The KudoZ open glossary is a browsable glossary of terms translated via the KudoZ term help network.

English to Albanian Economics Translation Glossary

English term Albanian translation
a sustained breach of the relevant thresholds. mosrespektim i vazhdueshëm i afateve të caktuara
against set-off, seizure or attachment ndaj (kundër) kompensimit, sekuestrimit ose mbajtjes peng (sekuestrimit në ruajtje pranë të tretëve)
Entered by: Monika Coulson
Asset-stripping Likuidim i pasurive për përfitim / Shitblerje spekuluese kapitalesh
Entered by: Monika Coulson
Benchmarking and Managing diversity Caktimi i standardeve të arritjeve dhe trajtimi i shumëllojshmërive
Entered by: Monika Coulson
building society in UK Kompani huadhënëse ndërtimi
Entered by: Monika Coulson
Cashless Hold Ushtrimi i llogarive jo në të holla, pjesëmarrje jo në të holla
Corporate Remote Bank Bankë Telefonike Korporate
discouraged workers punëtorë të shkurajuar (dekurajuar)
earnings supplement fund fond shtesë i të ardhurave
frictional unemployment papunësi friksionale (sektoriale)
gender budgeting buxhet/buxhetim sipas gjinisë; buxhetim që akordohet në bazë të gjinisë
gray economy ekonomi "gri", jo e rregulluar
mesatarja e ponderuar Weighted Average
Entered by: Monika Coulson
Parental leave leje (nga puna) për prindërit
pay-slip fletëpagesë
Entered by: Monika Coulson
responsiveness Reagimi i/përgjigjja e/klientëve
Entered by: Monika Coulson
retirement dalja në pension
scarcity value vlera e rrallësisë (pamjaftueshmërisë)
stagflation stagflacion
Statement of Exercise Tabela Ushtrimore
would not have been incurred absent the Activities which would not have been incurred/anticipated in the absence of Activities

Your current localization setting

English

Select a language

Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search