The KudoZ open glossary is a browsable glossary of terms translated via the KudoZ term help network.

English to Albanian Medical: Health Care Translation Glossary

English term Albanian translation
anticholinergics antikolinergjikë
Entered by: Monika Coulson
blackhead pikat e zeza
Entered by: Sherefedin MUSTAFA
degrees of severity gradë të djegies
Entered by: Roland Lelaj
factitious illness by proxy sëmundje artificiale e shkaktuar me ndërmjetësi
Entered by: Monika Coulson
health shëndet
Entered by: Sherefedin MUSTAFA
immune compromised person me imunitet jonormal; person me imunitet në rrezik
Entered by: Monika Coulson
informed consent pëlqimi, miratimi (i pacientit) pas informimit (paraprak)
occupational therapy ergoterapy
Entered by: Monika Coulson
shared care kujdes shëndetësor i integruar
speech and language therapist Terapist i gjuhës dhe të folurit
Entered by: Ledja
underserved and vulnerable populations popullata të cënueshme/cënuara e me mangësi shërbimesh
Entered by: Roland Lelaj
vaccine strain lloj vaksine, varietet vaksine
Entered by: Monika Coulson
Vibration White Finger Sindroma e dridhjes së dorës-krahut (HAVS)
wired i droguar
Entered by: Sherefedin MUSTAFA

Your current localization setting

English

Select a language

Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search