The KudoZ open glossary is a browsable glossary of terms translated via the KudoZ term help network.

English to Albanian Mechanics / Mech Engineering Translation Glossary

English term Albanian translation
backhoe Ekskavator
Bearing Cartridge Bokulla e kushinetës/Foleja e kushinetës
butterfly-nut dado flutur
camper autorulotë
cardboard bailer and trash compactor kartonlidhëse dhe mbeturinëngjeshëse
crossline vijë tërthore; kryq (i objektivit)
Entered by: Monika Coulson
crusher (makinë) gurëthyese/thërrmuese
Dry-bulb/wet-bulb temperature Temperaturë sipas termometrit të thatë
front gasket guarnicion (puthisë) i përparmë/parmë
Lint producers and Lint collectors Lint=Push (prodhuesit/lëshuesit e pushit dhe mbledhësit e pushit)
Entered by: Monika Coulson
Meat Slicer makinë mishi
Normal Tap without thread & one touch type inlet hose (Single inlet models) rubinet normal pa fileto dhe zorrë hyrëse me montim manual të thjeshtë
pallet jack krik paletash
seal seat foleja e guarnicionit
slider rrëshqitës
stem seal guarnicion i boshtit/shpindelit

Your current localization setting

English

Select a language

Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search