Predictive biology

Dutch translation: voorspellend genetisch onderzoek

GLOSSARY ENTRY (DERIVED FROM QUESTION BELOW)
English term or phrase:predictive biology
Dutch translation:voorspellend genetisch onderzoek
Entered by: Barend van Zadelhoff

13:49 Mar 2, 2018
English to Dutch translations [PRO]
Science - Biology (-tech,-chem,micro-)
English term or phrase: Predictive biology
In a text about pet food, the following sentence appears:
"Predictive Biology empowers us to make our nutrition effective for every need and every age."

I'm looking for the correct Dutch equivalent of the term "predictive biology". The obvious first idea I had "voorspellende biologie" has very little hits in Google. "predictieve biology" only seems to appear in a few Belgian texts and my translation is aimed at the Netherlands.
Mariëtte van Drunen
Netherlands
Local time: 21:45
voorspellend genetisch onderzoek
Explanation:
Predictive Biology empowers us to make our nutrition effective for every need and every age.

Dankzij voorspellend genetisch onderzoek kunnen we onze voeding effectief afstemmen op elke behoefte en elke leeftijd.

Het lijkt mij duidelijk dat 'predictive biology' hier verwijst naar research/onderzoek (zie de reference comment)

Zoals je ziet in the reference comment, betreft die 'predictive biology' 'genetisch onderzoek' en dit geval dan genetisch onderzoek in de context van voeding (nutrigenomics).

'voorspellend genetisch onderzoek' is een bekende term en kan ook worden gebruikt voor voedingsadviezen.


Verwacht moet worden, dat op termijn steeds gedetailleerdere genetische profielen van mensen kunnen worden vastgesteld met de mogelijkheid (bij voorspellend genetisch onderzoek) om op tijd preventieve maatregelen te kunnen nemen

Naast de oorspronkelijke dominerende toepassingsmogelijkheden van genetische diagnostiek met het oog op of in het kader van procreatie, zijn in de afgelopen jaren de mogelijkheden van voorspellend genetisch onderzoek sterk uitgebreid. Ook zijn er mogelijkheden gekomen van genetisch onderzoek uitsluitend ten behoeve van diagnostiek of in het kader van de behandeling van al dan niet erfelijke aandoeningen.

Inmiddels heeft een consortium van een aantal grote farmaceutische bedrijven met elkaar afspraken gemaakt om zo snel mogelijk de SNP's (single nucleotide polymorphisms)1 in kaart te brengen. Inmiddels meldt ook Celera Genomics grote vorderingen op dit terrein. SNP's zijn de meest gangbare vormen van genetische variatie, waarbij er één mutatie is van één bouwsteen van het DNA. Een SNP kan een indicatie geven voor aanleg of vatbaarheid voor een bepaalde aandoening en van de manier waarop iemand op bepaalde medicijnen, andere stoffen en bijvoorbeeld bestraling reageert. Met deze informatie zal overigens ook de voeding (onder meer ook door functional food) beter op de genetische constitutie van patiënten en consumenten kunnen worden afgestemd (nutrigenomics).

Voorspellend genetisch onderzoek is niet-klachtgebonden onderzoek georiënteerd op opsporing en verkleining van risico's op genetische aandoeningen later in het leven. Zoals de Gezondheidsraad aangeeft in het «Advies inzake DNA-diagnostiek» komen hiervoor steeds meer (DNA)-testen beschikbaar. Aan de hand van de uitkomsten van die testen kunnen kansen worden berekend van het daadwerkelijk tot expressie komen van die genetische afwijkingen in ziekte en beperkingen.

Na het constateren van genetische afwijkingen en het leggen van de relatie met de corresponderende aandoening is het vervolgens voorspellen van de kans op het daadwerkelijk krijgen van de ziekte bij multifactoriële aandoeningen vaak een moeilijke zaak. Daar staat tegenover, dat bij dergelijke aandoeningen (vaak) meer invalshoeken voor preventie aan de orde zijn via bijvoorbeeld medicatie of andere vormen van preventieve behandeling, dieet, gedragsverandering of verandering van (werk)omgeving.

De Gezondheidsraad geeft aan, dat de toepassing van voorspellend genetisch onderzoek om meerdere redenenen zinvol kan zijn. Zo kan voorspellend genetisch onderzoek aangewezen zijn, indien bij gebleken dragerschap en een kans op het daadwerkelijk krijgen van de aandoening, preventieve maatregelen kunnen worden getroffen.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-27543-2.html

In een eerder project rond voorspellend genetisch onderzoek (1995) is al een aantal mogelijke gevolgen van dit type onderzoek in kaart gebracht. Het Rathenau Instituut heeft echter gemeend dat de focus verbreed zou moeten worden. Niet alleen de ontwikkelingen in de genetica, maar ook die op andere terreinen leiden ertoe dat de gezondheidszorg van klachtgebonden verschuift naar preventief en daarmee voorspellend.

Bewust Gedrag
De samenleving is in het scenario Bewust Gedrag sterk gericht op het bevorderen van de gezondheid door gedrags- en voedingsgewoonten aan te passen. De behandelingsmogelijkheden op basis van medisch genetische kennis zijn complexer gebleken dan werd vermoed. In de samenleving is sprake van een zekere gezondheidscultus. Mensen zijn gericht op zekerheid en gaan zelf op zoek naar mogelijkheden om hun risico’s op ziekten te minimaliseren. DNA-tests worden hierbij als ondersteuning gebruikt. Het bevorderen van gezondheid
levert maatschappelijke voordelen op. De overheid stelt zich terughoudend op.

https://tinyurl.com/y9oaxhsv


Voor wie is de Nutri DNA-test bedoeld?


De Nutri DNA-test is geschikt voor iedereen die graag een langer en gezond leven wil. De test valt onder preventief genetisch onderzoek en maakt het mogelijk dat u meer te weten komt over uw lichaam. Door te weten hoe uw genetische aanleg is kunt u uw leven hier gericht op aanpassen.

Daarnaast is deze test ook bedoeld voor mensen ter behandeling van overgewicht, obesitas of een aan obesitas gerelateerde aandoening.

https://www.nutrikliniek.nl/faq/voor-wie-is-de-nutri-dna-tes...

--------------------------------------------------
Note added at 11 hrs (2018-03-03 00:54:11 GMT)
--------------------------------------------------

Nutrigenomica

Eeuwen geleden wist men al dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben. Zo noemt Hippocrates van Kos (460-377 v Chr) meerdere malen de geneeskrachtige werking van voeding en hanteert Maimonides (1135-1204) de stelling dat: 'geen enkele ziekte die door dieet kan worden genezen, met andere middelen dient te worden behandeld'.

Het gebied van nutrigenomica vertegenwoordigt het snijvlak van de voedingswetenschap. Echter in de huidige conversaties rondom voeding behandeld men niet de kritische vertaling tussen het genotype, voedingsbiochemie, genexpressie, biomarker testen en een gepersonaliseerd advies over voeding, wat allemaal overgebracht dient te worden aan de cliënt. Genen zijn slechts een eerste stap in het onderzoek van de biochemie en fysiologie van een individu, maar hoe die genen tot expressie komen beïnvloedt de individuele vatbaarheid voor gezondheid of ziekte. In wezen verstrekken we dus een heel specifiek en gepersonaliseerd voedingsadvies. We verkennen veel van de gebieden van nutrigenomica en nutrigenetica die hun weg hebben gevonden naar commerciële nutrigenetische testen. Ortho Habits maakt kritisch gebruik van evidence-based literatuur om dit nutrigenomisch gesprek voor de cliënt te vertalen, zodat dit uiteindelijk op het bord van de cliënt kan komen.

https://www.orthohabits.com/nutrigenomicanutrigenetics/
Selected response from:

Barend van Zadelhoff
Netherlands
Local time: 21:45
Grading comment
Dat is een mooie oplossing, dankjewel.
4 KudoZ points were awarded for this answerSummary of answers provided
3 +3voorspellend genetisch onderzoek
Barend van Zadelhoff
3biologie als voorspellende wetenschap
Kitty Brussaard
3ontwikkelingsbiologie
Erik van Vliet
Summary of reference entries provided
Hill's Pet Nutrition
Barend van Zadelhoff

Discussion entries: 1

  

Answers


9 mins   confidence: Answerer confidence 3/5Answerer confidence 3/5
predictive biology
ontwikkelingsbiologie


Explanation:
Ziet er net zo wetenschappelijk uit, en heeft een beetje dezelfde strekking

Erik van Vliet
Netherlands
Local time: 21:45
Specializes in field
Native speaker of: Native in DutchDutch
Notes to answerer
Asker: Bedankt voor het meedenken, Erik.


Peer comments on this answer (and responses from the answerer)
neutral  Edith van der Have-Raats: Dit komt niet overeen met de context, in het Engels zou het eerder developmental biology zijn.
23 hrs
Login to enter a peer comment (or grade)

1 hr   confidence: Answerer confidence 3/5Answerer confidence 3/5
predictive biology
biologie als voorspellende wetenschap


Explanation:
Dit valt zo te zien onder de bredere noemer 'nieuwe biologie' (Nieuwe Biologie): biologie als verklarende en voorspellende wetenschap. Wellicht dat je deze term ook kunt gebruiken als het kort en krachtig moet zijn.

Geen wetenschap is in de laatste dertig jaar zo veranderd als de biologie. Nieuwe onderzoekmethoden hebben onze kennis van de levende materie dramatisch vergroot op alle niveaus, van biomolecuul tot biosfeer. Je zou kunnen zeggen dat er een ‘nieuwe’ biologie is ontstaan omdat de biologie is doorgedrongen tot de bouwstenen van het leven. Daarmee is biologie uitgegroeid tot een verklarende en voorspellende wetenschap, een wetenschap met slagkracht.

De Nieuwe Biologie is het kloppend hart van de life sciences, met een enorme uitstraling naar andere wetenschapsvelden en toepassingsgebieden. Dat is één reden waarom de 21e eeuw gedoopt is tot de eeuw van de biologie. De andere reden is dat wij de Nieuwe Biologie hard nodig hebben om oplossingen te vinden voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen. Het gaat daarbij om gezondheid, voedselzekerheid, het verstandig gebruik van ecosystemen, inspelen op klimaatverandering en de overgang naar een ‘biobased’ economie.
https://www.uitgeverijdegraaff.nl/fondslijst/11-informatie/4...

Tegenwoordig zijn moleculaire biologie en biochemie de interdisciplinaire gebieden en is de ‘nieuwe biologie’ waar we als NIBI mede vorm aan hebben gegeven van een beschrijvende, een verklarende en voorspellende wetenschap aan het worden.
https://www.nibi.nl/persoon/stanley-brul

De ontwikkelingen in de biowetenschappen gaan bijzonder snel. Van een voorheen hoofdzakelijk (noodgedwongen) beschrijvende aanpak zien we, mede door de sterk toegenomen technische mogelijkheden, een krachtige ontwikkeling naar verklarende en zelfs voorspellende methodes.

One of the central issues is to further establish the field of predictive biology, i.e., developing mathematical models in direct interaction with the design of experiments, so that experimental data can be used to optimize the next round of hypotheses to be tested.
https://knaw.nl/nl/actueel/publicaties/biomathematics/@@down...

--------------------------------------------------
Note added at 1 hr (2018-03-02 15:01:19 GMT)
--------------------------------------------------

Versus 'oude biologie': biologie als beschrijvende wetenschap.

Kitty Brussaard
Netherlands
Local time: 21:45
Native speaker of: Native in DutchDutch
Notes to answerer
Asker: Bedankt voor het meedenken, Kitty.

Login to enter a peer comment (or grade)

10 hrs   confidence: Answerer confidence 3/5Answerer confidence 3/5 peer agreement (net): +3
predictive biology
voorspellend genetisch onderzoek


Explanation:
Predictive Biology empowers us to make our nutrition effective for every need and every age.

Dankzij voorspellend genetisch onderzoek kunnen we onze voeding effectief afstemmen op elke behoefte en elke leeftijd.

Het lijkt mij duidelijk dat 'predictive biology' hier verwijst naar research/onderzoek (zie de reference comment)

Zoals je ziet in the reference comment, betreft die 'predictive biology' 'genetisch onderzoek' en dit geval dan genetisch onderzoek in de context van voeding (nutrigenomics).

'voorspellend genetisch onderzoek' is een bekende term en kan ook worden gebruikt voor voedingsadviezen.


Verwacht moet worden, dat op termijn steeds gedetailleerdere genetische profielen van mensen kunnen worden vastgesteld met de mogelijkheid (bij voorspellend genetisch onderzoek) om op tijd preventieve maatregelen te kunnen nemen

Naast de oorspronkelijke dominerende toepassingsmogelijkheden van genetische diagnostiek met het oog op of in het kader van procreatie, zijn in de afgelopen jaren de mogelijkheden van voorspellend genetisch onderzoek sterk uitgebreid. Ook zijn er mogelijkheden gekomen van genetisch onderzoek uitsluitend ten behoeve van diagnostiek of in het kader van de behandeling van al dan niet erfelijke aandoeningen.

Inmiddels heeft een consortium van een aantal grote farmaceutische bedrijven met elkaar afspraken gemaakt om zo snel mogelijk de SNP's (single nucleotide polymorphisms)1 in kaart te brengen. Inmiddels meldt ook Celera Genomics grote vorderingen op dit terrein. SNP's zijn de meest gangbare vormen van genetische variatie, waarbij er één mutatie is van één bouwsteen van het DNA. Een SNP kan een indicatie geven voor aanleg of vatbaarheid voor een bepaalde aandoening en van de manier waarop iemand op bepaalde medicijnen, andere stoffen en bijvoorbeeld bestraling reageert. Met deze informatie zal overigens ook de voeding (onder meer ook door functional food) beter op de genetische constitutie van patiënten en consumenten kunnen worden afgestemd (nutrigenomics).

Voorspellend genetisch onderzoek is niet-klachtgebonden onderzoek georiënteerd op opsporing en verkleining van risico's op genetische aandoeningen later in het leven. Zoals de Gezondheidsraad aangeeft in het «Advies inzake DNA-diagnostiek» komen hiervoor steeds meer (DNA)-testen beschikbaar. Aan de hand van de uitkomsten van die testen kunnen kansen worden berekend van het daadwerkelijk tot expressie komen van die genetische afwijkingen in ziekte en beperkingen.

Na het constateren van genetische afwijkingen en het leggen van de relatie met de corresponderende aandoening is het vervolgens voorspellen van de kans op het daadwerkelijk krijgen van de ziekte bij multifactoriële aandoeningen vaak een moeilijke zaak. Daar staat tegenover, dat bij dergelijke aandoeningen (vaak) meer invalshoeken voor preventie aan de orde zijn via bijvoorbeeld medicatie of andere vormen van preventieve behandeling, dieet, gedragsverandering of verandering van (werk)omgeving.

De Gezondheidsraad geeft aan, dat de toepassing van voorspellend genetisch onderzoek om meerdere redenenen zinvol kan zijn. Zo kan voorspellend genetisch onderzoek aangewezen zijn, indien bij gebleken dragerschap en een kans op het daadwerkelijk krijgen van de aandoening, preventieve maatregelen kunnen worden getroffen.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-27543-2.html

In een eerder project rond voorspellend genetisch onderzoek (1995) is al een aantal mogelijke gevolgen van dit type onderzoek in kaart gebracht. Het Rathenau Instituut heeft echter gemeend dat de focus verbreed zou moeten worden. Niet alleen de ontwikkelingen in de genetica, maar ook die op andere terreinen leiden ertoe dat de gezondheidszorg van klachtgebonden verschuift naar preventief en daarmee voorspellend.

Bewust Gedrag
De samenleving is in het scenario Bewust Gedrag sterk gericht op het bevorderen van de gezondheid door gedrags- en voedingsgewoonten aan te passen. De behandelingsmogelijkheden op basis van medisch genetische kennis zijn complexer gebleken dan werd vermoed. In de samenleving is sprake van een zekere gezondheidscultus. Mensen zijn gericht op zekerheid en gaan zelf op zoek naar mogelijkheden om hun risico’s op ziekten te minimaliseren. DNA-tests worden hierbij als ondersteuning gebruikt. Het bevorderen van gezondheid
levert maatschappelijke voordelen op. De overheid stelt zich terughoudend op.

https://tinyurl.com/y9oaxhsv


Voor wie is de Nutri DNA-test bedoeld?


De Nutri DNA-test is geschikt voor iedereen die graag een langer en gezond leven wil. De test valt onder preventief genetisch onderzoek en maakt het mogelijk dat u meer te weten komt over uw lichaam. Door te weten hoe uw genetische aanleg is kunt u uw leven hier gericht op aanpassen.

Daarnaast is deze test ook bedoeld voor mensen ter behandeling van overgewicht, obesitas of een aan obesitas gerelateerde aandoening.

https://www.nutrikliniek.nl/faq/voor-wie-is-de-nutri-dna-tes...

--------------------------------------------------
Note added at 11 hrs (2018-03-03 00:54:11 GMT)
--------------------------------------------------

Nutrigenomica

Eeuwen geleden wist men al dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben. Zo noemt Hippocrates van Kos (460-377 v Chr) meerdere malen de geneeskrachtige werking van voeding en hanteert Maimonides (1135-1204) de stelling dat: 'geen enkele ziekte die door dieet kan worden genezen, met andere middelen dient te worden behandeld'.

Het gebied van nutrigenomica vertegenwoordigt het snijvlak van de voedingswetenschap. Echter in de huidige conversaties rondom voeding behandeld men niet de kritische vertaling tussen het genotype, voedingsbiochemie, genexpressie, biomarker testen en een gepersonaliseerd advies over voeding, wat allemaal overgebracht dient te worden aan de cliënt. Genen zijn slechts een eerste stap in het onderzoek van de biochemie en fysiologie van een individu, maar hoe die genen tot expressie komen beïnvloedt de individuele vatbaarheid voor gezondheid of ziekte. In wezen verstrekken we dus een heel specifiek en gepersonaliseerd voedingsadvies. We verkennen veel van de gebieden van nutrigenomica en nutrigenetica die hun weg hebben gevonden naar commerciële nutrigenetische testen. Ortho Habits maakt kritisch gebruik van evidence-based literatuur om dit nutrigenomisch gesprek voor de cliënt te vertalen, zodat dit uiteindelijk op het bord van de cliënt kan komen.

https://www.orthohabits.com/nutrigenomicanutrigenetics/

Barend van Zadelhoff
Netherlands
Local time: 21:45
Native speaker of: Native in DutchDutch
PRO pts in category: 32
Grading comment
Dat is een mooie oplossing, dankjewel.

Peer comments on this answer (and responses from the answerer)
agree  Edith van der Have-Raats
12 hrs
  -> Dank je, Edith.

agree  Kitty Brussaard: Mooie oplossing. / Inderdaad, jouw voorstel is veel bruikbaarder binnen deze specifieke context en ik denk dat Mariëtte er ook blij mee zal zijn.
13 hrs
  -> Dank je, Kitty. Jouw oplossing zou mogelijk wel kunnen als titel van een boek op voordracht - breed en algemeen, minder geschikt in deze concrete context van huisdiervoer.

agree  Max Nuijens
2 days 9 hrs
  -> Dank je, Max.
Login to enter a peer comment (or grade)
Reference comments


8 hrs peer agreement (net): +1
Reference: Hill's Pet Nutrition

Reference information:
Nutrigenomics is a branch of nutritional genomics and is the study of the effects of foods and food constituents on gene expression. It is a field of research focusing on identifying and understanding molecular-level interaction between nutrients and other dietary bioactives with the genome. Nutrigenomics studies the influence of genetic variation on nutrition by correlating gene expression or SNPs with a nutrient's absorption, metabolism, elimination or biological effects. The field aims to enhance rational means to optimize nutrition with respect to an individual's genotype.

By determining the mechanism of the effects of nutrients or the effects of a nutritional regime, nutrigenomics tries to define the causality or relationship between these specific nutrients and specific nutrient regimes (diets) on human health. Nutrigenomics has been associated with the idea of personalized nutrition based on genotype. While there is hope that nutrigenomics will ultimately enable such personalised dietary advice, it is a science still in its infancy and its contribution to public health over the next decade is thought to be major. Whilst nutrigenomics is aimed at developing an understanding of how the whole body responds to a food via systems biology, research into the effect of a single gene/single food compound relationships is known as nutrigenetics.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nutrigenomics

Hill’s Pet Nutrition

Vision
Our vision is to make nutrition a cornerstone of veterinary medicine, which builds on Hill’s heritage of leading-edge research, from the pioneering work of our founder Dr. Mark L. Morris to our current global exploration of the science of Nutrigenomics and predictive biology.

http://www.multivu.com/assets/7156751/documents/7156751-Hill...

For over 10 years Hill's has been using cutting edge scientific tools such as Predictive Biology to research the effects of nutrition on cell function. Predictive Biology is a way of understanding the biology of ageing by investigating what's happening at gene level. Each gene in the body contains the code to build a specific protein. Genes can be influenced by nutrition to produce more or less of the protein they code for in a process called called gene expression, much like a dimmer switch on a light. We have shown that younger dogs and cats have very different gene expressions than older animals. These gene expression changes affect key metabolic pathways and body functions including oxidation, inflammation, and the immune system. The next step was to look for nutritional interventions that could positively impact these gene expression differences in older pets. We then overlaid our knowledge of the taste preferences of older pets, and came up with the combination of ingredients to formulate our latest great-tasting nutritional innovation for dogs and cats, Hill's™ Science Diet™ Youthful Vitality. So how does Youthful Vitality work? All Hill's™ Science Diet™ senior foods, including Youthful Vitality, contain a clinically proven antioxidant blend of vitamin E, vitamin C, beta carotene and selenium. Youthful Vitality contains an additional powerful antioxidant package, derived from fruits, vegetables, herbal extracts and natural flavours, specifically designed to support and help maintain healthy brain function. This powerful antioxidant package helps to counter the free radicals that lead to ageing in every cell.

So how does Youthful Vitality work? All Hill's™ Science Diet™ senior foods, including Youthful Vitality, contain a clinically proven antioxidant blend of vitamin E, vitamin C, beta carotene and selenium. Youthful Vitality contains an additional powerful antioxidant package, derived from fruits, vegetables, herbal extracts and

http://www.petstockconference.com.au/index.php/news/16-news-...

Job Description: Hill s Pet Nutrition is a $2.3 Billion, global division of Colgate-Palmolive Company and the maker of Prescription Diet, Science Diet, Ideal Balance and Healthy Advantage brand pet food. Our mission is to help enrich and lengthen the special relationship between people and their pets by providing the best, leading-edge pet nutrition technology, products and expertise to pet owners, veterinary professionals and other key pet professionals worldwide. Our company is a globally recognized Best Place to Work. We invite applications for the position of Laboratory Technician, Predictive Biology. As a Laboratory Technician in Predictive Biology for Hill's Pet Nutrition, you will be responsible for:
- the preparation of high quality RNA, DNA, cDNA and related samples for advanced biological tests including but not limited to: real-time PCR, DNA sequencing, and RNA sequencing.
- The individual may help establish and maintain feline and canine cell culture panels and primary cultures, and will test ingredients using these cultures.
- The individual may also operate automated ELISA-based and/or qPCR instruments.
- The individual will perform initial data management and reporting and will maintain accurate laboratory records and sample inventories.
Principal Duties and Responsibilities:
* Establish and maintain feline and canine tissue culture panels and primary cultures for test protocols.
* Execute protocols for extraction and purification of high quality RNA, DNA and related samples and high efficiency amplification of DNA samples.
* Perform established PCR, real-time PCR, and ELISA-based protocols, including multiplexed ELISA assays.
* Assist in the performance of genomic and gene-expression experiments.
* Assist in validating laboratory methods, especially qPCR, ELISA, and selective DNA amplification by PCR.
* Coordinate closely with other group members in scheduling and performing laboratory preparations and tests.
* Continuously evaluate new technology developments and possible implementation ideas. Basic qualifications include:
* B.S. degree in biology, molecular biology, biochemistry, genetics, or a related science field AND1-2 years of experience in laboratory life science. OR
* M.S. degree in biology, molecular biology, biochemistry, genetics, or a related science field with 0-1 year experience in laboratory life science.
Preferred qualifications include:
* B.S. or M.S. in molecular biology with 1 year experience in DNA and RNA sample handling and preparation.
Experience in one or more molecular biology lab techniques, especially in cell culture, PCR, qPCR, ELISA, DNA sequencing, and/or general microbiology.
* Experience in automated sample processing.

Hill s offers:
* Highly competitive pay and benefits package that starts the first day of employment (medical/dental/vision)
* Annual tuition reimbursement up to $10,000.
* Opportunities for training and advancement.
* Professional, ethical, drug free environment.
At Colgate-Palmolive/Hill s Pet Nutrition, we care about people and continuously strive to be a great place to work. Join our team today! Are you interested in working for Hill's Pet Nutrition? Then apply using this online application. Attach all relevant documents such as a cover letter and resume or CV. Applications received by e-mail are not considered in the selection process. Become part of our team. We look forward to your application. Equal Opportunity Employer. Colgate is an equal opportunity employer and all qualified applicants will receive consideration for employment without regard to race, color, religion, sex, national origin, disability status, protected veteran status, or any other characteristic protected by law.

http://jobs.climber.com/jobs/Science-Biotech/Topeka-KS-66601...

Barend van Zadelhoff
Netherlands
Native speaker of: Native in DutchDutch
PRO pts in category: 32

Peer comments on this reference comment (and responses from the reference poster)
agree  Kitty Brussaard: / Dat het 'duur uitziende onzin' zou zijn, heb ik bij mijn weten ook nooit beweerd. // OK, ik zie het nu ook. Misschien beter direct daar kunnen plaatsen.
15 hrs
  -> Dank je, Kitty. 'huisdiervoeding', dieetvoeding voor huisdieren, is, zoals we eerder hebben gezien, een onderdeel van de diergeneeskunde, niet alleen 'duur uitziende onzin'. Ik verwijs naar de D-box-opmerking van Erik. :-)
Login to enter a peer comment (or grade)Login or register (free and only takes a few minutes) to participate in this question.

You will also have access to many other tools and opportunities designed for those who have language-related jobs (or are passionate about them). Participation is free and the site has a strict confidentiality policy.

KudoZ™ translation help

The KudoZ network provides a framework for translators and others to assist each other with translations or explanations of terms and short phrases.


See also:

Your current localization setting

English

Select a language

Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search