där ansökningstiden gått ut, men som fortfarande inte stängts med en smiley. Att jag inte fick jobbet förstår jag, men är det inte lite oskick av arbetsgivarna att inte markera att texten kanske för länge sedan är översatt? Har någon gammal och erfaren något vist tips att dela med sig av? Hur vet man egentligen att det är någon ide att söka jobbet?


MVH Åsa


 

Mats Wiman  Identity Verified
Sweden
Local time: 01:24
Member (2000)
German to Swedish
+ ...

Moderator of this forum
Håller med! Jan 30, 2003

Klicka på \'Get support\' i vänsterkolumnen och anmäl det för att en lösning skall tas fram.

Har tiden gått ut borde en frågeteckensmiley komma, så att man förstår att det är kört.

Outsourcern borde upplysas om denna mekanism.


Mvh


Mats


 

Hans-Bertil Karlsson (X)
Sweden
Local time: 01:24
Norwegian to Swedish
+ ...
2 tveksamma funktioner i jobbavdelningen Jan 31, 2003

Quote:


Har tiden gått ut borde en frågeteckensmiley komma, så att man förstår att det är kört.

Outsourcern borde upplysas om denna mekanism.
Som jag ser det finns det tvenne problem med jobbavdelningen på ProZ:


1. När man \"stänger\" ett jobb väljer man ut en vinnare. Så långt är allt bra. Men det känns inte alls rolígt att klicka på knappen där man tackar nej till en offert - även om man kanske borde göra det. Eftersom det i de flesta fall handlar om bud från kollegor och vännerm, känns det lite som att spotta i ansiktet. Därför låter man det hellre rinna ut i sanden...


2. Många skriver ju att de vill ha bud direkt till en angiven e-postadress och inte via den vanliga budgivningen. Trots detta har jag ofta sett att det funnits ett antal bud registrerade. Jag kan nästan garantera att arbetsgivaren i fråga helt struntar i dessa. Kan man inte läsa enkla instruktioner på skärmen, är man troligen ingen bra översättare heller icon_frown.gif

En funktion vore kanske att helt kunna avaktivera budgivningen om man vill ha bara direkta kontakter via mail eller en sajt - så att det inte kommer in några bud den vägen. Det är ju i princip bara en kryssruta som måste markeras / avmarkeras av arbetsgivaren.


Hälsningar

Hans


 

Reino Havbrandt (X)
Sweden
Local time: 01:24
Finnish to Swedish
+ ...
Det går ikke Apr 8, 2003

Jag tror inte att en vettig översättare (som har karav på hyfsad betalning) någonsin kan få ett jobb via ProZ. Därmed inte sagt att ProZ är dåligt, jag och en del andra kvalificerade översättare är med, och utnyttjar KudoZ för att få svar på och svara på spörsmål. Det är kul. Jag har också lämnat bud på en del jobb, men det har bara vatt på skoj, eftersom jag redan vet att min prisnivå ligger högt över det man kan få på ProZ-bud.


Tänkte brar tillägga följane om Åsne Seierstad, som er den enigste källa vi här i Sverige har från Bagdad, inga svenska Kalle dussin-ättlingar finns där.


Åsne Seierstad blir i Bagdad

Oslo (ANB): Frilansjournalist Åsne Seierstad sier at hun vil fortsette å være i Bagdad fordi hun er nysgjerrig, og fordi hun vil rapportere fra krigen og situasjonen for innbyggerne i Bagdad.


R 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:


You can also contact site staff by submitting a support request »

Angående job offers som aldrig stängs.

Advanced searchmemoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »
PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search