The KudoZ open glossary is a browsable glossary of terms translated via the KudoZ term help network.

English to Albanian Business/Commerce (general) Translation Glossary

English term Albanian translation
age breakdown and structure struktura dhe ndarja e moshave
Arms Length Management Organization (ALMO) Organizatë e Menaxhimit të Banesave (ALMO)
Entered by: Elvana Moore
back office zyrë mbështetëse
break-even Pika (kritike) e rentabilitetit
business incubator inkubator biznesi
Entered by: Αlban SHPΑTΑ
cash flow fluksi i parasë
Confidentiality Ruajtja e fshehtësisë
Entered by: Monika Coulson
greenfield operation kompani/ekonomi investuese në lulëzim/në zhvillim
income officer administratori i qirave të prapambetura
Entered by: Αlban SHPΑTΑ
leverage biznes me burime të huajtura, biznes me huajtje
Networking lidhje / ndërlidhje për shkëmbim informacioni
Entered by: Monika Coulson
product recall tërheqje e produktit nga tregu
profit margin marzh fitimi
suspension of payments pezullim i pagesave

Your current localization setting

English

Select a language

Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search