The KudoZ open glossary is a browsable glossary of terms translated via the KudoZ term help network.

English to Albanian Government / Politics Translation Glossary

English term Albanian translation
astroturfing Organizim pseudospontan
civil society facility iniciativë/aksion social/fondacion/organizatë e shoqërisë civile
Entered by: Juliana Cullafiq
glass ceiling tavan qelqi
grassroots movement lëvizje popullore, e masave, e bazës
hands -off (të mos kenë) ndërhyrje / (të jenë) të pacënueshëm
Entered by: Juliana Cullafiq
head of state kreu i shtetit
law enforcement agencies organet e zbatimit të ligjit/ruajtjes së rendit
Entered by: Elvana Moore
Leadership and common approach aftësitë drejtuese dhe përqasja e përbashkët
Entered by: Αlban SHPΑTΑ
lobbyist lobist
Local Councillor anëtar këshilli bashkiak / anëtar bashkie
Entered by: Ledja
negotiable të diskutueshme
Entered by: Sherefedin MUSTAFA
New Deal programs programet e "Politikës së Re"
Entered by: Monika Coulson
niche roles role të caktuara /role specifike /role të veçanta
Entered by: Juliana Cullafiq
openness transparencë
promissory notice Njoftim premtues
Entered by: Sherefedin MUSTAFA
right-wing-gone-wrong-government qeveri e djathë që e ka marrë lumi
Safety and Security mbrojtja dhe sigurimi / ruajtja dhe sigurimi
swing voter votues i luhatshem
think tank Qendër kërkimore
Work Capacity Review Summary Përmbledhje e analizës së kapacitetit të punës
Entered by: Αlban SHPΑTΑ

Your current localization setting

English

Select a language

Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search