The KudoZ open glossary is a browsable glossary of terms translated via the KudoZ term help network.

English to Albanian Finance (general) Translation Glossary

English term Albanian translation
"fit and proper" criteria kriteri "i përshtatshmërisë & saktësisë"
assignment code kodi i kalimit, kodi i dhënies.
Entered by: Juliana Cullafiq
balloon payment pagesa gjyle, e menjëhershme
bids and tenders oferta dhe tendera
Entered by: Αlban SHPΑTΑ
credit scoring pikësimi ose sistemi i pikëve të kredisë
deleverage pakësimi(ulja e nivelit) gradual(e) i(e) borxhit
Exposure Draft draft ekspozimi
factor incomes të ardhura nga faktori i prodhimit
Entered by: Monika Coulson
hedge fund fond mbrojteje ose mbrojtës
Maintaining standing orders Mbajtja e porosive të përhershme / ruajtja e angazhimeve të përhershme
Entered by: Monika Coulson
participating loan kredi sindikale
Entered by: Ledja
receivables and payables (mjete/shuma) të arkëtueshme
ring-fencing contingent kontigjent përfaqësues që garanton mbrojtjen e fondeve për një projekt
Entered by: Monika Coulson
subordinated loan/debt borxh i varur
Entered by: Ledja
uncalled committed capital kapital i paautorizuar
Entered by: Bledar Kurti, M.Sc.
underwater zhvlerësim, vlerënie, në vështirësi financiare

Your current localization setting

English

Select a language

Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search