KudoZ home » Danish to Finnish » Tech/Engineering

anmeldelse

Advertisement

Login or register (free and only takes a few minutes) to participate in this question.

You will also have access to many other tools and opportunities designed for those who have language-related jobs
(or are passionate about them). Participation is free and the site has a strict confidentiality policy.
15:51 Dec 20, 2001
Danish to Finnish translations [Non-PRO]
Tech/Engineering
Danish term or phrase: anmeldelse
Lyden er ret vigtig på en dvd afspiller, da det er en af de ting der er blevet væsentlig forbedre siden Videoen. Så det var derfor meget sjovt at se hvordan den indbyggede AC3 dekoder klarede sig over for en forstærker med indbygget AC3 dekoder, og om man kunne høre væsentlig forskel. Som sagt startede jeg med at test den optisk udgang, og der var lyden udmærket, og kunne ikke rigtig høre forskel mellem den og en Pioneer afspiller, men det burde man jo heller ikke når det drejer sig om en rent digital overførsel af lyden, enten kommer den frem eller også går den tabt :) (nu er der jo nok nogle hifi-freaks der mener noget andet) Nu var tiden kommet til at jeg skulle test AC3 dekoderen grundigt, og efter jeg havde været inde i menuen og slå det til virkede det upåklagelig. Men hvordan var lyden spøger i sikker jer selv, kunne man høre forskel mellem de to dekoder? Ja det kunne man, det var ret tydelig at noget af dynamikken var gået tabt, det var som om toppen af lyden manglede. En anden ulempe var at man ikke kunne justere hvor højt de forskellige kanaler var i forholdet til hinanden (hvis man nu havde nogle lidt svage baghøjtaler), det var kun mulig at indstille noget som echo, hvilket jeg ikke kunne bruge til noget. Men den forskel i kvalitet er det noget man kan leve med? ja det synes jeg, hvis man altså har en forstærker der understøtter 5.1 indgang, hvis man alligevel skal ud og købe en forstærker skulle man nok vælge at købe en med AC3 og så måske købe en anden afspiller uden AC3 dekoder, da man får noget bedre lyd ud af det.


Nu skulle det være spænde at se hvordan dvd-delen på afspilleren fungerede, jeg startede med at smide Saving private ryan R1 DTS udgaven i. Efter et par forsøg med at få filmen til at start måtte jeg så opgive, da den bare frøs. Jeg præved så i stedet med Armageddon R1, som bare var en normal DVD med AC3 lyd, og det virkede. Jeg prøvede med en del flere Region 1 film, og de virkede, for sjovt prøvede jeg også lige Med 12 Monkeys R1 DTS udgaven og den virkede HELLER ikke, så den kunne åbenbart ikke klare DTS film. Dette ville jeg jo ikke helt accepter, så jeg begyndte at rode rundt med forskellige instillinger og fandt ud af at hvis man slog "regions fri" fra og låste den på region 1, så virkede det. Efter alt det bøvl kunne jeg nu gå i gang med at test afspilleren.


Alt i alt synes jeg kvaliteten er lidt for ringe, jeg havde en del problemer med at den blev alt for varm, og der for begyndte at lave underlig ting. Fx kunne den godt finde på at køre helt op i de højeste omdrejninger hvis den stod på pause i mere end 10 min.. Hvis det skete kunne man godt glemme alt om at få Cd'en ud igen, da den mindst skulle stå en ½ time og køle ned. Når den blev varm havde den også nogle gang en tildens til at lave nogle små hak i løbet af en film (ca. en 10-20 gang). Jeg ved ikke om det bare var den ene afspiller som jeg havde, som havde et varme problem, men jeg målte en udvendig temperatur på ikke mindre end 40 grader, så jeg tør kun gætte på hvor varm den var intern. Hvis man kun kiggede på software og funktioner var den udmærket, men selve hardwaren var ikke specielt lovende, billede og lyd kunne godt havde været lidt mere klart, også i denne pris klasse. Så jeg vil nok kigge mere på nogle af de andre billig DVD afspiller, fx Denver afspilleren til 2.000 kr. som der lige kommer en lille anmeldelse af her i næste uge.
Mikko Kauttonen
Advertisement


Summary of answers provided
5 +1ensinnakin teksti ei taida olla ruotsia !marta mascarenhas-simosas


  

Answers


1 hr   confidence: Answerer confidence 5/5 peer agreement (net): +1
ensinnakin teksti ei taida olla ruotsia !


Explanation:
paljonko maksat?

marta mascarenhas-simosas

Peer comments on this answer (and responses from the answerer)
agree  Yngve Roennike: Ei, tanska on
4 hrs
Login to enter a peer comment (or grade)
Return to KudoZ list


KudoZ™ translation help
The KudoZ network provides a framework for translators and others to assist each other with translations or explanations of terms and short phrases.See also:Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search